Fødevarer

Mælkesyrebakterier kan rense kamelmælk for skadelige mikroorganismer

Kamelmælk udgør 9 procent af mælkeproduktionen i Afrika, men kan indeholde sygdomsfremkaldende mikroorganismer.

23. sep 2020

Hård kritik af ny artikel om oksekød: Forskernes resultater er ikke retvisende

Ny videnskabelig artikel, som forskere fra Aarhus Universitet og DTU har udarbejdet, nedtoner klimaeffekten af mindre oksekød i kosten og undlader helt at sammenligne med en rent vegetarisk kost.

21. sep 2020 8

Så meget CO2 kan naturen optage, hvis hele verden blev vegetarer

Hvis vi spiste mindre kød, kunne vi omlægge landbrugsjord til naturlige økosystemer, der kunne opsuge CO2 fra atmosfæren.

16. sep 2020 32

Miljøstyrelsen trodser rådgiver i ny pesticid-dispensation

En advokatrapport konkluderer, at Miljøstyrelsen nu har styr på pesticidgodkendelser, som for et halvt år siden blev kritiseret af Rigsrevisionen. Alligevel giver styrelsen på ny dispensation fra et EU-forbud, denne gang i strid med sin egen rådgiver.

21. aug 2020 24

Fik du modermælk som barn? - Det hjælper dit immunsystem og stofskifte, selv som voksen

Modermælk spiller en endnu vigtigere rolle for vores sundhed, end hidtil troet, fortæller professor fra DTU, og opdagelsen kan være med til at forbedre fremtidens mælkeerstatning for en sundere tarmflora hos voksne.

16. jul 2020

Hvorfor rammes mænd typisk hårdere af COVID-19? Svaret findes måske i forbudte pizzabakker

Et dansk forskningsprojekt søger i øjeblikket efter svaret på et af coronavirussens videnskabelige mysterier i de nu forbudte vand- og fedtafvisende kemikalier i pizzabakker, burgerpapir og muffinsforme.

8. jul 2020 6

3D-printede fisk og flanksteaks rammer snart menukortene

Der sker fremskridt inden for 3D-printede alternativer til kød. Flere produkter forventes at ramme markedet inden for de næste år.

4. jul 2020 18

Forskere: Ministers soja-ambition er ingen garanti mod skovrydning

Fødevareministeren vil have, at den danske import af sydamerikansk soja til Danmark er ‘afskovningsfri'. Men det er ikke nogen garanti mod mindre afskovning i verdensdelen, fortæller forskere.

2. jul 2020 7

Nyt ingeniørstudie: Sour cream & onion chip smager lige så godt med mindre salt

Saltreducerede kartoffelchips smager lige så godt som dem, vi kender, viser et nyt studie fra Syddansk Universitet, og det kan føre til bedre folkesundhed.

24. jun 2020

Genanvendt pap og papir kan indeholde forbudte stoffer mange år fremover

Flere forbud mod uønskede kemikalier har trådt eller træder i kraft i løbet af 2020, men det betyder ikke, at problemet er løst, lyder konklusionen på DTU-undersøgelse.

22. jun 2020 1