Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Forsyningsselskaber

PODCAST Sådan sætter man strøm til Bornholm, når kablet til Sverige svigter

Fire 16 cylindrede Mirrlees Blackstone-dieselmaskiner står klar til at tage over, når søkablet til Sverige afbrydes, og Bornholm går i ø-drift. I ugens Transformator prøvestarter vi motorerne og hører, hvordan man spændingssætter en ø.

3. mar 2023 11

Stærkstrøm er ikke for alle: Fra enmandshær til medspiller på powerteam

Når Nexel rykker ud, er det for at løse opgaver, der har indflydelse på den kritiske infrastruktur. Et stærkt hold, der løser opgaven på stedet, er vigtigt for forsyningssikkerheden for strøm i Danmark.

Sponseret indhold
12. okt 2022

Energistyrelsen om elmangel: I værste fald er strømafbrydelser en mulighed

GridTech Energistyrelsen kan ikke afvise, at man må tage 'det absolut sidste værktøj' i brug.

For abonnenter på gridtech.
6. sep 2022

Sjællandsk smart grid begynder her: Ingeniører får solcelleanlæg på nettet før tid

Elnettet presses fra to sider: øget forbrug og øget produktion. På produktionssiden vokser antallet af solcelleanlæg hurtigere end den infrastruktur, der skal lede effekten videre til forbrugerne. For at sikre mere grøn strøm har ingeniører i Nexel og Cerius-Radius fundet en foreløbig løsning via midlertidig dynamisk tilslutning.

Sponseret indhold
24. jun 2022

Energinet sætter opgaver i udbud til en samlet værdi af 10 milliarder kroner

Målt i værdi bliver cirka en tredjedel af de opgaver, Energinet har sat sig for at løse på det danske elnet frem mod 2030, sat i udbud til private aktører.

15. jun 2022 2

Fagfolk på energiforsyning udpeger de største udfordringer for regeringens nye grønne energiplan

GridTech Planen for en grøn omstilling af Danmark får positive skudsmål fra erhvervsorganisation og forsker, men den risikerer hurtigt at løbe ind i virkeligheden praktiske hurdler.

For abonnenter på gridtech.
22. apr 2022

Rare salt phenomenon causes a power outage in North Jutland—now one can only hope for rain

Power outages due to salt in the air are a known but rare phenomenon, says department manager at distribution network operator N1, which now hopes for large amounts of water to rinse the components.

8. feb 2022

Sjældent salt-fænomen gav nordjysk strømsvigt - nu håber man på regnvejr

Strømsvigt på grund af salt i luften er et kendt, men sjældent fænomen, fortæller afdelingsleder i netselskabet N1, der nu håber på en masse vand til at skylle komponenterne rene.

31. jan 2022 10

Nuuk in a blackout: Director of energy talks about a highly dramatic week in Greenland

The power supply from hydropower is back after failures that have been happening since Monday. Accumulated ice and a hurricane knocked the power plant out, and there were problems with starting diesel emergency facilities during a communications blackout.

15. dec 2021

Fremtidens elforsyning: Hvor lange nedbrud kan vi tåle?

Vi kan ikke både øge elforbruget og lukke kraftværker uden at det går ud over forsyningssikkerheden, siger Dansk Energi. Men Energinet, der står bag beregningerne holder fast i, at problemet skal løses med et tættere samarbejde med vores naboer

13. dec 2021 62