Bæredygtigt byggeri

Kan du stole på de beslag, der holder dit træbyggeri sammen?

Nu rykker træbyggeriet for alvor herhjemme. Det stiller store krav til præcision og kvalitet af samlingerne. Derfor vælger entreprenører og rådgivere materialer, der er dokumenteret med en European Technical Assessment, i daglig tale kaldet ETA

Sponseret indhold
20. okt 2021

Standarder og digital fortrolighed er afgørende for den grønne omstilling

Rejsen mod grøn omstilling og cirkulær økonomi er kun lige begyndt. Et afgørende skridt på vejen er, at vi taler samme sprog, når vi måler, dokumenterer og deler data om et produkts klimaaftryk og genanvendelighed, mener Dansk Standard.

Sponseret indhold
23. sep 2021

Byggeboom truer klimamålet - uden CCS er der ingen chancer

Selvom mange drømmer om at udfase cement- og betonproduktion, kan materialet ikke undværes. Faktisk bliver behovet bare større de kommende 30 år, hvor vi forventes at blive to milliarder flere.

7. sep 2021 15

Byggebranchen taler om bæredygtighed men vil ikke betale for CO2-besparende cement

Aalborg Portland havde regnet med at sælge 40.000 ton af deres nye cementtype, der har 20-30 procent lavere CO2-belastning. Men der er kun købt 2.000 ton. Nu sænkes prisen, mens fabrikken beder politikere om at fremskynde bæredygtighedskrav.

25. aug 2021 19

Tyske kulfiber-forskere viser nye veje for byggeriet

Et bæredygtigt sammenspil mellem det Tekniske Universitet i Dresden og et tysk byggekonsortium nærmer sig en milepæl i kulfiber-forstærket betonbyggeri.

10. aug 2021 10

Cirkulært byggeri hæmmes af kampen mod bly, asbest og PCB

Byggeaffald udgør 30% af alt affald i Danmark, og der er enorme genbrugsmuligheder. Men først skal eksperterne tage kampen op med fortidens synder: Bly, PCB og asbest – og den regning kommer til at vokse i de kommende år.

Sponseret indhold
22. jun 2021

Kronik: Tvivlsomme beregninger af byggeri kan skævvride klimaindsats

Beregninger af bygningers energiforbrug giver fejlagtigt indtryk af klima­belastningen fra nybyggeri.

27. mar 2021 131

Ny aftale: CO2-krav til nybyggeri fra 2023

Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2/år set over 50 års levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri

5. mar 2021 6

Stadion får ny facade bygget af gamle fly

Genbrug i stor skala er en del af renoveringen og udbygningen af fodboldklubben Racing Club de Strasbourgs stadion. Facadebeklædningen skal nemlig bestå af dele fra 30 dekommissionerede Airbus A340

8. feb 2021

NIRAS efterlyser genbrugsmarked til byggeriet i industriskala

Hvis vi for alvor skal gøre noget seriøst ved FN’s verdensmål, er det ikke nok at optimere et par procent mere på bygningers energiforbrug. Hvis vi skal flytte noget på den store skala, skal vi reformere bygningsindustrien og genbruge langt flere bygningsmaterialer, mener ingeniørerne hos NIRAS.

Sponseret indhold
19. jan 2021