Funktionelle fødevarer

Den indavlsdeprimerede kartoffel: Avler håber på godkendelse af Crispr

Danespo i Give forædler og producerer kartofler til store dele af verden.

13. apr 2022 1

Nyt røntgenapparat på KU Food undersøger plantebøffen under stegningen

At kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.

25. jan 2022 3

Studie fastslår: Tarmbakterier er vigtigere for vægttab end kost og gener

Et dansk-kinesisk studie har fundet ud af, at man nemmere taber sig, hvis tarmen indeholder bestemte bakterier.

31. jan 2021

Derfor er champagne og østers et godt makkerpar

Og hvorfor er skinke og ost en fremragende kombination? Det har tre forskere fra Københavns Universitet nu en videnskabelig forklaring på.

20. nov 2020 3

Nyt trick bringer forskere et skridt nærmere den kunstige bøf

Harvard-forskere har skabt et stykke kød, der minder om en saftig bøf af ko eller kanin. Metoden minder om en candyfloss-maskine.

5. nov 2019 17

Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner

Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.

9. aug 2019 7

Spørg Fagfolket: Er kapsler med fiskeolie lige så nyttige som fisk?

En læser vil gerne høre, om omega-3-kapsler er en god substitut for rigtig fisk, da undersøgelser har været skeptiske. Professor fra DTU Fødevareinstituttet kigger på tingene.

13. maj 2019 16

Spørg Fagfolket: Når der overhovedet noget koffein med ud i en espresso?

Det går hurtigt at lave en espresso, og eftersom det tager tid at trække koffein ud, betyder det så, at der næsten ikke er noget koffein i espresso. Det svarer Copenhagen Coffee Lab på.

30. mar 2019

Gran på menuen: Kræfthæmmende bakterier kan leve af nåletræer

Forskere ved DTU Bioengineering har været med til at sandsynliggøre, at præbiotika med fibre fra nåletræer kan beskytte mod inflammation og tyktarmskræft.

27. feb 2019 1

Biokemisk gennembrud kan føre til nye dufte, smagsstoffer og medicin

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet har fundet ud af, hvordan man manipulerer med vigtige kulstofforbindelser. Det kan bringe nye smagsindtryk til såvel mad som tandpasta.

27. dec 2018 5