Fødevaresikkerhed

Vildledende markedsføring: ‘Bambus’-kopper indeholder plast og kemikalier

Kaffekopper, tallerkener og service af 'bambus' sælges som 'økologiske' og 'biologisk nedbrydelige'. Men produkterne indeholder i mange tilfælde melamin og formaldehyd.

30. jun 2020 2

Forskningsleder om mademballage: »Vi er i gang med et stort kemisk eksperiment«

Forbruget af emballage og antallet af kemikalier heri er gennem de seneste generationer boomet, men helbredseffekterne er for størstedelen af kemikalierne fortsat ukendte.

4. jun 2020

Japansk forsøg: ’Virus’ spredte sig som en steppebrand ved buffeten

Et japansk forsøg viser, hvor mange om et buffetbord, der får 'virus' på sig, hvis en person har hostet i hånden før serveringen.

12. maj 2020 19

Grafik: Digital næse lugter om fisken er frisk

Et nyt digitalt værktøj skal hjælpe fødevarevirksomheder med at blive bedre til at fastslå friskheden af kød og fisk. Den ‘digitale næse’ fastslår koncentrationen af forrådnelse og reducerer tvivl om, hvorvidt fødevaren er frisk. Målet er mindre madspild.

2. feb 2020 4

Spørg Fagfolket: Hvordan undgår jeg frossen sprut i fryseren?

Det er julefrokosttid, og der skal øl og snaps i fryseren, men hvad kan man egentlig smide i fryseren eller sætte ud i sneen, uden at det går ud over indholdet?

15. dec 2019 14

Elektrochok sorterer døde fisk fra de levende

Hvis fisken er så vågen, at den reagerer på strøm, kan den også sendes ud i markedet, siger opfinder.

11. dec 2019 1

Udslip af GMO-bakterier fra dansk fabrik

Sikkerhedsforanstaltningerne på en esbjergensisk fabrik var ikke nok til at inddæmme udslippet. Miljøeksperter mener ikke, det er farligt for hverken mennesker eller miljø.

11. dec 2019

Spørg Fagfolket: Skal vanddampe i supermarkedet få frugten til at dufte bedre?

En læser troede, at befugtningsanlæg i supermarkedet var der, så frugt og grønt holdt sig bedre, men har nu hørt, at det er et trick for at sprede duften af frugt. Coop er blevet forelagt spørgsmålet.

6. okt 2019 9

Kineserne vil have planter til at vokse hurtigere med elektrisk felt

Kinesiske forskere har taget en over 100 år gammel idé og brugt den til at øge planters vækst. Men forskere rundt om i verden er skeptiske – også danske.

27. aug 2019 9

Fra larve til snacks på spisebordet: Forbrugere sporer insekter i realtid

Spiselige insekter kan i dag følges fra producent til supermarkedet i realtid på et nyt blockchain-netværk. Projektet skal bane vejen for bedre sporbarhed i fødevaresektoren.

4. jul 2019