Jernbane

S-tog i Indre By kører nu på nye signaler: »Massiv teknologisk opgradering«

På central strækning i indre København er det analoge HKT-system fra 70'erne pillet ned til fordel for det nye CBTC-signalsystem.

18. jan 2022 3

Udskudt Storstrømsbro kan sætte gang i kædereaktion af forsinkelser

Den seneste massive forsinkelse af Storstrømsbroen viser, hvor skrøbelige tidsplanerne er på jernbaneprojekter. Jernbaneekspert mener, man bør genoverveje beslutning om at vente med jernbanen til hele vejanlægget på den nye bro er færdigt.

17. jan 2022 4

Nye togvogne til Hamborg bliver forsinket: »Det er meget beklageligt«

Covid-19 får skylden for en forsinkelse af de spanske Talgo-vognsæt, der er nødvendige for eldrift på jernbanen mellem Hamborg og København/Aarhus. IC3 skal dække ind.

14. jan 2022 9

Her er Danmarks mest nedslidte jernbane: Snart kan der igen køres 100 km/t

En større ombygning af den nedslidte Østbane, der blev prioriteret over en BRT-løsning, kan formentlig begynde i år. Miljøstyrelsen har afgjort, at det ikke er nødvendigt med en hel VVM-undersøgelse.

14. jan 2022 23

Fejludsendt mail afslører kritik af Trafikstyrelsen i havarirapport om ny Storebæltssag

Allerede et år inden en bilist sidste år slog alarm over løs trailer på godstog, kendte styrelsen til problemet bag. I morgen kommer kritisk havariundersøgelse.

12. jan 2022 8

Hjælp os: Hvor godt fungerer internettet i DSB’s tog?

Efter fem år og mere end en halv milliard kroner er der nu mobil- og wifi-dækning på 98,6 procent af de danske fjern- og lokalstrækninger. Men hvor god er forbindelsen egentlig? Det kan Banedanmark og DSB ikke fortælle detaljeret, og derfor spørger vi nu Ingeniørens læsere om hjælp.

21. dec 2021 15

Problemer på Nordvestbanen: DSB hiver skandaletog op af hatten

Efter DSB’s salg af ME-lokomotiverne må en gammel kending på banen igen.

17. dec 2021 10

Eksperter om S-tog til Helsingør: Et unødvendigt og dyrt projekt

At bygge Kystbanen nord for København om til S-tog er næppe den ideelle løsning, vurderer eksperter.

11. dec 2021 29

S-tog til Roskilde kolliderer med andre projekter

Politikerne vil udvide S-­banen, så den fortsætter helt til Roskilde. Men projektet baserer sig på nogle forudsætninger, som ikke længere er til stede.

10. dec 2021 22

Togtrafik i Midt- og Vestjylland

Jørgen Gade

Den siddende regering forsømmer ikke nogen lejlighed til at understrege dens grønne ambitioner, herunder en styrkelse af den kollektive trafik. Det kan man så mene om, hvad man vil. Hvad der til g...