Cloud

Databeskyttelse står i vejen for cloud i Statens It: »Vi har et ekstra ansvar«

Version2 Schrems II har gennem knap et år givet grå hår i hovedet på organisationer, der står med det ene eller begge ben i skyen. Hos Statens It vil man slet ikke levere cloud-tjenester, fordi det på nuværende tidspunkt ikke kan gøres på lovlig vis, lyder det.

11. maj 2021

Vigtig Schrems II-afgørelse i Frankrig: Blåstempler omstridt AWS-garanti

Version2 Den øverste franske forvaltningsdomstol, Conseil d'Etat, har afvist at suspendere en aftale, der benytter AWS til at hoste persondata. En interessant dom, vurderer advokat.

7. apr 2021

Kommuner: Danmarks skolesystem er blevet afhængigt af Google og Microsoft

Version2 De danske folkeskoler kan ikke uden videre smide Google og Microsoft på porten, selv hvis de gerne ville. Undervisningen er afhængig af samarbejdsplatformene, og der findes ingen EU-baserede alternativer.

25. mar 2021

Sådan udmønter Bankdata sin hybrid-cloud: »Indtil videre er det primært SaaS-løsninger«

Version2 ‘Platform 2.0’ er Bankdatas sted for det, som ikke bor på mainframen, og som lever i containere hos den sædvanlige leverandør og i den offentlige sky.

24. mar 2021

Efter Schrems II: Sådan vil Region H sikre Sundhedsplatformen mod amerikansk overvågning

Version2 Arbejdet med at leve op til GDPR-reglerne efter Schrems II-dommen er kommet ét skridt længere, efter Region Hovedstaden har holdt møde om Sundhedsplatformen med den amerikanske leverandør, Epic.

23. mar 2021

Tech-giganter føler sig forfulgt af Schrems II: »I USA er perspektivet i høj grad et andet«

Version2 Diskussioner om persondata-overførsler mellem USA og Europa fylder også i Silicon Valley, fortæller Danmarks tech-ambassadør, Anne Marie Engtoft Larsen. Men de amerikanske virksomheder ser Schrems II som en hetz, der rammer dem uforholdsmæssigt.

19. mar 2021

Cloud-giganter er enige med industrien om fælles IoT-protokol

Protokollen gør det muligt at udveksle data på tværs af automationslag.

18. mar 2021

Eksperter dumper Screms II-garanti fra AWS: »Juridisk set ubrugelig«

Version2 Schrems II-dommen har gjort det svært at overføre persondata fra EU til USA på lovlig vis, og det giver grå hår i hovederne på både cloud-kunder og ditto leverandører. AWS har udsendt en garanti om, at man kan gigantens tjenester og stadig være compliant - men den giver juridiske eksperter ikke meget for.

11. mar 2021

Europæisk chipproduktion skal sikre EU uafhængighed

I år kommer den første 100 procent europæisk udviklede processor-chip på markedet med støtte fra EU. Corona-krisen ser ud til at sætte turbo på ambitionerne om teknologisk uafhængighed af Kina og USA.

2. feb 2021 9

EU-dom sætter leverandørforhold på spidsen: »Du får ikke ros for at køre over for rødt lys i en ny kontrakt«

Version2 Offentlige og private aktører holder vejret i kølvandet på Schrems II. Ulovlige dataoverførsler til USA presser kunder med aktiviteter i de amerikanske tech-giganters skyer, og mens der er større forståelse for eksisterende kontrakter, så forventer it-advokat ingen nåde, når det kommer til nye cloud-aftaler.

18. jan 2021