close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

CO2

Olielande gennemhuller klimakrav til fly med OK til 'ren olie'

Flybrændstof fra raffinaderier, der bruger strøm fra vedvarende energikilder, vil ifølge nye regler fra FN's luftfartsorganisation, tælle som et grønt brændstof.

4. jul 2018 18

DF i håndbremsevending om bilafgifter: Nu bliver små biler dyrere og store billigere

Først trak DF støtten til regeringens forslag om at kompensere bilejerne for stigninger i bilafgifterne, men nu er partiet vendt 180 grader.

28. jun 2018 39

CO2-udledning fra energiproduktion stiger for første gang i 4 år

Den ekstra udledning svarer til 170 millioner biler.

28. maj 2018 26

Kommunale skraldebiler skal redde Amager Bakkes økonomi

Efter flere års tovtrækkeri er borgmestrene i Amager Bakkes fem ejerkommuner blevet enige om en ny, økonomisk redningsmodel for det alt for store forbrændingsanlæg. Nu skal kommunalbestyrelserne godkende løsningen.

23. maj 2018 2

Forslag: For første gang skal der stilles krav til lastbilers CO2-udledning

I 2025 skal CO2-udledningen fra nye lastbiler være 15 procent lavere end i 2019. Og i 2030 skal udledningen være 30 procent lavere. Sådan lyder et nyt forslag fra EU-kommissionen.

18. maj 2018 18

Derfor er biomassens CO2-aftryk så svært at opgøre

En rapport fra det rådgivende organ Klimarådet gør op med biomasse som CO2-neutral energikilde. Men det fremgår også af rapporten, at det ikke er nogen let opgave at fastslå det præcise klimaaftryk fra forskellige typer fast biomasse.

11. maj 2018 14

Turisme belaster kloden langt mere end antaget

Ny forskning kigger på turisternes samlede CO2-aftryk. Det kalder på indgreb, mener forskerne.

8. maj 2018 14

Biomasse i danske kraftværker leverer ikke altid CO2-neutral el og varme

Klimarådets årlige rapport går i kødet på spørgsmålet om, hvorvidt biomasse er CO2 neutralt.

7. maj 2018 78

Ny afgiftslov gør store biler billigere og små dyrere

Regeringen vil ændre bilafgiftslovgivningen, fordi EU har indført en ny og mere realistisk testmetode for bilers brændstofforbrug. Regeringens forslag betyder at registreringsafgiften på store biler sænkes, mens små biler får en forhøjelse.

7. maj 2018 29

Et grønt Danmark – men hvor blev energibesparelserne af?

Kurt Emil Eriksen

I Danmark bruges ca. 40% af det samlede energiforbrug på at opvarme og drifte bygninger, men alligevel er regeringens udspil "Energi- til et grønt Danmark" fuldstændigt uden ambitioner for at bring...