Digital tvilling

Tunnelbyggeri: Sværm af robotter erstatter borebisser

Mere sikkert og effektivt anlægsarbejde hævder britisk firma at kunne levere ved at lade programmører tage over for håndværkere.

25. nov 2022 9

Techtopia #250: Hvad er en digital tvilling?

Hvor langt er vi med at lave software-kopier af alt fra vindmøller og robotter til biler og mennesker? De kaldes også digitale tvillinger og kan give virksomheder konkurrencefordele.

5. sep 2022

Digital strategi giver succes på byggepladsen

Aarsleff digitaliserer byggeriet efter princippet ”Go to the jungle, not to the zoo”. Det handler om, hvad der faktisk foregår på byggepladsen og om at vælge de værktøjer, der giver mening for brugerne, lyder det fra lederen af Aarsleffs VDC-organisation.

Sponseret indhold
24. jun 2022

Sensorer i vinger skal forebygge dyre skader på vindmøller

DTU-forskere arbejder på at forudsige skader på vindmøllevinger ved hjælp af digitale tvillinger og sensorer inde i vingerne.

19. feb 2022 5

Se de nye features: Sådan bruger du multifysikværktøj til produktudvikling

En digital simulering af et produkt kan afsløre, hvor der kan opstå fejl, og hvordan det modstår selv de mest barske “worst cases”. En ny feature i COMSOLS software giver udvidede muligheder for at beregne hvor, der er risiko for problemer med produktet. Meld dig til live-briefing og lær at bruge produktet af direktør Thure Ralfs.

Sponseret indhold
6. dec 2021

3D printet stålbro viser mulighederne i spirende produktionsteknologi - alle slags eksperter vil være med

En 3D-printet stålbro i Amsterdam tiltrækker eksperter fra en lang kø af tekniske discipliner. 3D-print og en digital tvilling er træplastre.

6. aug 2021

Carlsberg samler digital tvilling i MES: Data om 28 bryggerier i ét system

Over de næste år skal Carlsbergs 28 bryggerier verden over forbindes i realtid ved at ­opgradere systemer, så de fungerer som en integreret IoT-platform. Ældre legacy-udstyr og et virvar af forskellige maskinsprog komplicerer implementeringen.

12. jun 2021