Biler

Volkswagen vælger amerikanske chip til førerløse biler

Volkswagen-koncernen har indgået et milliard-samarbejde med Qualcomm, der skal levere chip fra 2025 til førerløse biler fra Audi, VW, Porsche, Skoda osv.

6. maj 2022

Ny rapport understreger ringe klimagevinst ved skatterabat på plug-in-hybridbiler

Trafikforsker undrer sig over, at hybriderne stadig sælges med tilskud fra staten.

4. maj 2022 26

Stigende brændstofpriser sænker hastigheden på motorvejene

De høje priser på benzin og diesel ser ud til at få danskerne til at køre langsommere på motorvejen, viser tal fra Vejdirektoratet.

7. apr 2022 17

Undersøgelse af hybridbiler giver ikke svar på, hvor grønne de er

Skatteministeriets nye undersøgelse af de danske plugin-hybridbiler skal ifølge eksperter tages med et stort gran salt, da den ikke baserer sig på målte data, men på en spørgeskemaundersøgelse blandt hybridbilister.

28. mar 2022 12

FDM om miljøzoner: "Der bliver næppe udviklet særlige partikelfiltre til den danske dieselbilpark"

MobilityTech Regeringen maler et rosenrødt billede, når den påstår, at mange ejere af dieselbiler kan få monteret et partikelfilter for at køre i skærpede miljøzoner, mener FDM.

For abonnenter på mobilitytech.
7. mar 2022

Ugens debat: Kapløbet mellem el eller brint i bilen

Alle, der troede på brint­bilen, er ved at miste troen. Der er i dag 350 modeller af elbiler, mens der kun er to, der drives af brint. Men læserne på ing.dk er ikke enige om, at det er slut med brint i vejtransporten.

28. feb 2022 25

1930: General Motors bygger biler på samlebånd i ny fabrik i København

Fabriksbyggeriet er sket med en efter danske forhold ualmindelig og velgørende fart, der stærkt nærmer sig til amerikansk tempo, skrev Ingeniøren i 1930.

26. feb 2022

Modern cars increase the risk of dangerous fire in underground parking garages

Fire safety in both old and new car parks is far worse than expected, shows a new report commissioned by the Danish Housing and Planning Authority. The authors recommend better use of fire sprinklers and stricter requirements for new car parks.

22. feb 2022

Moderne biler øger risikoen for farlig brand i p-kældre

Brandsikkerheden i både gamle og nye p-anlæg er langt ringere end antaget. Det slår en ny rapport bestilt af Bolig- og Planstyrelsen fast. Forfatterne anbefaler mere sprinkling og skrappere krav til nye p-huse

10. feb 2022 10

Microchip crisis boosts repatriation of product development: Tesla leads the way

The ability to quickly change products according to the available components will be a key competitive parameter in 2022 with the continuation of long delivery times for microchips and other electronic components.

25. jan 2022