Batterier

Analyse: General Motors vil ind i elbilkapløbet - men måske er det for sent

Et helt nyt innovationscenter og mere end 30 mia. kroner investeret i udvikling af ny batteriteknologi, skal bringe General Motors tilbage på tronen som en af verdens største bilproducenter. Men måske er det allerede for sent.

7. okt 2021 8

Sukker kan forbedre litium-svovl batterier

Ved at påsætte glukose på katoden, har forskere fra Monash Energy Institute formået at producere et sekundært svovl-metal-batteri med høj energitæthed og en levetid på 1000 cyklusser.

15. sep 2021

Fragtskib sejler på batterier i udskiftelige containere

Den hollandske virksomhed Zero Emission Services har udviklet koncept, der gør indenrigssejladsen med gods batteridrevet.

8. sep 2021 12

Ugens debat: Rækker rækkevidden?

Et tysk medie om elmobilitet har testet elbilers række­vidde ved motorvejsfart. Konklusionen: De kører kortere på en opladning, end markedsføringen lover. Det fik læserne på ing.dk til tasterne, men der var stor uenighed om, hvorvidt det overhovedet er en historie.

4. sep 2021 12

Solid state-batteriet kan revolutionere elbilerne: Nu bygges fabrikkerne

Pilotanlæg, der senere skal udbygges til at masseproducere solid state-batterier, kan stå færdige allerede i år.

31. aug 2021 9

Tidens tand slider mere på batterier end mange små op- og afladninger

DTU-forskere har over fem år fulgt kapaciteten i elbiler, der bruges til regulering af elnettets frekvens, såkaldt Vehicle-to-Grid (V2G). Konklusionen er klar: Batteriets alder har større betydning, end hvor ofte det er blevet op- og afladet.

25. aug 2021 10

Lovende udviklinger for metal-luft-batteri

Over sommeren har vi set fremskridt inden for udviklingen af calcium- og jern-luft-batteriteknologi. Men der er stadig lang vej til kommercialisering.

24. aug 2021 3

Bare rolig - elbilbatterier holder længere end mange havde frygtet

Nye tal fra Tesla viser, at batterierne i gennemsnit kun har mistet godt 10 procent af kapaciteten efter 320.000 kørte kilometer.

17. aug 2021 103

Producent hævder »gennembrud« for natrium-ion-batterier: SDU-forsker er kritisk

Leder af Center for Industriel Elektronik på SDU, Thomas Ebel, udtrykker en vis skepsis for, om CATL’s nye natrium-ion-batteri virkelig er det »gennembrud«, som batterivirksomheden selv hævder. Han anser dog overordnet batteriteknologiens potentiale for »enormt«.

10. aug 2021 9

Han byggede elbilen og hurtigladeren før Musk blev født

Robert R. Aronson lancerede en elbil med god rækkevidde og egne hurtigopladere.

6. aug 2021 8