Intelligent trafikstyring

Femernforbindelsen indvarsler trængsel ved Kastrup – ny station skal anlægges

Allerede nu er Kastrup tæt pakket med trafikal infrastruktur. Men flaskehalsen Kastrup bliver endnu tættere trafikeret, når Femern Bælt-forbindelsen åbnes. Det medfører kraftigt stigende godstrafik sydover. Derfor øger Sund & Bælt nu bane-kapaciteten på Amager, bl.a. med byggeriet af Ny Kastrup Lufthavn Station.

Sponseret indhold
30. maj 2022

Sådan undgår vi at roadpricing bliver overvågning: Krypter nummerpladen

SYNSPUNKT: Hvis et system skal regne ud, hvor meget vi skal betale for at køre på vejene, kræver det data om al vores færden. Men hvor er teknologien, der kan forhindre et afgiftsystem i at kunne misbruges til massivovervågning? Følg debatten og forslagene.

6. jan 2022 73

SYNSPUNKT: Kørselsafgifter er samfundsøkonomisk rigtigt - men desværre urealistisk

Vismændenes forslag til ændring af bilskatter vil enten stride mod basale krav til retssikkerhed eller også føre til massiv overvågning.

5. jan 2022 137

Spørg Fagfolket: Hvad er det smarte ved særlige lyssignaler for cyklister?

En læser undrer sig over, hvad fidusen skulle være i at ændre på det forventede trafikflow ved at indføre særligt lys for cyklister. Det redegør projektleder i Aarhus Kommune for.

11. aug 2021 15

Spørg Fagfolket: Hvorfor er der ikke nedtælling på lyskurvene til biler?

En læser undrer sig over, at der ikke i højere grad er sekundnedtælling i lyskryds, så man bedre kan vurdere, om man kan nå at komme over.

16. jun 2021 60

Overblik: Førerløse S-tog skal køre i ukendt land

DSB skal ind i et udviklingsprojekt, når sensorsystemer, fysisk sikring og intelligente kamerasystemer skal spille sammen på den 170 km lange S-togsbane.

9. maj 2021 6

Video: Transportministeren diskuterer elbiler og cykler med Ingeniørens læsere

Hvordan skal regeringen indfri sin ambition om 800.000 elbiler på vejene i 2030? Det kan du blive klogere på i dette webinar, hvor transportminister Benny Engelbrecht (S) fredag stillede op til diskussion

5. mar 2021 11

Hvordan dokumentdeling og en iPad påvirkede et stort motorvejsprojekt i USA

Færre fejl, betydelige tidsbesparelser og endelig en forbedret økonomi er resultatet af, at hovedentreprenøren på et stort motorvejsprojekt i USA, Walsh Group, byttede store print-planer ud med en iPad og værktøjer til dokumentdeling.

Sponseret indhold
2. mar 2021

Kommission anbefaler trængselsafgift i København - men ministeren afviser

Roadpricing er en forholdsvis nem mulighed for at kunne bekæmpe trængsel i hovedstaden. Sådan lyder det i dag fra den såkaldte Eldrup-kommission. Teknologien er allerede på plads.

12. feb 2021 20

PODCAST: Rumnyt – Nasa samler sten på asteroide og sender stjernedyrt toilet til ISS

Pumfartøjet Osiris-Rex har samlet sten på asteroiden Bennu, der er en slags slags tidskapsel fra solsystemets fødsel. Trængende astronauter på rumstationen kan glæde sig til et nyt, avanceret toilet til 150 mio. kr.

23. okt 2020