Bæredygtigt byggeri

Undren fra energi-ingeniør: 'Når én stor varmepumpe kan gøre det, hvorfor så installere små på ethvert rækkehus?'

Tidligere chefkonsulent for Energistyrelsen mener, at rækkehusbyggeri med varmepumper på alle huse kun giver ulemper.

26. apr 2022 36

DEBAT: Uden materialepas får vi ikke genbrugt byggeaffaldet

Byggematerialer uden identitet er affald. Men med et materialepas skifter anlægs- og byggeprojekter fra at være potentielle affaldslagre til materialebanker. Derfor er materialepas for anlægsarbejder et vigtigt værktøj i den cirkulære omstilling.

30. mar 2022 1

Et net af ultratynde kulfibertråde i spil som afløser for betonkrævende armering

Et armeringsmateriale, der ikke kræver tykke lag af ­beton som rustbeskyttelse, vil kraftigt reducere byggeriets CO2-udledning. Kul­fiber er et godt, men udfordrende bud.

6. mar 2022

Klimavenlig bornholmsk hotelfløj bygget i granit og træ

Hotellet Green Solution House på Bornholm har skruet helt op for de grønne ambitioner med en ny værelsesfløj med fuldt fokus på bæredygtighed.

6. mar 2022

Nu skal CO2 skæres af nybyggeri: Værktøj fra islandsk professor regner den ud

Når nybyggerier næste år skal vise, at de har et lavt CO2-aftryk, så er det Harpa Birgisdóttirs værktøj, de skal bruge. Det bliver en gamechanger.

5. mar 2022 2

Britiske ingeniører: Lav betongulvet buet og spar 75 procent materialer

Britisk forskergruppe demonstrerer buet betondæk, der kræver 75 procent mindre materiale end flade betondæk. Og så kan det tilmed skilles ad og genbruges.

27. feb 2022 18

VELUX bæredygtige innovationshus designer vinduer til fremtiden

Det kommende VELUX LKR Innovation House i Østbirk er designet til at fremelske innovation, bæredygtighed og synergier, ”Vi bygger et hus, hvor vi skal udvikle de nyeste og bedste produkter i verden, inden for vores branche”, siger to medlemmer af husets projektteam.

Sponseret indhold
21. feb 2022

Ny beregner viser med få klik klimaforskellen på renovering og nybyggeri

FacilityTech Tit tages valget om at renovere eller rive ned og bygge nyt på så tidligt et stade, at klimakonsekvenserne ikke er blevet beregnet endnu. Et nyt værktøj kan med få data og klik give en tidlig indikation af, hvad der er bedst for klimaet.

For abonnenter på facilitytech.
14. jan 2022

EU-forslag: Mindst hver syvende bygning skal tvangsrenoveres inden 2033

FacilityTech For at nå EUs klimamål, skal bygningsmassen være CO2-neutral i 2050. Det kræver langt hurtigere renovering. Derfor foreslår Europakommissionen nu, at gøre det lovpligtigt at opgradere de mindst energieffektive bygninger i hvert medlemsland inden 2033.

For abonnenter på facilitytech.
10. jan 2022

Ny cementtype sender CO₂-aftryk i minus

Troldtekt lancerer nu akustikplader, som er baseret på en ny, grønnere cementtype fra Aalborg Portland. Træet i Troldtekt pladerne optager mere CO₂ under opvæksten, end der samlet set udledes under produktionen af de nye akustikplader.

Sponseret indhold
7. jan 2022