Fødevarer

Ugens debat: PFAS på panden

Da PFAS dukkede op i økologiske æg, gik alvoren op for alle.

3. feb 2023

Blommer i økologiske æg fra landets hønsefarme er fulde af PFAS

Børn i alderen 4-9 år risikerer at indtage den maksimale mængde PFAS udelukkende ved at indtage økologiske danske æg.

23. jan 2023 25

Bagsiden: Pillearbejde for æggehoveder

Ugens tip henvender sig til alle, der vil slippe lettere om ved køkkentjansen.

6. jan 2023 16

Chr. Hansen: Den danske apoteker, der blev enzymkonge

Sammenlignet med Chr. Hansen er den kommende fusionspartner Novozymes nærmest en årsunge. Det begyndte med osteløbe fra kalvemaver i 1874.

17. dec 2022

Bagesiden: Sådan får du huller i din hjemmebag

Flemming Bøgelund står bag ugens tip til læsere uden de attraktive hulrum i deres brød.

26. nov 2022 9

Ender FNs plastiktraktat med en fest eller en fuser?

Henrik Beha Pedersen

Først var det Rwanda og Norge, så også Danmark og nu melder EU kommissionen ud, at hele EU er med i en koalition af lande, der de kommende tre år vil arbejde for, at FN vedtager en ambitiøs plastik...

Roterende komposttromle mindsker potente klimagasser

Kompostering i en tromle har flere fordele, men teknologien er endnu kun på prototypestadiet.

20. nov 2022 7

For klimaet og pengenes skyld: Dansk landbrug risikerer at gå glip af væksteventyr

Dansk fødevareproduk­tion skal sadle om og i langt højere grad satse på bæredygtige højværdiafgrøder.

17. nov 2022 11

Nordens største fabriksanlæg til bæredygtig produktion af larver ligger i Østjylland

Danske Enorm Biofactory er klar til at øge produktionen af insektlarver til 30 ton om ugen. Målet er 100 ton om dagen.

12. nov 2022 4

Kunstigt klimavenligt kød fra stamceller gror i petriskåle i nyt dansk forskningsmiljø

Danmark er rig på viden inden for fødevarer, biotek og ingredienser. Det kan få betydning for udviklingen af kultiveret kød og mælk, mener forsker.

10. nov 2022 22