Internet of Things

DEBAT: Digitale stelnumre kan hindre cykeltyveri – og privatliv

Et digitalt stelnummer kan hurtigt afsløre, om en cykel er stjålet – men også vise, hvor man har cyklet. Cyklistforbundet, en overvågningsaktivist og fagforbundet Prosa havde svært ved at nå til enighed i debatten.

2. mar 2022 7

Lektor: Hardwarebegrænsninger er ingen undskyldning for dårlig IoT-sikkerhed

Version2 Lektor i it-sikkerhed har hørt mange undskyldninger for mangelfuld it-­sikkerhed, men særligt én giver han ikke meget for.

17. feb 2022

Usikre insulinpumper og baby-monitorer: Derfor er sikkerheden elendig på IOT-produkter

Nogle IoT-produkter udgør en risiko, allerede inden de kommer ud af emballagen. Men hvorfor er det stadig sådan?

17. feb 2022 1

Grundfos-direktør gør status: Det har vi lært af fem år med Smart Factory

Efter fem år gør den danske pumpegigant Grundfos status over sin ‘Smart Factory’-indsats. En vigtig erfaring er, at basal infrastruktur skal på plads, før kunstig intelligens og augmented reality rulles ud.

16. feb 2022

Fagligt talt: Kan din IoT-enhed holde ti år på AA-batterier?

16. feb 2022 6

New times for IoT in Europe: EU introduces new requirements for notoriously insecure electronics

Days are numbered for frequently used passwords, gossiping wrist watches and toys that can be used to secretly monitor children.

23. nov 2021

Tid i fly, biler og robotter skal tæmmes med datatrafik

DTU forsker undersøger, hvordan man bedst synkroniserer tid på tværs af mange forbundne sensorer, aktuatorer og processorer.

31. okt 2021

5G: Babyalarmer skal dele frekvens med elmålere

IoT: Den gamle trådløse netteknologi DECT genoplives nu som 5G. Trådløse fastnettelefoner og babyalarmer skal nu dele radiofrekvenser med elmålere, lygtepæle og industrirobotter.

25. okt 2021

Amazon giver servicerobotter i hjemmet ny chance : Problemerne hober sig op

Amazon fortsætter ufortrødent udviklingen af ambient computing-løsninger i hjemmet, og seneste skud på stammen er servicerobotten Astro og en flyvende kameradrone. Men høje priser, få anvendelsesmuligheder og alvorlige privatlivsproblemer udgør de største barrierer udbredelsen af servicerobotter i hjemmet.

30. sep 2021 8

Mindre, smartere og IoT-forbundne ventiler giver bedre varme- og klimaregnskab

IMI Hydronic Engineering har udviklet en ny ventil, der både kan mere, fylder mindre og er meget nemmere at gå til. TA Smart måler flow og differenstemperatur (ΔT) kontinuerligt og kan tilgås via Bluetooth. Det betyder blandt andet, at den reagerer øjeblikkeligt på både tryk- og temperaturforandringer.

Sponseret indhold
27. sep 2021