Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevaresikkerhed

Spørg Fagfolket: Tager tænderne skade af danskvand?

En læser undrer sig over, om man bare kan drikke løs af danskvand, eller om emaljen tager skade af kulsyren. Det svarer lektor fraTandlægeskolen på.

19. maj 2019 4

GMO-gær fra gærfabrik havnede i kloakken

Et nyt forretningsområde for de Danske Gærfabrikker er sat i bero. Først skal det opklares, hvordan en tank med 1000 liter gærekstrakt kunne revne.

6. maj 2019 28

Dansk vandrensningsanlæg skal redde orkanofre fra kolera

Partikelfilter, aktivt kulfilter og omvendt osmose filter: Det bliver næsten demineraliseret vand, der kommer ud af rensningen.

28. mar 2019

EU-Domstolen: EU's studier om glyphosat skal være offentligt tilgængelige

EU-Domstolen har i dag vurderet, at der skal være offentlig adgang til de data og studier, som EU’s fødevareagentur, Efsa, har benyttet sig af, når de har vurderet sundhedsrisikoen ved glyphosat, den aktive ingrediens i Roundup.

7. mar 2019 25

Ny forskning: Glyphosat øger risikoen for kræfttype markant

Glyphosat, der indgår i ukrudtsmidler som Roundup, forøger risikoen for at få kræftsygdommen Non-Hodgkins lymfom med op til 41 pct. Det konkluderer forskere i et metastudie fra University of Washington.

19. feb 2019 103

Spørg Fagfolket: Sker der noget ved at fryse mad ned flere gange?

Flere læsere vil gerne vide, om de kan tø mad ned flere gange, eller om de risikerer at blive syge. Det svarer professor på KU på.

14. dec 2018 8

Salmonella-udbrud: Kigger supermarkeds-bonner igennem for medisterpølser

Undersøgelser tyder på, at det største danske salmonellaudbrud siden 2014 skyldes medisterpølse. Myndigheder kortlægger patienternes indkøb op til sygdommen.

12. dec 2018 6

Danmark er ramt af større udbrud af salmonella

28 personer fordelt over hele landet har været syge af salmonella, og 18 af dem indlagt på hospitalet. Årsagen kan være svinekød.

5. dec 2018

Efter dioxin-undersøgelse: Nye kost-anbefalinger på vej

EU’s fødevaremyndighed mener, at grænsen for indtag af dioxin skal være syv gange lavere. Det kan betyde nye anbefalinger til de danske kostråd.

21. nov 2018

Forslag sænker markant grænsen for dioxiner i mad

EU’s fødevareautoritet ønsker en grænseværdi syv gange lavere end i dag. Mange danskere overskrider dermed indtaget i dag, skriver DTU. Men der er en ubekendt spiller på banen.

20. nov 2018 2