It-sikkerhed

Sikkerhedsfirma vinder retssag mod Apple: »Dette er en stor sejr for sikkerhedsforskere«

Version2 Apple har tabt et søgsmål mod virksomheden Corellium, efter de sidste år lagde sag an mod virksomheden for at bryde ophavsretten. Men er ifølge flere er en sejr for sikkerhedsforskning.

30. dec 2020

Organisationer kritiserer nye databeskyttelsesregler: Vil presse livet ud af internationale dataoverførsler

Version2 Store internationale organisationer retter kritik mod Det Europæiske Databeskyttelsesråds anbefalinger til tredjelandsoverførsler. Man mangler en risikobaseret tilgang, og opgaven er umulig for virksomheder, lyder opråbet.

30. dec 2020

Datatilsynet: Omkring halvdelen af landets kommuner bryder GDPR

Version2 Omkring halvdelen af landets kommuner er gået på kompromis med skolebørns databeskyttelse, efter man har brugt Chromebooks med standardindstillinger i undervisningen, slår Datatilsynet fast.

28. dec 2020

Valideringsfejl i kæmpe kommune-system: Borgere kunne se hinandens biblioteksdata

Version2 En fejl i kommunernes fælles bibliotekssystem, der er baseret på Cicero-softwaren fra Systematic, har gjort det muligt for borgere at se hinandens biblioteksdata på selvbetjeningsterminaler. Mindst en kommune har meldt sagen til Datatilsynet.

16. dec 2020

På trods af sårbarhed: Derfor slipper KU aldrig helt af med administratorrettigheder

Version2 Efter to års arbejde er Københavns Universitet stadig ikke i mål med at fjerne medarbejdernes lokale administrationsrettigheder, som gør dem mere sårbare over for hackere.

8. dec 2020

Spoofing-svindlere ringer i politiets navn

Version2 Spoofing er et velkendt problem, og flere danske myndigheder bliver misbrugt i forbindelse med fænomenet, der tillader enhver dansktalende svindler at ringe fra Skat, Politiet eller offerets bank.

24. nov 2020

Myndighed advarer: Danske hospitaler bliver skadet af ransomware

Version2 Ransomware-angrebene er de seneste år blevet mere hårdtslående og målrettede og kører efter professionelle køreplaner, fortæller sikkerhedskonsulenter.

9. nov 2020

Advarsel: Hackere angriber firmaer med malware i jobansøgninger

Version2 I en ny vurdering peger Center for Cybersikkerhed på, at it-kriminelle i stigende grad angriber virksomheder med falske jobansøgninger, der indeholder virus.

2. nov 2020

Derfor er it-sikkerhed så svært på danske universiteter: »Man kan ikke bare låse forskerne fast«

Version2 Et levende forskningsmiljø og afhængigheden af internationalt samarbejde stiller særlige krav til it-sikkerheden på landets universiteter, mener informationssikkerhedschef på Københavns Universitet, Poul Halkjær Nielsen.

26. okt 2020

»Nok et af de største luftkasteller inden for IT-sikkerhed«: Ph.d. kaster kritisk blik på phishing-filtre

Version2 Generelt er de videnskabelige metoder til at fange phishing-angreb alt for nemme at snyde, påpeger Ph.D.-studerende om metoder, der også ligger bag kommercielle sikkerhedsløsninger.

14. okt 2020