Ernæring

Klimarigtig kost: Ernæringsekspert vil have små fisk og tang ind i skolemaden

Shakuntala Thilsted er tidligere KVL-forsker og blandt mødelederne ved det kommende fødevare­topmøde i FN. Hun vil åbne verdens øjne for nærings­rige fødevarer fra sø og hav.

18. sep 2021 1

Forskning, fedt og diabetes: Avocadoer omfordeler mavefedt hos kvinder

Højere niveauer af såkaldt visceralt fedt forbindes med øget risiko for diabetes, men fedttypen kan undgås ved at spise en avocado om dagen, viser amerikansk forskning.

9. sep 2021 7

Svampe i kosten øger optagelsen af D-vitamin

Et nyt forskningsprojekt har fundet endnu flere fordele ved at spise svampe.

4. feb 2021 20

Spørg Fagfolket: Er stående arbejde lige så effektivt som at løbe et maraton?

En læser har fået brev fra pensionskassen, der opfordrer til at stå op at arbejde, fordi det er lige så effektivt som at løbe maraton. Kan man drage den sammenligning? Det svarer ernæringsforsker Lars Klingenberg på.

25. mar 2019 4

Studerende fortærer pyton

Andreas Laustsen

At man spiser slanger mange steder i verden var ingen overraskelse for mig. Men at man i Danmark kunne findes der nu folk, som glædeligt guffer slangekød i sig, overraskede mig en smule. I bagklogs...

Spørg Scientariet: Hvad sker der, hvis man spiser for lidt fedt?

En læser har noteret sig, at vi bør indtage 30 procent fedt i vores kost. Men hvorfor det? Hvad sker der, hvis vi spiser mindre? Det svarer lektor på Institut for Idræt og Ernæring på.

8. feb 2017 5

Min personlige forgiftning i Indien

Andreas Laustsen

Den står 1-0 til Indien! Jeg sidder i skrivende stund i Mumbai og kigger ud over det Indiske Ocean og overvejer stillingen. På trods af mit nye indiske kaldenavn "Dr. Snake" har jeg ikke forgiftet ...

Håndholdt scanner afslører det sande indhold i supermarkedernes mad

Med en håndholdt scanner vil man i fremtiden kunne måle sammensætningen af næringsstoffer i sine måltider.

2. jan 2017 16

Forskere i åbent skænderi om faren ved insektgift i frugt og grønt

DTU-seniorrådgiver har ingen som helst frygt ved at spise udenlandsk frugt og grønt med pesticidrester, mens SDU-lektor ikke synes, at hun med god samvittighed kan anbefale det. Læs deres argumenter her.

27. maj 2016 3

Kæmpestudie: Økologisk mælk og kød er sundere

En sammenfatning af 263 studier af henholdsvis økologisk og konventionel mælk og kød påviser markante ernæringsmæssige forskelle mellem de økologiske og konventionelle produkter.

16. feb 2016 13