Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Jernbane

Ny Ringsted-bane til ti milliarder åbner uden et eneste lyntog

DSB undlader at sætte lyntog, som kan fragte passagererne hurtigt mellem Sjælland og Fyn, ind på den nye jernbane mellem København og Ringsted. I stedet åbner den med ét regionaltog i timen til Nykøbing Falster.

13. nov 2018 34

Ministerium efter budgetfejl på 118 procent: »Det er svært at se grundlaget for en fundamental kritik«

Ombygningen af Ringsted Station er blevet fordyret med 118 procent. For at finansiere fordyrelsen må jernbaneprojekter for 325 millioner droppes. Men Transportministeriet afviser, at der er grundlag for »en fundamental kritik af projektets anlægsbudget«.

7. nov 2018 17

Ringsted Station: Konsulenter advarede om huller i planen

Rambøll advarede allerede i 2016 om adskillige usikkerheder i stationsombygningen, der endte med at blive voldsomt fordyret. Men konsulenterne blev bedt om at gennemgå alt andet end lige præcis det hjørne af budgettet, hvor de største problemer gemte sig.

6. nov 2018 15

Overblik: Miseren om Ringsted Station

Ingeniøren har over de seneste uger afdækket et usædvanligt forløb i ombygningen af Ringsted Station, som er blevet fordyret med 118 procent. Og må gøres om inden for få år.

3. nov 2018 22

Massiv fejlbudgettering af Ringsted Station blev blåstemplet af tre forskellige konsulentfirmaer

Ombygningen af Ringsted Station viste sig at blive fordyret med 118 procent, selv om myndighederne købte konsulentbistand fra ikke mindre end tre forskellige virksomheder.

1. nov 2018 12

Ringstedbanens nye station må bygges om igen, når Femern-tunnelen åbner

Snart står den ombyggede Ringsted Station til 730 millioner kroner klar til at tage imod de ekstra tog fra den nye Ringstedbane. Men få år senere må der bygges om igen, fordi stationen ikke får kapacitet til togtrafikken fra den kommende Femern-tunnel.

29. okt 2018 25

Lokomotivfører slog hastighedskontrol fra før dødsulykke i Taiwan

Søndag omkom 18 mennesker, da et tog i Taiwan kørte af sporet. Nu forklarer lokomotivføreren, hvad der skete.

24. okt 2018

KORT: Her er landets farligste jernbaneoverkørsler

Nogle af landets usikrede jernbaneoverkørsler, som næsten hvert år koster menneskeliv, bliver nedlagt i år. Men flere hundrede overkørsler bliver først nedlagt efter 2018, og nogle bliver stående på ubestemt tid.

24. okt 2018 12

32 dødsfald på ti år: Danmark har stadig 314 livsfarlige jernbaneoverkørsler

Efter to dødsfald i en jernbaneoverkørsel tidligere på året oplyste myndighederne, at 119 af landets jernbaneoverkørsler stadig ikke er sikret mod ulykker. Men tallet er næsten tre gange så højt, når man regner lokalbanerne med, viser en ny opgørelse.

23. okt 2018 27

Jernbanens nye digitale signalsystem går i drift i Nordjylland

Banedanmark har sat Danmarks nye signalsystem ERTMS i drift på den første strækning mellem Frederikshavn og Lindholm.

22. okt 2018 7