Elektronik

Vis mig dit kontor (9): Datalogen med de sumobrydende robotter og hvidløgspresseren

Hos lektor Ole Caprani kan man gå til robot og bygge 'levende' Lego, men hans yndlingsnips på kontoret er meget analoge.

29. jul 2016

Unik måling: Der er mobildækning på hver eneste landevej i Nordjylland

En kortlægning af mobildækningen i Nordjylland viser, at borgerne i området har gode signalmuligheder fra mindst en teleleverandør. Imidlertid er muligheden for dækning fra flere leverandører på samme tid betydeligt ringere.

28. jul 2016 34

Billige trådløse tastaturer sender dine tastetryk uden kryptering

Version2 En række trådløse tastaturer på markedet sender tastetryk uden kryptering. Det gør det muligt at aflytte samtlige tastetryk og endda sende kommandoer til computeren.

27. jul 2016

Processorerne nærmer sig varmemuren i 2024

Version2 Transistorerne kan snart ikke gøres mindre, og selvom der er nye teknologier på vej, så bliver varmeudviklingen et problem.

26. jul 2016

Ny Samsung-phablet kan låses op med iris-scanner

Version2 Brugere af den kommende Galaxy Note 7 kan bruge øjnene til at låse enheden op, dog kun under optimale betingelser.

26. jul 2016

Snowden designer cover, der beskytter din mobil mod aflytning

Version2 Med et særligt metalcover, der aflæser aktiviteten på en iPhones trådløse sendere gennem porten til SIM-kortet, garanterer whistebloweren Edward Snowden sammen med en forsker fra MIT brugerne mod at blive overvåget.

22. jul 2016

Ny DTU-verdensrekord i datahastighed: 661 terabit igennem ét fiberkabel

Forskere på DTU har med en specialdesignet chip og et fiberkabel med 30 kerner skruet hastigheden så højt op, at det kan bære hele verdens internettrafik to gange.

22. jul 2016 6

Alle verdens bøger på et frimærke: Forskere lagrer data med atomer

Hollandske forskere har nu gjort fysikeren Richard Feynmans ide om at lagre data med atomer mulig, men endnu er der lang vej til praktisk anvendelse.

20. jul 2016 4

Spørg Scientariet: Hvorfor er tastaturet ikke ens på dankort-terminalerne?

En læser undrer sig over, hvorfor tastaturet på dankort-terminalerne varierer og ikke er ens med computerens tastatur. Det svarer NETS på.

17. jul 2016 4

Vis mig dit kontor (4): Mekatronik-eksperten overvåger skraldespande og konkurrerer på koldbrygget kaffe

Ali Gürcan Özkil er lektor på DTU Mekanik og omgiver sig med projekter fra kælder til kvist. Kaffe spiller dog en central rolle på kontoret.

17. jul 2016 1