Elektronik

Detektorer mod mobilsnak i fængsler har tvivlsom effekt

Fængslerne skal nu anvende målrettet jamming mod mobilsnak. Vi ser på teknologierne bag de anti-mobilvåben, ministeriet valgte at forkaste.

28. sep 2016 3

Her er de teknologiske og videnskabelige pointer i amerikansk præsidentdebat

Se ud over mundhuggeriet og det politiske fnidderfnadder. USA’s kommende præsident, Hillary Clinton eller Donald Trump, markerede klare standpunkter inden for ingeniørernes mærkesager.

27. sep 2016

Høj lyd smadrede harddiske i bank

Lydbølger fra udløsningen af en gas, der hæmmer ild i at sprede sig, og som anvendes i datacentre, har smadret harddiske hos et af verdens største firmaer inden for formuesikring.

27. sep 2016 7

Målrettet jamming er Pinds nye våben mod mobiler i fængsler

Ekspertgruppe under Justitsministeriet foreslår at gå rockerne i bedene. Udsendelse af støj på bestemte radiofrekvenser skal forhindre pædofile og terrortiltalte i at forpurre politiets arbejde.

27. sep 2016 2

Chicago bygger omfattende dataindsamling af bylivet og beboerne

500 kameraer, sensorer og mikrofoner skal indsamle informationer om alt fra magnetiske felter til trafikmønstre under næruheld. Dataene bliver gjort frit tilgængelige.

26. sep 2016

Den fjerde digitale revolution: VR kan hacke din hjerne

Virtual reality ændrer den måde, vi oplever og husker drømme på. Den tætte indlevelse er både teknologiens potentiale og dens faldgrube, mener en række eksperter.

24. sep 2016 1

Dansk dronestrategi: En dronelufthavn og 30 millioner til forskning

I dag lancerer regeringen Danmarks første dronestrategi. Udbredt brug af droner i den offentlige sektor, en dansk dronelufthavn og 30 mio. afsat til droneforskning indgår i strategien.

23. sep 2016 4

Tv-producenter snyder med softwaren for at omgå energitest

Samsung- og LG-tv's indstillinger er indstillet til at vise lavt forbrug i energitest. Så snart de tages i brug, stiger strømforbruget til det dobbelte.

23. sep 2016 9

Fire nye hovedpiner for Samsungs brandfarlige smarthpone

En alt for forceret batteriproduktion og kunder med forbrændte lår. Problemerne tårner sig op for den sydkoreanske elektronikgigant.

21. sep 2016

Simpel kemi skal udvinde 300 ton guld årligt

Skotsk forskerhold har udviklet en metode, der kan udvinde guld fra skrottet elektronik uden brug af cyanid eller kras kemi.

20. sep 2016 8