It-sikkerhed

Læk afslører slyngelstaters omfattende misbrug af israelsk overvågningsværktøj

Version2 Overvågningssoftware fra det israelske firma NSO Group er ifølge flere medier blevet brugt mod aktivister, politikere og advokater flere steder i verden.

20. jul 2021

Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Version2 Statshackere har haft muligheden for at kompromittere dele af nationalbankens it-setup med et udspekuleret, internationalt setup. Det betyder, at nogle af verdens mest sofistikerede hackere har haft en it-bagdør i Nationalbanken i syv måneder. Nationalbanken selv kan ikke udelukke, at de formodede, russiske statshackere har misbrugt bagdøren til at kompromittere Nationalbanken yderligere.

29. jun 2021

Sensordata fra beskidt olie fortæller om motorens tilstand

Fynske C.C. Jensen har udviklet en sikker løsning, så kritiske data fra oliefiltre på skibe, kraftvarmeværker og vindmøller kan opsamles og analyseres, uden at forretningshemmeligheder kompromitteres.

17. jun 2021

Dansk hackergruppe: Steam var 22 måneder om at lukke nyt gabende sikkerhedshul

Version2 Version2 har tidligere stillet spørgsmålstegn ved Valves evne til at reagere ansvarligt på henvendelser om sikkerhedsproblemer i verdens tørste spilplatform, Steam. Sårbarheden er nu patchet, men den ramte protokol kan stadig misbruges til andre ting.

17. maj 2021

Sikkerheden halter i halvdelen af statens samfundskritiske it-systemer

En gennemgang af den statslige it-systemportefølje viser, at der ikke er styr på sikkerheden. Det bekymrer Statens It-råd.

13. maj 2021

Intern Facebook-mail lækket : »Vi skal normalisere jævnlig scraping«

Version2 Datatilsynets tilsynschef anerkender, at scraping er almindeligt - men ikke den slags, der har dannet grobund for det seneste, store Facebook-læk.

27. apr 2021

Techtopia #189: Den digitale totalkrig rammer dit hjem

I en ny type øvelse, Locked Shields, træner Nato i at imødegå angreb på infrastruktur som el, vand og andre civile nødvendigheder.

19. apr 2021

»Du har corona, kammerat«: Så let kan svindlere sende mails fra sundhedsvæsenet

Version2 It-kriminelle kan alt for let udgive sig for at være en række sundhedsmyndigheder og udnytte troværdige domæner til corona-relaterede phishing-angreb, fordi myndighederne mangler at implementere basal mail-sikkerhed. Det er ikke godt nok, lyder det fra eksperter.

19. apr 2021

Ministre og topembedsfolk i kæmpe Facebook-læk: Se her, om du er ramt

Version2 Ekspert kalder lækket "en perfekt pakke for svindlere". Udfyld dit navn i artiklen og få afklaring.

15. apr 2021

Massivt hack i Danmark: Seks energiselskaber ramt

Version2 Solarwinds-angrebet har ramt adskillige virksomheder på tvær af sektorer i Danmark. Nu viser en aktindsigt, at hacket har ramt noget bredere i energisektoren end tidligere meldt ud.

13. apr 2021