Kabler

Stort søkabel med tre petabit i sekundet gøres klar til at blive koblet til Bornholm

Fra Nordsverige til Berlin forventes et 2.500 kilometer langt optisk fiberkabel klar i år, og den bornholmske del af projektet er nu i fuld gang.

25. jul 2022 10

Japanske forskere sætter verdensrekord i datatransmission per sekund

Forskerne har overført mere end 1 petabyte i sekundet, hvad der svarer til 1.000 terabytes i sekundet.

3. jun 2022 7

Hurtigt internet på kobber: 5 GHz på uskærmede parsnoede kabler

Gammeldags telefonkabler vil i mange lande skulle bruges til transmission af højhastigheds internetforbindelser i mange år endnu. Britiske forskere har undersøgt hvor høje frekvenser, der kan overføres på disse kabler.

11. maj 2022 18

Efterretningstjeneste på sag om organiseret sabotage mod fiberkabler

Ødelagte fiberkabler har betydet internet-afbrydelser i flere regioner i Frankrig. Anklagemyndigheden i Paris mistænker at der er tale om sabotage.

2. maj 2022

Kabel-skrædder sætter tempoet op

Standardprodukter og hyldevarer dækker kun en lille del af virksomhedernes behov for kabler og stik. Næsten overalt er der brug for specialløsninger, f.eks. inden for industriel produktion, medicoteknik, bilindustri og forsvar. Ekspert i kundespecifikke kabelløsninger ODU tager konsekvensen.

Sponseret indhold
17. mar 2022

Vi kvæles i nye kabler, porte og netværk – »It USB’d to be easy«

ANALYSE: Mængden af standarder for netværk, kabler og porte bare vokser, og det giver usikkerhed hos både forbrugere, installatører og produktudviklere.

14. feb 2022 2

Northern Sweden—Bornholm—Berlin: New gigabit fibre-optic cable can transfer three petabits per second

2500 kilometres of fibre-optic cable jetted into ducts laid in the ground. With 192 fibres in the same tube, the cable has a capacity equivalent to 640 million people simultaneously watching Netflix.

8. dec 2021

Nordsverige - Bornholm - Berlin: Nyt giga-fiberkabel sender tre petabits i sekundet

2.500 kilometer fiberkabel gravet og skudt ned. Med 192 fibre i samme rør giver det en kapacitet, svarende til 640 millioner mennesker samtidigt på Netflix.

1. dec 2021 2

Tre kilometer forsvundet havkabel fundet igen

Det meste af et knap ti tons tungt havkabel er fundet 11 kilometer fra sin oprindelige position ud for den norske vestkyst. Både kæmpeblæksprutter, ubåde og fiskefartøjer har været under mistanke.

26. nov 2021 32

En enkel fejl på energiøen kan sende Nordeuropa i sort

Energiøen i Nordsøen skal forbindes med resten af Europa via ny og uprøvet teknologi. Simuleringer viser, at der er brug for nye styringskoncepter, hvis man skal undgå, at en større fejl forplanter sig til resten af det europæiske elsystem.

30. sep 2021 31