close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Automation

Dataintegritet var kerne i validering af kemo-robot

Da Herlev Hospital skulle implementere en robot i deres produktion af kemobehandlinger, havde de brug for konsulentbistand – især hvad angår it-sikkerhed og dataintegritet.

12. aug 2018

Virtual Commissioning – Part I

Frank Faurholt

Hvorfor taler alle om det netop nu?

DTU-bil bliver dobbelt vinder i internationalt miljø-race

Et hold bestående af 25 DTU-studerende har netop vundet to kategorier af Shell Eco Marathon i London. De studerendes bil kørte mest brændstoføkonomisk og var samtidig den bedste selvkørende bil.

10. jul 2018 10

Laserkanoner skal tælle norske lakselus – og brænde dem

Stingray Marine Solutions leverer 'laserkanoner', der kan bekæmpe lakselus i havdambrug. Nu er systemet udviklet, så det via machine learning også kan klare den obligatoriske optælling af de små skadedyr.

9. jul 2018 14

Kronik: Alle taler om Industri 4.0 – men er sikkerheden i orden?

2. jul 2018 3

Integrated Engineering 4.0

Frank Faurholt

Historien om hvorfor alting hænger sammen her i sommervarmen

Robotternes indtog på byggepladsen vil tvinge ingeniørerne til at stramme op

Snart står robotterne klar til at rykke ind i byggeriet. Men ufærdigt projekteringsmateriale, rod på byggepladsen og traditionelle kontrakter står i vejen.

25. jun 2018 1

Kravlende malerobot skal afhjælpe byggebranchens mangel på hænder

I de kommende uger får byggebranchen en ny medarbejder: Den modulære byggerobot, der nu skal svinge malersprøjten i Odense.

23. jun 2018 4

Landmændenes maskiner får fælles sprog

Globale konkurrenter arbejder sammen om software til fejlfri udveksling af data mellem ­landbrugsmaskiner. Aarhusianske Agrointelli og Aarhus Universitet er med i projektet.

20. jun 2018 5

Kæmpe kollaborativ robot løfter 170 kg

En kæmpe kollaborativ robot med en løfteevne på 170 kg blev vist frem i Odense i sidste uge. En kombination af en blød indpakning, bevægelsessensorer og forskellige arbejdstempi gør, at robotten trods sin størrelse ikke kræver afskærmning, lyder det fra den danske forhandler.

13. jun 2018