Elektronik

Snowden designer cover, der beskytter din mobil mod aflytning

Version2 Med et særligt metalcover, der aflæser aktiviteten på en iPhones trådløse sendere gennem porten til SIM-kortet, garanterer whistebloweren Edward Snowden sammen med en forsker fra MIT brugerne mod at blive overvåget.

22. jul 2016

Ny DTU-verdensrekord i datahastighed: 661 terabit igennem ét fiberkabel

Forskere på DTU har med en specialdesignet chip og et fiberkabel med 30 kerner skruet hastigheden så højt op, at det kan bære hele verdens internettrafik to gange.

22. jul 2016 6

Alle verdens bøger på et frimærke: Forskere lagrer data med atomer

Hollandske forskere har nu gjort fysikeren Richard Feynmans ide om at lagre data med atomer mulig, men endnu er der lang vej til praktisk anvendelse.

20. jul 2016 4

Spørg Scientariet: Hvorfor er tastaturet ikke ens på dankort-terminalerne?

En læser undrer sig over, hvorfor tastaturet på dankort-terminalerne varierer og ikke er ens med computerens tastatur. Det svarer NETS på.

17. jul 2016 4

Vis mig dit kontor (4): Mekatronik-eksperten overvåger skraldespande og konkurrerer på koldbrygget kaffe

Ali Gürcan Özkil er lektor på DTU Mekanik og omgiver sig med projekter fra kælder til kvist. Kaffe spiller dog en central rolle på kontoret.

17. jul 2016 1

Dansk droneprojekt skal advare om byggesjusk

Droner til at tjekke byggepladser for fejl har netop fået støtte fra Innovationsfonden, som også spytter penge i et projekt til at undgå kollisioner med droner.

15. jul 2016 1

Texansk bomberobot skaber røre: Hvornår må robotter slå ihjel?

En robot med sprængstof åbnede fredag for nye etiske dilemmaer for, hvilken teknologi politiet kan bruge til magtudøvelse. Kritikere mener, at politiet begynder at opføre sig som militæret.

12. jul 2016 67

Efter første dødsulykke: Endnu en Tesla kan være kørt galt med autopilot

En amerikansk Tesla-ejer kørte galt fredag og hævder nu, at bilens autopilot var aktiveret under ulykken. Det sker samtidig med, at amerikanske myndigheder undersøger den første ulykke med dødelig udgang, som er forekommet med en Tesla på autopilot.

7. jul 2016 133

Termiske kameraer skal standse motordoping i Tour de France

Efter flere episoder, hvor ryttere har været mistænkt for såkaldt mekanisk doping, vil Tour de France i år benytte termiske kameraer til at afsløre skjulte motorer i cykelrytternes stel.

2. jul 2016 46

KORT: Her bliver mobildækningen forbedret

Mobildækningen bliver inden udgangen af 2019 markant forbedret på 2.183 adresser i områder med dårlig dækning. En politisk aftale sikrer, at teleselskaberne, der vinder retten til 1.800 MHz-båndet skal levere taleforbindelse og trådløst bredbånd på mindst 30 Mbps til adresserne.

28. jun 2016 28