close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Dansk algoritme skal forhindre madspild til havs

Aalborg Universitet og en sønderjysk elektronikvirksomhed har udviklet et varslingssystem, som kan forudsige nedbrud på køle­containere til havs. Bag de smarte algoritmer ligger mange timers tungt manuelt arbejde.

20. jun 2018 1

Grønlandsk ingeniøruddannelse skal ud og fiske

Center for Arktisk Teknologi i Grønland forsøger sammen med DTU Aqua at etablere en ny diplomingeniøruddannelse i fiskeriteknologi.

18. jun 2018

Bakterier omdanner sukker-spildevand til kostbart produkt

Forskere på DTU har taget patent på en ny metode til at binde CO₂ fra biogas med sukker. Dermed kan sukkerindustriens spildevand omdannes til bio-ravsyre, der bl.a. anvendes i plastic og medicin.

15. maj 2018 7

Bekæmpelse af varroamiden – biens snylter – vinder årets Science Cup

Tre gymnasieelever fra Borupgaard Gymnasium i Ballerup vinder IDAs naturvidenskabelige opfinderkonkurrence med et produkt, der løser et enormt problem for biavlere globalt.

14. maj 2018 8

Snup en fiskesvær, og smør fiskegelatine på kinden

Dansk partnerskab undersøger, om fiskeskind kan udnyttes som sund snack og i kosmetik i stedet for at ende sine dage som billigt fiskemel i dyrefoder.

28. apr 2018

Resistent hybrid-skadedyr kan true landbrug

Forskere har fundet nyt skadedyr i Brasilien med pesticid-resistente gener. Det kan true landbruget verden over.

24. apr 2018 4

Aeroponics, Flames & Vacuum Draining

Frederik Lean

In this 3rd episode of the Growstack video log, we do the first little harvest, showcase the troubleshooting and explain the new upgraded venturi draining system. All of a sudden, we could spot bi...

Galleri: Her ryges osten efter klassiske håndværkstraditioner

Der skal flere oste gennem rygeovnen på Gundestrup Mejeri. Derfor rykker der snart robotter ind til udskæring af ostene. Men her kan du se en rygeost blive til på det gamle mejeri.

19. apr 2018

Robotter skal tage sig nænsomt af den fynske rygeost

Sydfynsk mejeri med speciale i rygeoste automatiserer udskæring og pakning af ostene. Omstillingen er nødvendig for at imødekomme efterspørgslen og kunne eksportere den fynske specialitet til udlandet.

19. apr 2018 2

Spørg Scientariet: Hvorfor er dej nemmere at vaske af i koldt vand?

En læser vil gerne vide, hvorfor dej glider lettere af fadet med koldt vand frem for varmt. Det svarer professor i gastrofysik på.

18. apr 2018