Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Aarhus Universitet trækker kontroversiel oksekødsrapport tilbage

Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug på Aarhus Universitet trækker sin rapport om klimabelastningen fra oksekød tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning.

2. sep 2019 6

Otte år efter de første forside-advarsler: Nu kommer forbuddet mod fluorstoffer

Fødevareministeren går enegang i EU og forbyder langkædede og giftige fluorstoffer i emballage til fødevarer.

2. sep 2019 4

Danskere får dobbelt dosis dioxin

Dioxin i fisk og mælk kan medvirke til nedsat sædkvalitet og skade udviklingen af børns hjerner.

20. aug 2019

Rapport talte oksekødets CO2-aftryk ned: »Underlig sammenligning« var betalt af landbruget

Eksperter påpeger metodiske problemer i forskningsstudie fra Aarhus Universitet og DTU, der sammenligner klimabelastningen fra oksekød med alkohol, kaffe og slik.

13. aug 2019 114

Spørg Fagfolket: Er mælk ikke lige så klimabelastende som kød?

En læser undrer sig over, at oksekød konstant er under luppen, når vi taler klimabelastende fødevarer. Men mælk kommer jo også fra køer?

11. aug 2019 60

Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner

Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.

9. aug 2019 7

Nature-forskere: Her er gevinsterne ved at droppe alt kød i USA

USA kan frigive landbrugsområder på syv gange Danmarks størrelse og spare klimaet for 280 mio. ton CO2, hvis de dropper kødet, lyder det fra amerikanske forskere.

8. aug 2019 77

De bedste sommeropfindelser: Trekant-is

Co-Ro var det første firma herhjemme med en Tetra-pak-maskine, som blev brugt til den trekantede pakning med frys selv-is. Se dens historie her i Ingeniørens grafiske sommerserie.

28. jul 2019 8

Danskeres kroppe forgiftet af dobbelt så meget dioxin som EU anbefaler

EU har sat nye, lavere anbefalinger for indtag af giftstofferne dioxiner og dioxinlignende PCB. Det danske optag er næsten dobbelt så højt som EU’s anbefalinger, og det er skidt nyt for folkesundheden.

24. jul 2019 47

Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver hårdkogte æg blålige?

En læser vil gerne vide lidt mere om æggefarver, der skifter under kogningen. Det svarer Danske Æg på.

23. jun 2019 1