close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fysik

Fælder støjsignal håbet om superledning ved stuetemperatur?

Indiske forskere mener at have fundet vejen til superledning ved stuetemperatur. Amerikansk kollega kommer med en forundring, der vækker minder om fysikkens største svindelsag i dette århundrede.

15. aug 2018

Århundredets opdagelse eller datasvindel?

Christian Bierlich

Lige nu kører der en historie der må betegnes som fysik-drama på stor skala. En indisk forskergruppe har publiceret en artikel hvor de påstår at have fundet et materiale med superledende egenskaber...

Ny forskning: Rådet om at svømme til siden giver langt fra størst chance for at overleve livsfarlige revlehuller

Ved hjælp af bøjer med GPS har forskere påvist, at det i de fleste tilfælde giver højest sadsynlighed for at overleve, hvis badegæster, der bliver fanget i strømmen fra et revlehul, lader sig drive med ud i stedet for at følge det officielle råd om at svømme langs stranden.

24. jul 2018 10

Hvordan vokser små galakser? Få et indblik i det tidlige univers!

Sarah Pearson

Astrofysiker, dr. Sarah Pearson har netop udgivet en ny videnskabelig artikel om kollisioner mellem små galakser, der giver indblik i det tidlige univers. Sammen med astrofysiker og formidler Majke...

Astrofysik: Se med torsdag

Christian Bierlich

I morgen (torsdag) har IceCube-eksperimentet - der detekterer neutrinoer med en gigantisk detektor på Sydpolen - annonceret at de vil afholde en pressekonference om et nyt resultat vedrørende multi...

Hydrogenmolekylets dissociationsenergi stemmer ikke

Mere nøjagtige beregninger og bedre eksperimenter viser, at der er noget, der ikke hænger sammen omkring den energi, der skal til for at bryde bindingen i hydrogenmolekylet.

10. jul 2018 6

Ny forklaring på ekstraordinært signal i verdens største neutrinodetektor

Det var muligvis en sjælden tau-neutrino, der gav anledning til det kraftigste signal, der er registreret i IceCube-neutrinodetektoren på Sydpolen.

8. jul 2018 1

Weltklasse: Tysk fusionsanlæg sætter ny rekord

For fusionsanlæg er produktet af temperaturen, plasmaets tæthed og indeslutningstiden den afgørende faktor. Wendelstein 7-X har nu sat ny verdensrekord for dette produkt for fusionsreaktorer af stellarator-typen

5. jul 2018 8

Danskudviklet måleteknik afslører bariumtitanats hemmeligheder

Med et nyt røntgenmikroskop udviklet på DTU til et europæisk forskningscenter har forskere set dybt ind i det ferroelektriske materiale bariumtitanat og er blevet overrasket.

3. jul 2018

Overraskede fysikere: Vands grænselag er elektrisk set helt dødt

Meget tynde vandlag påvirkes ikke af elektriske felter på samme måde, som det er tilfældet for vand i større mængder.

25. jun 2018 3