Hacking

Omkring 800 svenske Coop-butikker hacket - nu arbejder 200 teknikkere på sagen

Version2 Zero day-sårbarhed er angiveligt baggrunden for supply chain-angreb, hvor den svenske butikskæde Coop er én blandt mange ofre.

9. jul 2021

Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Version2 Statshackere har haft muligheden for at kompromittere dele af nationalbankens it-setup med et udspekuleret, internationalt setup. Det betyder, at nogle af verdens mest sofistikerede hackere har haft en it-bagdør i Nationalbanken i syv måneder. Nationalbanken selv kan ikke udelukke, at de formodede, russiske statshackere har misbrugt bagdøren til at kompromittere Nationalbanken yderligere.

29. jun 2021

Dansk hackergruppe: Steam var 22 måneder om at lukke nyt gabende sikkerhedshul

Version2 Version2 har tidligere stillet spørgsmålstegn ved Valves evne til at reagere ansvarligt på henvendelser om sikkerhedsproblemer i verdens tørste spilplatform, Steam. Sårbarheden er nu patchet, men den ramte protokol kan stadig misbruges til andre ting.

17. maj 2021

Techtopia #189: Den digitale totalkrig rammer dit hjem

I en ny type øvelse, Locked Shields, træner Nato i at imødegå angreb på infrastruktur som el, vand og andre civile nødvendigheder.

19. apr 2021

PODCAST: Facebook lækkede persondata – er dine iblandt?

Svindlere har kronede dage, efter at oplysninger om 533 millioner Facebook-brugere, herunder 640.000 danskere er dukket op i en af internettets mørke afkroge. Version2’s journalist fik et mistænkeligt opkald.

16. apr 2021

Ministre og topembedsfolk i kæmpe Facebook-læk: Se her, om du er ramt

Version2 Ekspert kalder lækket "en perfekt pakke for svindlere". Udfyld dit navn i artiklen og få afklaring.

15. apr 2021

Massivt hack i Danmark: Seks energiselskaber ramt

Version2 Solarwinds-angrebet har ramt adskillige virksomheder på tvær af sektorer i Danmark. Nu viser en aktindsigt, at hacket har ramt noget bredere i energisektoren end tidligere meldt ud.

13. apr 2021

Lyt med: Sådan lyder det, når en scammer forsøger at hacke Version2 i 2021

Version2 Version2 har taget temperaturen på support scams anno 2021 efter offentliggørelsen af oplysninger af oplysninger om en milliard brugere af Facebook og Linkedin. Herunder ofrenes telefonnumre, der netop lægger op til spoofing og scams.

12. apr 2021

Sikkerhedsforsker advarer: Forvent ondsindet Spectre-malware inden for et år

Version2 Ransomware og anden ondsindet software, der benytter Spectre, Meltdown og tilsvarende huller i moderne cpu’er, kan dukke op i løbet af de næste 12 måneder, vurderer sikkerhedsforsker, som mener, at en sådan malware nok allerede er fundet.

22. mar 2021

Cyber-chef om Solarwinds i Danmark: »Angrebet illustrerer, hvor mange der ikke opdaterer deres systemer«

Version2 Solarwinds-hacket tydeliggjorde hvilke Solarwinds-kunder, der ikke holder deres systemer opdaterede. Derfor er det ifølge CFCS-chef Thomas Lund-Sørensen ikke entydigt positivt, at relativt få danske organisationer blev ramt.

18. mar 2021