close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Broer

Fotos viser store revner i amerikansk bro før fatalt kollaps

Store revner i den fodgængerbro, der kollapsede i Miami i marts, burde have fået alarmen til at gå, mener uafhængige ingeniører, der også mener at have fundet alvorlige fejl i projekteringsmaterialet.

20. aug 2018

Medie: Kameraer på kollapset bro viser, at beton sprænges af stagene

Kablerne i stagene på Morandi-broen sprang tilsyneladende så voldsomt, at betonindfatningen nærmest eksploderede. Der er angiveligt også fundet korrosion i stagenes kabler på den delvist kollapsede bro.

20. aug 2018 1

Kollapset bro var en plaget konstruktion

Morandi-broen, der kollapsede delvist i tirsdags med mindst 39 dødsfald til følge, var gennem flere store renoveringer, og den kollapsede pylon stod over for en stor forstærkningsoperation.

19. aug 2018 12

DTU-professor: Brokollaps ser ud til at være udløst af bristet stag

Ud fra videooptagelser af italiensk brokollaps og konstruktionstegninger, mener DTU-professor at ulykken sandsynligvis skyldes, at et af broens stag er knækket eller gået løs.

17. aug 2018 8

Italienske ingeniører: Tusindvis af broer bør udskiftes

En stor del af den italienske infrastruktur er ligesom den kollapsede bro i Genova over 50 år gammel og bør rives ned og udskiftes med moderne broer, der er designet til nutidens trafikbelastning, siger direktøren for Italiens nationale forskningsråd.

15. aug 2018 16

Italiensk motorvejsbro kollapset over byområde

En sektion af en motorvejsbro ved Genova i Norditalien er kollapset ned over et byområde. Antallet af tilskadekomne er endnu ukendt.

14. aug 2018 47

Spørg Scientariet: Har krumme brokonstruktioner en funktion?

En læser vil gerne vide, om der er tale om ren æstetik, når nogle brokonstruktioner er krumme. Det svarer fagspecialist fra Banedanmark på.

19. jul 2018 13

Sådan skal Kattegatforbindelse undersøges

Transportministeren har bedt Vejdirektoratet udvide den igangværende undersøgelse af en eventuel forbindelse over Kattegat, så der også regnes på en løsning med både biler og tog.

29. jun 2018 40

Minister om Kattegat-tal: Et rimeligt bud på en skønsmæssig vurdering med stor usikkerhed

Transportminister Ole Birk Olesen afviser, at prisen på en vejbro over Kattegat er beregnet på et useriøst grundlag.

27. jun 2018 6

Ansat fik kraftigt stød: Løsningen hedder potentialudligningskabler

Renoveringen af Gl. Lillebæltsbro har stået stille siden 29. maj, hvor en entreprenøransat fik et kraftigt stød.

22. jun 2018 32