Elfly

PODCAST Derfor giver det mening at blive ved med at flyve sort

Mangel på CO2 er paradoksalt nok en hindring for visionen om grøn flytransport. I ugens Transformator besvarer Mads Aarup desuden spørgsmål fra læserne om det hjemmebatteri, han er ved at bygge.

20. jan 2023 14

Alice er i luften: Første flyvning med et passagerfly på el

Med en flyvetur på 8 minutter viste selskabet Eviation, at det med passagerflyet Alice er ved at være klar til at sætte elfly i kommerciel drift.

28. sep 2022 59

Danish domestic aircraft will fly on hydrogen in 2025

When Denmark’s first green flight takes off in 2025, it will be powered by hydrogen and electric engines, Jesper Rungholm from DAT says.

27. sep 2022

Gætteriet er slut: Der skal brint i tanken på dansk indenrigsfly i 2025

Når Danmarks første grønne flyrute har takeoff i 2025, bliver det med brint og elmotorer, fortæller Jesper Rungholm fra DAT.

22. sep 2022 12

DEBAT: Hæld e-fuel på toget og put batteri i indenrigsflyet

Synspunkt: Regeringens forslag om produktion af e-fuel til indenrigsfly har skabt livlig debat. Alle er enige om at få lavet e-fuel. Men få kan se fornuften i at hælde det på fly herhjemme.

12. jan 2022 10

Aviation must be sustainable: In ten years, domestic aircraft may have charging cables

Electric cars are taking over road traffic, and the same kind of change may happen in aviation over the next ten years. Large and small aircraft manufacturers are working towards being the first to offer electric short-haul passenger aircraft.

12. jan 2022

PODCAST: Hvorfor i alverden skal vi flyve grønt i Danmark?

Allerede i 2025 skal vi kunne flyve ‘grønt’ på en indenrigsrute i Danmark, lover statsministeren. Men giver det overhovedet mening – og med hvilken teknologi? Vi afsøger mulighederne i ugens podcast.

7. jan 2022

Overblik: Herfra skal vi få grøn jetfuel til indenrigsfly

Danske PtX-projekter er endnu ikke kommet i gang og derfor giver statsministerens udmeldingen om, at vi skal flyve på grønne brændstoffer allerede i 2025 anledning til en hel række spørgsmål, der ikke bliver besvaret. Men de grønne brændstoffer er på vej.

4. jan 2022 12

Luftfarten skal være bæredygtig: Om ti år kan dit indenrigsfly have ladekabel

Elbiler er på vej til at overtage trafikken på vejene, og samme forandring kan meget vel ske i luften over de næste ti år. Store og små flyproducenter arbejder på at komme først med elektriske passagerfly til de korte ruter.

2. jan 2022 22

30 kr. for en fuld tank i forsvarets nye elfly - men laderen skal sendes i forvejen

Se video og billeder fra præsentationen af de små slovenske fly, som er nemme at flyve men svære at få ned igen hurtigt.

29. nov 2021 9