Ernæring

Lad kvinderne få bøffen: Svenske forskere finder ernæringsproblem i køderstatninger

Vegetarisk kost er godt for klimaet, men det er bedre for kroppen at tilføje små mængder af kød eller fisk.

5. jan 2023 6

Klimarigtig kost: Ernæringsekspert vil have små fisk og tang ind i skolemaden

Shakuntala Thilsted er tidligere KVL-forsker og blandt mødelederne ved det kommende fødevare­topmøde i FN. Hun vil åbne verdens øjne for nærings­rige fødevarer fra sø og hav.

18. sep 2021 1

Forskning, fedt og diabetes: Avocadoer omfordeler mavefedt hos kvinder

Højere niveauer af såkaldt visceralt fedt forbindes med øget risiko for diabetes, men fedttypen kan undgås ved at spise en avocado om dagen, viser amerikansk forskning.

9. sep 2021 7

Svampe i kosten øger optagelsen af D-vitamin

Et nyt forskningsprojekt har fundet endnu flere fordele ved at spise svampe.

4. feb 2021 20

Spørg Fagfolket: Er stående arbejde lige så effektivt som at løbe et maraton?

En læser har fået brev fra pensionskassen, der opfordrer til at stå op at arbejde, fordi det er lige så effektivt som at løbe maraton. Kan man drage den sammenligning? Det svarer ernæringsforsker Lars Klingenberg på.

25. mar 2019 4

Studerende fortærer pyton

Andreas Laustsen

At man spiser slanger mange steder i verden var ingen overraskelse for mig. Men at man i Danmark kunne findes der nu folk, som glædeligt guffer slangekød i sig, overraskede mig en smule. I bagklogs...

Spørg Scientariet: Hvad sker der, hvis man spiser for lidt fedt?

En læser har noteret sig, at vi bør indtage 30 procent fedt i vores kost. Men hvorfor det? Hvad sker der, hvis vi spiser mindre? Det svarer lektor på Institut for Idræt og Ernæring på.

8. feb 2017 5