Forurening

Forurening skyld i ni millioner for tidlige dødsfald hvert år

Forurening er verdens største miljømæssige risikofaktor for sygdom og tidlig død.

18. maj 2022 10

Forskere advarer mod Japans beslutning om udledning af radioaktivt spildevand fra Fukushima i Stillehavet

Der er for mange ubekendte faktorer bag den japanske regerings beslutning om at udlede radioaktivt vand fra Fukushima-ulykken til Stillehavet, advarer et uafhængigt forskerpanel.

26. apr 2022 1

Plast overalt: Standarder styrker cirkulær plast-økonomi

Vær med til at gøre cirklerne i den cirkulære plast-økonomi større og stærkere. Dansk Standard opfordrer industriens eksperter til at være med til at etablere standarder på området. For standarder er en afgørende forudsætning for effektive og skalerbare løsninger.

Sponseret indhold
4. apr 2022

Billund advarer: Fandt asbest i jorden efter industribrand i Grindsted

Selv en lille mængde asbest kan forårsage fatal lungehindekræft.

17. mar 2022

Efter forgiftede borgere: Politisk flertal vil stoppe evighedskemikalier med flere penge

Venstre foreslår 100 millioner kroner mere årligt til især kortlægning og oprensning af PFOS og andre fluorstoffer, der bl.a. truer drikkevandet. Også K og SF vil give flere penge til området. Miljøministeren er ikke afvisende.

8. mar 2022

Eksperter i drikkevand: Flyt penge fra pesticider til fluorstoffer

Et mikrogram PFOS er flere hundrede tusinde gange farligere for menneskers helbred end et mikrogram med pesticidstoffet BAM. Det bør afspejles i grænseværdierne, og samtidig bør penge til drikkevandsbeskyttelse omfordeles fra pesticider til PFOS og andre PFAS-stoffer, mener to professorer.

24. feb 2022 3

Oprensning af Cheminova-kviksølv udskydes: »Der mangler ekspertise«

Oprensningen af Cheminovas gamle fabriksgrund udskydes i to år til 2025. Dele af forklaringen skal findes i, at kun få fagfolk mestrer oprydningsopgaven, forklarer Region Midtjylland.

14. feb 2022

Tusinder af brandfolk skal tjekkes for fluorstoffer

Et nyt forskningsprojekt fra Det Nationale Forskningscenter og Kræftens Bekæmpelse har netop fået bevilling til et forskningsprojekt, der skal undersøge brandfolks blod for forskellige stoffer, herunder PFAS-stoffer.

10. feb 2022 1

Overblikket mangler: Evighedskemikalier presser vores drikkevand

Eksperter frygter, at vi kun ser toppen af det isbjerg af problemer, som evigheds­kemikalierne PFAS udgør for det danske drikkevand.

29. jan 2022 8

Når skaden er sket: PFOS kan oxideres eller varmes væk

PFOS og andre PFAS-stoffer kan godt renses og gøres ufarlige, både fra vand og jord. Men metoderne er relativt dyre, og der forskes i bedre.

28. jan 2022 4