Biotek

Se før og efter: Amerikaner har fået verdens første transplantation med et 3D-printet øre

Det 3D-printede øre er skabt ved hjælp af patientens egne celler. Det er første gang, en sådan operation er lykkes.

3. jun 2022 1

Harmonisering af Big Data giver Life Science internationalt spring fremad

Genetiske analyser, avanceret diagnostik, store databaser med sundhedsdata og sensorbaseret monitorering af patienter 24-7 – alt dette muliggør et helt nyt niveau af personlig behandling baseret på Big Data. Løsningen ligger i harmonisering og standardisering af de kolossale datamængder, men der mangler danske eksperter til at udvikle fremtidens standarder inden for life science.

Sponseret indhold
17. maj 2022

Op på Python-hesten: DTU tilbyder tre-dages bootcamp i biotekprogrammering

Ud med Excel. Ind med programmering og Python. Digitaliseringen og stigende datamængder udfordrer de traditionelle arbejdsmetoder i laboratorierne. DTU tilbyder Python-viden til kode-novicer.

Sponseret indhold
13. apr 2022

Professor om kartoffelgenom: Derfor er den en langt større udfordring at sekventere end mennesker

Mennesker er håbløst simple og indavlede i forhold til kartoflen, som er ekstremt svær at sekventere, fortæller professor, som er begejstret over nyt studie.

13. apr 2022

Entrepreneurs make use of the biotech industry’s shared laboratories

Innovation in the life science industry has moved outside the large companies, which are increasingly actively supporting small researchers and providing them with start-up assistance in incubators.

19. jan 2022

Overblik over varianterne: »Jeg har altid mit sekventerings-apparat med i tasken«

Mads Albertsen var ved at sekventere bakterier i naturen, da coronaen ramte. Nu har han været med til at sekventere stort set alle positive PCR-tests i Danmark.

2. jan 2022 2

Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Semaglutid giver markant vægttab

Efter mange års forskning har Novo Nordisk dokumenteret en effektiv slankende effekt ved et nyt lægemiddel og fået det godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

23. dec 2021 1

Løsningen af proteinfoldningsproblemet er årets videnskabelige højdepunkt

Gennem et halvt århundrede har forskerne kæmpet med at forstå, hvordan proteiner er foldet. Med nye algoritmer og kunstig intelligens kan de nu for første gang forudsige foldning af proteiner.

16. dec 2021 5

Fordobler 20 års investeringer: Novo Nordisk udvider produktion i Kalundborg for 17 mia. kr.

Novo Nordisk har den store pengepung fremme i ny udbygning af sine produktionsfaciliteter i Kalundborg. 17 mia kr. frem mod 2027 er tæt på en fordobling af de seneste 20 års investeringer, og vil give 400 nye job.

13. dec 2021

Vacciner skal pulveriseres for at gøre transporten nemmere

Nogle vacciner skal opbevares ved ekstremt lave temperaturer, men forskere arbejder på at gøre dem mere robuste og enklere at distribuere.

6. sep 2021 2