Film/tv

CPH:DOX 13 film til dig, der elsker naturvidenskab

På onsdag starter dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Vi har udvalgt en stribe film med naturvidenskabeligt indhold.

12. mar 2023

Premiere på feel-good dokumentar om Niels Bohr: 'Verdens bedste menneske'

Barndomsvennen beskrev Niels Bohr som værende god i stort som i småt. Det synspunkt holder ny dansk dokumentarfilm fast i fra start til slut.

2. feb 2023

Nordisk Film the first in the world to build a gigantic 360-degree LED stage

A 5.5-meter-high circular LED wall with a diameter of 16 meters transforms an old film studio in Valby into any desired movie set.

19. okt 2022

Den første i verden: Nordisk Film tænder for gigantisk 360 graders LED-scene

En 5,5 meter høj cirkelformet LED-væg med en diameter på 16 meter forvandler et gammel filmstudie i Valby til alverdens kulisser.

11. okt 2022 1

Dansk åbningsfilm på CPH:DOX zoomer ind på smeltevandshul i Grønlands indlandsis

Instruktør Lars H. Ostenfelds film Into the ice har verdenspremiere på dansk dokumentarfestival. Den skal være med til at sætte fokus på klimaforandringerne.

22. mar 2022

Film om elektricitetens pionerer skulle hellere have været en miniserie

Den teknologiske forståelse spiller en birolle i filmatisering af slaget mellem jævn- og vekselstrøm – og mellem Thomas Edison og George Westinghouse.

23. maj 2021

Danske mikrofonudviklere vinder teknisk Academy Award

I aften modtager DPA Microphones en hæderspris fra Oscar-akademiet for to serier mikrofoner, der ofte benyttes i film. Se med hjemme fra stuen.

13. feb 2021

1956: Radiokæde skal distribuere fjernsyn til hele landet

Generaldirektoratet for post- og telegrafvæsenet opfører en række antennemaster og radiokædetårne rundt om i landet i forbindelse med udbygningen af radio- og fjernsynsnettet.

23. jan 2021

Ny film: Proxima - En astronaut-mors kvaler

Anmeldelse: En fransk astronaut bliver udtaget til et år på rumstationen og må efterlade sin otteårige datter på Jorden imens. Proxima er filmen om de modstridende moderfølelser og karrieredrømme.

16. jul 2020

Disney laver første deepfakes i megapixel-opløsning

Version2 Udviklere fra Disney viser, hvordan de kan lave realistiske deepfake-videoer i en opløsning på 1024x1024. Der er dog stadig et stykke vej før neurale netværk kan overtage opgaven med at lave visuelle effekter til biograffilm og tv-serier.

3. jul 2020