It-sikkerhed

Energistyrelsen: Spoofing er ikke ulovligt

Version2 Det er ganske lovligt at lave og bruge sit eget spoofing-selskab. Det skriver Energistyrelsen i en mail til Version2 efter at vi kunne bevise, at man på under en time kan lave sit eget, danskbaserede spoofing-selskab. Det på trods af, at spoofing kan bruges til at svindle danskere.

23. sep 2020

Lone hacker Bang & Olufsen: »Jeg går efter de samme sårbarheder som de kriminelle«

Version2 Virksomheder nedprioriterer ofte den defensive del af sikkerhedsarbejdet, mener sikkerhedsarkitet Lone Juul Dransfeldt Christensen, der dagligt forsøger at hacke Bang & Olufsens it-systemer.

17. sep 2020

Pernille sikrer finanssektorens infrastruktur: »Hvis de tjenester forsvandt, ville hele samfundet lukke ned«

Version2 Som leder af TIBER-DK arbejder Pernille Øls Andersen sammen med kollegaer i den finansielle sektor med at sikre kritisk dansk finansiel infrastruktur.

11. sep 2020

Intel lovede at lukke alvorligt sikkerhedshul, men det står stadig pivåbent: »Det er mildest talt pisse ærgerligt«

Version2 Intel har enten misforstået adskillige advarsler om fejlen, eller også har selskabet slet og ret ikke formået at rette den trods adskillige opdateringer, lyder det fra danske eksperter.

3. sep 2020

Hackere tog cpr-numre og lønoplysninger på AAU ansatte

Version2 I forbindelse med cyberangrebet på Aalborg Universitet har hackere fået adgang til lønoplysninger og cpr-numre på 28 nuværende og tidligere ansatte. Politiet efterforsker sagen.

2. sep 2020

Et år og fire stikprøver senere: Nu er sim swapping-hullerne lukket

Version2 Omfattende svigt hos danske telebutikker lader til at være rettet op et år efter Version2’s første afsløring af problemet. Et af teleselskaberne ‘takker for at presseomtalen holder dem skarpe’.

1. sep 2020

Sikkerhedschef: Ensidigt fokus på hackerangreb kan overskygge større trusler mod virksomheders informationssikkerhed

Informationssikkerhed handler om langt mere end blot beskyttelse mod udefrakommende angreb, men særligt små og mellemstore virksomheder har en tendens til at underprioritere vigtigere aspekter af informationssikkerhed, og det kan få alvorlige konsekvenser, advarer sikkerhedsekspert.

Sponseret indhold
17. aug 2020

Aalborg Universitet hacket: »De kan have skaffet sig adgang til forskning og alle andre oplysninger«

Version2 I sidste uge lukkede Aalborg Universitet ned for alle interne it-systemer på grund af en såkaldt ‘kritisk hændelse’. Nu viser en aktindsigt, at ukendte hackere måske har haft adgang til blandt andet forskningsdata, HR og økonomisystem.

11. aug 2020

Udenrigsministeriet har forbudt alle ansatte mod at hente regeringens corona-app

Version2 Da den danske smitteopsporings-app blev lanceret, påpegede sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at den var sikker at bruge. Alligevel har ansatte i Udenrigsministeriet fået forbud mod at downloade appen.

16. jul 2020

Ballade om sikkerhedshuller i danske robotter: Fik kun 20 dage til at rette fejl

Version2 Danske MiR, der producerer mobile robotter til industrien, har lukket fem sårbarheder efter en spansk sikkerhedsvirksomhed med speciale i industrirobotter har henvendt sig. Den spanske virksomhed møder dog kritik for at hastværk og dårlig kommunikation.

16. jul 2020