Hacking

Aalborg Universitet efter hack: »Jeg vil ikke sige, vi er foran, men vi har arbejdet med sikkerhed i mange år«

Version2 It-direktøren på Aalborg Universitet føler sig godt rustet til at modstå fremtidige angreb, selvom universitetets blev hacket tidligere på året.

29. okt 2020

PODCAST: Elnettet bremser solcelleboom

På 18 ud af de 20 offentlige biblioteker, som Version2 har undersøgt, står USB-portene åbne for hackernes keyloggere. Der er for få investeringer i elnettet til at understøtte solcelleudviklernes store planer. Universet er fuld af planeter, der ligner Jorden.

2. okt 2020 2

Hundredtusinder TDC-routere kunne overtages med klik på link

Version2 Det er ikke mere end et halvt år siden, TDC sidst blev gjort opmærksom på en stor sikkerhedsbrist i deres routere af eksterne sikkerhedsfolk.

30. sep 2020

Energistyrelsen: Spoofing er ikke ulovligt

Version2 Det er ganske lovligt at lave og bruge sit eget spoofing-selskab. Det skriver Energistyrelsen i en mail til Version2 efter at vi kunne bevise, at man på under en time kan lave sit eget, danskbaserede spoofing-selskab. Det på trods af, at spoofing kan bruges til at svindle danskere.

23. sep 2020

Kriminelle stjæler cpr-numre fra bibliotekscomputere

Version2 It-kriminelle har stjålet cpr-numre og måske anden data fra personer, som har brugt offentlige computere på biblioteker og borgerservice. Politiet efterforsker sagen.

8. sep 2020

Et kig ind i et feministisk hackerspace med Stefanie Wuschitz

Vanessa Julia Carpenter og Majken Overgaard

Stefanie Wuschitz arbejder i krydsfeltet mellem forskning, kunst og teknologi med særlig fokus på kritiske mediepraksis, herunder feministisk hacking, open source-teknologi, peer-produktion. Hun bo...

PODCAST: Insekt-apokalypsen, der fløj sin vej. Enhver kan sende en SMS fra dit nummer

Skrækscenariet med stor tilbagegang for insekter, som et tidligere studie fremmalede, holder ikke til en nærmere prøvelse. Danske teleselskaber beskytter ikke deres kunder mod telefonsvindlere. Dansk bølgekraft-koncept installerer demonstrationsanlæg i år.

12. jun 2020

»Idiotisk telefonsystem«: Derfor kan enhver stå bag SMS’en fra din mor eller chef

Version2 De danske teleselskaber beskytter ikke deres kunder mod falske sms'er og snyde-­opkald. Derfor har telefonsvindlere fortsat frit spil i Danmark.

12. jun 2020

Danske hospitaler holder fast i usikre styresystemer

Regionerne sikrer ikke hospitalerne godt nok mod hackerangreb, lyder det i kor fra sikkerhedseksperter.

6. mar 2020 6

Techtopia #143: Bekymret hacker: Vi er på vej ind i perfekt storm

Både private virksomheder og offentlige institutioner er elendigt forberedt på cyberangreb, advarer en af IBM’s ledende sikkerhedseksperter.

24. feb 2020