Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Funktionelle fødevarer

Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner

Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.

9. aug 2019 7

Spørg Fagfolket: Er kapsler med fiskeolie lige så nyttige som fisk?

En læser vil gerne høre, om omega-3-kapsler er en god substitut for rigtig fisk, da undersøgelser har været skeptiske. Professor fra DTU Fødevareinstituttet kigger på tingene.

13. maj 2019 15

Spørg Fagfolket: Når der overhovedet noget koffein med ud i en espresso?

Det går hurtigt at lave en espresso, og eftersom det tager tid at trække koffein ud, betyder det så, at der næsten ikke er noget koffein i espresso. Det svarer Copenhagen Coffee Lab på.

30. mar 2019

Gran på menuen: Kræfthæmmende bakterier kan leve af nåletræer

Forskere ved DTU Bioengineering har været med til at sandsynliggøre, at præbiotika med fibre fra nåletræer kan beskytte mod inflammation og tyktarmskræft.

27. feb 2019 1

Biokemisk gennembrud kan føre til nye dufte, smagsstoffer og medicin

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet har fundet ud af, hvordan man manipulerer med vigtige kulstofforbindelser. Det kan bringe nye smagsindtryk til såvel mad som tandpasta.

27. dec 2018 5

Flyvende drivhuse skal dyrke tomater i miljøer som på Månen og Mars

To drivhuse med tomatfrø bliver opsendt til lavt jordkredsløb mandag aften sammen med kunstig urin, bakterier og alger for at simulere madproduktion i baser på Månen og Mars. Missionen er drevet af dansk udstyr.

3. dec 2018 3

Spørg Fagfolket: Er æggehvider ernæringsmæssigt ligegyldige?

Er æggehvider andet end luft og ligegyldig smag? Det svarer ernæringsforsker fra KU på.

4. okt 2018 13

Spørg Scientariet: Hvordan ved en gærcelle, om den er alene?

En læser interesserer sig for ølbrygning og den mængde næring, som gærcellerne spiser undervejs. Men forholder gærcellen sig til, om der er andre celler til stede? Det svarer to professorer i systembiologi på.

23. aug 2018

Danske forskere har kortlagt menuen hos gavnlig tarmbakterie

Forskere fra DTU har fundet ud af, hvad og hvordan en vigtig gruppe af tarmbakterier spiser. Det kan bane vejen for effektive præbiotika til forebyggelse af sygdomme.

16. apr 2018 4

Afføring omdannes til Marmite-lignende astronautmad

Amerikanske forskere arbejder på at omdanne afføring til en spiselig og proteinrig masse, som kan blive vigtig for fremtidige årelange rummissioner.

29. jan 2018 17