Drift

Omfattende renovering af hovedstadens vandværker baner vejen for helt nye metoder

HOFOR udvider sin stab af planlæggere, miljøingeniører og specialister i vandkvalitet. Ud over en omfattende renovering af hovedstadsområdets vandværker arbejder man med implementering af blødgøring og fjernelse af pesticider og miljøfremmende stoffer - begge dele kræver, at der bliver valgt helt nye metoder.

Sponseret indhold
27. jul 2022

Digitale manøvrer booster effektivitet og mindsker klimaaftryk i vandbehandling

Sensor-systemer, realtidsdata og maskinlæring bringes i spil, når Krüger digitaliserer vandbehandling i Danmark og udlandet. De mange digitale muligheder giver større effektivitet og lavere klimaaftryk for branchen.

Sponseret indhold
19. jul 2022

Femernforbindelsen indvarsler trængsel ved Kastrup – ny station skal anlægges

Allerede nu er Kastrup tæt pakket med trafikal infrastruktur. Men flaskehalsen Kastrup bliver endnu tættere trafikeret, når Femern Bælt-forbindelsen åbnes. Det medfører kraftigt stigende godstrafik sydover. Derfor øger Sund & Bælt nu bane-kapaciteten på Amager, bl.a. med byggeriet af Ny Kastrup Lufthavn Station.

Sponseret indhold
30. maj 2022

Integreret Produktudvikling: Utraditionel softwareløsning fik tandhjulene til at holde til 200.000 cykler

Når tandhjulstænder knækker, er den intuitive løsning for enhver mekanikmand at opruste med større hjul, stærkere materialer eller vildere hærdning. Men fordi faglig silotænkning og skyklapper er bandlyst hos aktuatorproducenten LINAK®, endte man med en softwareløsning, der var billigere – og som nærmest gav tænderne evigt liv.

Sponseret indhold
16. maj 2022

Bryder loven for at spare energi og skaber grobund for dødsensfarlig legionella

Knap to ud af tre varmtvandsinstallationer i fire større byer driftes med temperaturer under de 50 grader, som bygningsreglementet stiller krav til for at undgå farlige bakterier, viser en ny undersøgelse fra Statens Serum Institut.

24. sep 2021 1

Ny HD specialisering – bliv ekspert i at være generalist

Vores jobfunktioner bliver stadig mere specialiserede. CBS’ udbud af HD2-linjer er blevet tilsvarende specialiseret henover de seneste årtier. Men nu vender man blikket mod dem, der har brug for at blive bedre til lidt af det hele. Den nye linje HD2 Business er skræddersyet til dig, der vil være ekspert i at være generalist.

Sponseret indhold
15. apr 2021

Sådan flyttede BBC sit website til serverless

Version2 Serverless fungerer fint til websites med masser af trafik og skalerer bogstaveligt talt på minuttet.

18. feb 2021

Tyske og canadiske atomkraftværker sætter nye verdensrekorder

Grohnde-atomkraftværket i Tyskland har som den eneste reaktor i verden produceret over 400 terawatt-timer strøm. Samtidig har en enhed på det canadiske Darlington-anlæg sat ny verdensrekord for antal dage i drift.

9. feb 2021 259

Metroens skaber: »Jeg har aldrig forsøgt at snyde nogen«

Det var den rigtige beslutning at skære antallet af vogne i et metrotog ned, da den første metro blev anlagt, fastslår metrodirektør Anne-Grethe Foss.

18. sep 2020 5

Professor angriber metroens forældre: »De burde holdes ansvarlige«

Når metroen allerede er for lille, skyldes det, at Metroselskabets ledelse snød på vægten i 1990’erne, lyder anklagen fra ekspert i megaprojekter.

18. sep 2020 16