Energilagring

Gem lidt energi til det bli’r gråvejr

Glenda Napier

Når mængden af vedvarende energi i vores energisystem stiger, skal vi finde de gode løsninger på energilagring til dage uden sol og vind. To aktuelle projekteksempler, hvor energien gemmes over tid...

Alle lande skal spare gas: EU beder om mandat til et fælleseuropæisk alarmberedskab

Kommissionsformand Ursula von der Leyen vil helt ekstraordinært bede EU-landene give tilsagn om, at kommissionen kan gå i 'Union Alert'.

20. jul 2022 1

Manglen på russisk gas truer: Berlin opfører stort varmelager for at sikre varme til vinter

Den tyske hovedstad får med udgangen af i år et varmelager i stål, der kan forsyne byen med en tiendedel af behovet for opvarmning om vinteren.

1. jul 2022 61

Forhøjede stålpriser sætter stenlager på pause indtil årets udgang

I midten af april skulle et nyt termisk stenlager ved Rødby Varmeværk være påbegyndt, men på grund af krigen i Ukraine er priserne på stål blevet presset i vejret.

23. jun 2022 12

Varmebatteri klar til test: Lagrer overskudsvarme og VE langt bedre end tidligere

Et saltbaseret batteri fra Eindhoven University of Technology kan lagre varme til senere brug næsten uden tab og står over for sine første tests i private hjem.

4. maj 2022 52

EU-vicepræsident: Elbiler koblet til nettet skal redde os fra blackouts

Ny analyse af det europæiske elnet understreger vigtigheden af et fleksibelt energinet.

14. feb 2022 122

Tag med til schweizisk tyngdekraftbatteri: Lagrer energi med kran og betonklodser

En seksarmet kran, tyngdekraften og 35 ton tunge betonblokke er kernen i Energy Vaults system til energilagring. Ingeniøren besøgte virksomhedens testfacilitet i Schweiz.

31. jan 2022 201

Seaborg-spinoff vil tilbyde storskala energilagring til halv pris af konkurrenterne

Med 'meget fortrøstningsfulde' laboratorie-resultater i hånden vil atomkraft-udvikleren Seaborg nu bringe sin egenudviklede teknologi i spil inden for storskala energilagring.

22. dec 2021 6

Esbjerg-Fanø færgen er blevet el-drevet - DEIF sikrer klimavenlig løsning

Den el-drevne fanøfærge er blot et af mange eksempler på den globale udvikling mod produktion og forbrug af bæredygtig energi. DEIF ligger forrest i feltet i denne udvikling, og vil med en ny styringsplatform sætte turbo på klimavenlig energistyring til det globale marked.

Sponseret indhold
17. dec 2021

Forskere: USA’s skrøbelige elnet kan gøres stabilt – med sol og vind

En komplet omlægning til grøn energi med fokus på vind- og solenergier og kæder af batterier er opskriften på et stabilt elnet i USA, ifølge en ny undersøgelse fra Stanford University.

14. dec 2021 22