It-sikkerhed

Medarbejder-data lækket fra Kompan 9 år efter opsigelse: »Jeg er rystet og vred«

Version2 Datalækket fra Kompan indeholdt ældgamle data om tidligere medarbejdere, der nu vil være kompromitterede for evigt. Kompan er tavs som graven.

14. jan 2022

EU-Parlamentet får alvorlig kritik: Sender persondata ulovligt til USA

Version2 EU-Parlamentet får kritik af flere brud på GDPR på en intern hjemmeside til corona-test af den overordnede europæiske datatilsynsmyndighed. Parlamentet har én måned til at rette op.

11. jan 2022

It-kriminalitet stikker af fra politiet: Justitsministeren overvejer yderligere tiltag

Version2 Der kan være flere tiltag på vej fra politisk hold i forsøget på at imødegå den eksplosive vækst inden for it-relateret økonomisk kriminalitet.

10. jan 2022

De sikrer Forsvarets digitale infrastruktur

I Danmark er der fredeligt, men på nettet er der krig konstant. Cybertruslerne bliver flere og flere. På den baggrund, blev Cyber og Informationssikkerheds Divisionen (CID) etableret i 2020 for at styrke cyber- og informationssikkerheden i koncernen.

Sponseret indhold
16. dec 2021

13 whistleblowere i Miljøministeriet

Whistleblower-ordningerne i ministerierne har nu eksisteret i et år, og der er stor forskel på frekvensen af henvendelser. Transparency International Danmark mener, at ordningerne er forkert skruet sammen, da sagerne behandles internt.

1. nov 2021

PODCAST: Vi kigger hackerne over skulderen på det mørke internet

Dark web – eller det mørke internet – er en afkrog, hvor de færreste brugere bevæger sig rundt med reelle hensigter. Her handles våben, narko og børneporno, og i ugens Transformator fortæller Version2’s journalist Mads Lorenzen om, hvad han fandt, da han fik mulighed for at se sig om i denne sump via en Tor-browser.

1. okt 2021

Kan du hacke? Bevis det til Version2’s CTF-event på Infosecurity

Version2 De seneste år har danske hold præsenteret vores lille nation flot til udenlandske events. Nu kan du selv prøve kræfter med disciplinen.

1. sep 2021

Forskere bryder kryptering med elektrisk angreb på sikkerhedschip

Ved at ændre på den elektriske spænding i en sikkerhedschip fra AMD, har tyske sikkerhedsforskere opsnappet krypteringsnøgler og overtaget styringen.

16. aug 2021 5

Læk afslører slyngelstaters omfattende misbrug af israelsk overvågningsværktøj

Version2 Overvågningssoftware fra det israelske firma NSO Group er ifølge flere medier blevet brugt mod aktivister, politikere og advokater flere steder i verden.

20. jul 2021

Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Version2 Statshackere har haft muligheden for at kompromittere dele af nationalbankens it-setup med et udspekuleret, internationalt setup. Det betyder, at nogle af verdens mest sofistikerede hackere har haft en it-bagdør i Nationalbanken i syv måneder. Nationalbanken selv kan ikke udelukke, at de formodede, russiske statshackere har misbrugt bagdøren til at kompromittere Nationalbanken yderligere.

29. jun 2021