It-sikkerhed

PODCAST: Vi kigger hackerne over skulderen på det mørke internet

Dark web – eller det mørke internet – er en afkrog, hvor de færreste brugere bevæger sig rundt med reelle hensigter. Her handles våben, narko og børneporno, og i ugens Transformator fortæller Version2’s journalist Mads Lorenzen om, hvad han fandt, da han fik mulighed for at se sig om i denne sump via en Tor-browser.

1. okt 2021

Kan du hacke? Bevis det til Version2’s CTF-event på Infosecurity

Version2 De seneste år har danske hold præsenteret vores lille nation flot til udenlandske events. Nu kan du selv prøve kræfter med disciplinen.

1. sep 2021

Forskere bryder kryptering med elektrisk angreb på sikkerhedschip

Ved at ændre på den elektriske spænding i en sikkerhedschip fra AMD, har tyske sikkerhedsforskere opsnappet krypteringsnøgler og overtaget styringen.

16. aug 2021 5

Læk afslører slyngelstaters omfattende misbrug af israelsk overvågningsværktøj

Version2 Overvågningssoftware fra det israelske firma NSO Group er ifølge flere medier blevet brugt mod aktivister, politikere og advokater flere steder i verden.

20. jul 2021

Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Version2 Statshackere har haft muligheden for at kompromittere dele af nationalbankens it-setup med et udspekuleret, internationalt setup. Det betyder, at nogle af verdens mest sofistikerede hackere har haft en it-bagdør i Nationalbanken i syv måneder. Nationalbanken selv kan ikke udelukke, at de formodede, russiske statshackere har misbrugt bagdøren til at kompromittere Nationalbanken yderligere.

29. jun 2021

Sensordata fra beskidt olie fortæller om motorens tilstand

Fynske C.C. Jensen har udviklet en sikker løsning, så kritiske data fra oliefiltre på skibe, kraftvarmeværker og vindmøller kan opsamles og analyseres, uden at forretningshemmeligheder kompromitteres.

17. jun 2021

Dansk hackergruppe: Steam var 22 måneder om at lukke nyt gabende sikkerhedshul

Version2 Version2 har tidligere stillet spørgsmålstegn ved Valves evne til at reagere ansvarligt på henvendelser om sikkerhedsproblemer i verdens tørste spilplatform, Steam. Sårbarheden er nu patchet, men den ramte protokol kan stadig misbruges til andre ting.

17. maj 2021

Sikkerheden halter i halvdelen af statens samfundskritiske it-systemer

En gennemgang af den statslige it-systemportefølje viser, at der ikke er styr på sikkerheden. Det bekymrer Statens It-råd.

13. maj 2021

Intern Facebook-mail lækket : »Vi skal normalisere jævnlig scraping«

Version2 Datatilsynets tilsynschef anerkender, at scraping er almindeligt - men ikke den slags, der har dannet grobund for det seneste, store Facebook-læk.

27. apr 2021

Techtopia #189: Den digitale totalkrig rammer dit hjem

I en ny type øvelse, Locked Shields, træner Nato i at imødegå angreb på infrastruktur som el, vand og andre civile nødvendigheder.

19. apr 2021