Fødevarer

Danske tomater klimasviner otte gange mere end sydeuropæiske

Drivhuse bruger energi og madspild taler for at anvende forarbejdede tomatprodukter uden for sæsonen.

6. jan 2021 52

Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver agurkeskiver hårde i vand?

En læser undrer sig over en mærkelig effekt, som vand tilsyneladende har på agurkeskiver. De bliver nærmest hårde. Forskere fra KU Food forklarer hvorfor.

1. jan 2021 2

Kæmpe vertikal farm i Taastrup vil disrupte fødevareproduktion

I en lagerhal i udkanten af Storkøbenhavn bliver salaterne dyrket under nøje tilrettelagte forhold og stimuleret med musik. Produktet er friskt og velsmagende, men kan ikke konkurrere på pris.

8. dec 2020 15

Debat om landbruget: Masseproduktion eller luksusvarer – og hvad med klimaet?

Ingeniørens leder slog i sidste uge til lyd for, at Danmark af bl.a. klimamæssige årsager skal producere fødevarer på en ny måde. Læserne reagerede vidt forskelligt på det budskab ...

5. dec 2020 5

PODCAST: Solcelleboom kan give affaldsboom. Hør en lyd fra rummet

Støttefri solcelleprojekter pibler frem over hele landet, men den store vækst i solcelleanlæg kan give et kæmpe affaldsproblem om nogle år, for panelerne er meget svære at genanvende. Der må skabes et partnerskab om at booste danske luksusprodukter på verdensmarkedet.

27. nov 2020 4

Leder: Minksagen viser, at Danmark skal producere fødevarer på en ny måde

27. nov 2020 149

Ny metode: Svineblod kan omdannes til bæredygtigt proteinpulver

Selvom proteinet fra svineblod er både bæredygtigt og næringsrigt, er det svært at få afsat på det danske marked. Derfor peger forskerne bag pulveret på Kina som oplagt eksportmarked.

8. nov 2020 2

Spørg Fagfolket: Hvorfor falder franskbrødet sammen i ovnen?

En læser undrer sig over, at brødet først hæver inde i ovnen og nogle minutter senere ser ud til at falde sammen. Lektor på KU Food forklarer, hvad der sker.

7. nov 2020 4

Gas eller el: Nordic Sugar afviser elektrificering af sukkerproduktionen

Elektrificering af to sukkerfabrikker vil ikke være muligt inden for en overskuelig fremtid, mener Nordic Sugar. Konsulenter fastholder deres projektresultater.

21. okt 2020 7

Aarhus-forskere slår fast: Du redder ikke klimaet ved at spise økologisk

Klimabelastningen fra økologisk kost er stort set den samme som fra konventionelt dyrket mad. Der er til gengæld store CO2-besparelser at hente, hvis man skifter mellem fødevaregrupper og eksempelvis dropper kødet.

16. okt 2020 9