Isolering

Skidt løsning med puds på isolering: Hvert andet byggeri har revner og facadeskader

På kort sigt er det billigt at renovere og bygge nyt ved at montere isolering på facaden og pudse den op.

24. nov 2022 3

VELUX bæredygtige innovationshus designer vinduer til fremtiden

Det kommende VELUX LKR Innovation House i Østbirk er designet til at fremelske innovation, bæredygtighed og synergier, ”Vi bygger et hus, hvor vi skal udvikle de nyeste og bedste produkter i verden, inden for vores branche”, siger to medlemmer af husets projektteam.

Sponseret indhold
21. feb 2022

Fagfolk er rygende uenige om farligheden af skumisolering

Selv om isolering med skumplast er lovligt at bruge, mener forskere fra DTU Byg, at brandrisikoen er så stor, at det udelukkende bør bruges i terrændæk. Men det er for snæversynet mener DBI og en brandrådgiver.

2. feb 2022 4

Byggeisolering med popcorn er på vej mod markedet

Tyske forskere har udviklet et plantebaseret, miljøvenligt isoleringsmateriale af granulerede popcorn, som både er brandsikkert og fugtbestandigt.

19. nov 2021 23

Om at lave stenuld uden koks i processen

Rockwool indså for 15 år siden, at det ikke er nok, at stenuld er godt for miljøet, når det isolerer vores bygninger. Nu skulle produktionsprocessen også være grøn – men det er lettere sagt end gjort.

24. apr 2021 1

Ny boligaftale: Projekter for 30 mia. kr. skal revurderes for at finde flere energibesparelser

Stort set hele Folketinget er blevet enige om at lade Landsbyggefonden sætte renoveringsprojekter i gang i den almene boligsektor. Først skal samtlige 453 projekter dog screenes for, om de kan gøres endnu grønnere.

19. maj 2020 2

Milliardbeløb rækker ikke: Stadig flere almene boliger kræver renovering

Regeringen vil lade Landsbyggefonden bruge 30 mia. kr på at renovere almene boliger mellem 2020 og 2026. Men det vil ikke være nok til at forhindre en ny kø af projekter med renoveringsbehov.

5. maj 2020

Dansk forsker i isolation på 'Hvide Mars': Tester menneskets robusthed på lange rum-missioner

Nadja Albertsen har som udsendt for ESA som den første dansker brugt et år på Antarktis for at under­søge, hvordan psyken og fysikken klarer mange måneder i mørke og isolation.

18. feb 2020 1

DTU advarer: Ny byggemetode giver kuldeproblemer i Grønland

Et endnu ikke færdigudviklet isoleringssystem er blevet brugt på flere byggerier i Grønland for at spare penge. Men flere af lejlighederne er stærkt kuldeplagede. En enkelt lejlighed er for kold til at bo i.

9. okt 2019 14

Kronik: Sæt bindende mål for energirenovering

26. jun 2019 7