Fødevarer

Norsk studie: Flere miljøgifte i vildlaks end i opdrættet laks

Det første store norske studier viser, at laks, der svømmer rundt i det fri farvand, har højere niveauer af organiske miljøgifte end laks klemt inde i aquakulturer.

24. mar 2017 6

Ny maskine kan automatisere prøvetagning

Store danske industrivirksomheder har hjulpet virksomheden Biomatics Tech­nology med at udvikle en løsning, der kan erstatte de møjsommelige manuelle prøveudtagninger.

18. mar 2017

Forbrugerne skal lære at holde af bakterier, der forlænger madens levetid

Vi skal lære at elske naturlige konserveringsmidler, der forlænger madens holdbarhed, mener virksomheden Chr. Hansen. Men producenter af fødevarer tøver, fordi de er bange for forbrugernes reaktion.

16. mar 2017 3

Kartofler kan nok sagtens gro på Mars

Kartofler reagerer positivt på at blive dyrket i Mars-lignende forhold. Opdagelsen kan også være en gevinst for os her på kloden med udsigt til mere ekstreme klimatiske forhold.

9. mar 2017 10

Forskere: Kan frisk luft og støvmasker bremse MRSA?

MRSA-bakterierne binder sig til støvet i svinestalden, men svin og mennesker bliver hurtigt fri for MRSA, når de forlader staldene, viser nye forsøg.

3. mar 2017 6

Krydderurter skal overleve vinteren i teknologisk plantekasse

Det finske firma Tregren vil med sine indendørs plantekasser erstatte urtepotten i vindueskarmen med et specialdesignet og teknisk dyrkningssystem til hjemmet. Dansk forsker ser intet nyt i teknologien.

24. feb 2017 1

Britisk undersøgelse: D-vitamin i fødevarer forebygger sygdomme

Forsøg med 11.000 personer viser, at D-vitaminberigelse af fødevarer vil kunne nedbringe antallet af sygemeldinger markant. Danskere er dog skeptiske.

23. feb 2017 59

Den vertikale farm: Landbrug uden jord og naturligt sollys

Dyrkning uden jord og naturligt lys har stort potentiale til at forsyne verdens storbyer med lokalt producerede fødevarer. En mulighed virksomheden Aerofarms har fået øjnene op for med deres vertikale farm i New Jersey, som er verdens hidtil største af sin slags.

22. feb 2017 14

Drivhus og dyrehold rykker ind på taget af Fields

Bæredygtigt landbrug skal op på taget af storcentret Fields på Amager. Fødevareproduktionen skal udnytte overskudsvarme fra supermarked og madaffald fra restaurant. Kunderne kan dermed få lokale og friske råvarer.

21. feb 2017 12

Tag en jordbærpille mod infektioner

I fremtiden kan vi spise jordbær- og rødvinspiller mod Alzheimers og infektioner baseret på syntesebiologi, hvor de aktive bærstoffer er skabt af bakterier i laboratoriet.

21. feb 2017 1