Elektronik

Fejlslagen Google-søgning førte til bedre forstærker

DTU-studerende opfandt ved et tilfælde en ny måde at bygge en klasse D-forstærker på. En ny selv-oscillerende modulator får lyden til at fremstå klarere end med tilsvarende modulatorer.

19. okt 2016 5

Apple parkerer elbilen: Satser på systemer til selvkørende

Hundredvis af bil- og softwareingeniører har forladt Apple, er blevet omplaceret eller fyret i de seneste måneder, fordi elektronikfirmaet har droppet planerne om at udvikle sin egen elbil. Nu skal der satses på systemer til selvkørende.

18. okt 2016 3

Telenor: Billige mobiler står i vejen for bedre netværk

Danskernes forkærlighed for billige 2G-only mobiltelefoner forhindrer udbredelsen af teleoperatørernes hurtige netværk, siger Nordens største telekommunikationsselskab.

18. okt 2016 98

Aarhus-forskere udvikler ny hukommelsesenhed til computere

Forskere fra Aarhus Universitet skal stå i spidsen for et stort europæisk innovationsprojekt med målet om at gemme data i magnetiske lag med meget mindre energiforbrug og højere hastighed.

17. okt 2016

Kamprobotternes akilleshæl er uforudsigelighed

Mens udviklingen af våbensystemer med kunstig intelligens fortsætter med uformindsket styrke, forstår vi stadig ikke til fulde maskinernes tænkning. Det kan blive afgørende for, at mennesker aldrig kommer til at overlade aftrækkeren til en maskine.

16. okt 2016 40

Tidslinje: Sådan ser planen ud for kvanteteknologi

14. okt 2016

Fuld fart frem mod kvantecomputeren

Drevet af teknologivirksomheder og med store offentlige bevillinger har kvante­forskerne en grandios plan.

14. okt 2016 5

Samsungs skandale-mobil røber generelt problem med lithium-batterier

Samsungs eksploderende Galaxy Note 7 vidner om et generelt problem med brug af lithium-batterier. De skal være tyndere og mere effektive, men balancerer på kanten af deres ydeevne og sikkerhedskrav.

14. okt 2016 17

Mobiler kan ikke udnytte teleselskabers lynhurtige netværk

Kun få nye smartphones udnytter de højere hastigheder på LTE-netværkene. I stedet klumper vi os sammen på netværk, der ender med at blive ringere, anslår analyse.

13. okt 2016 1

Ny Banedanmark-chef fandt ekstraregning på fire milliarder til signaler

En dramatisk udvikling, siger projektlederen for de 20 milliarder kroner dyre signaler til den danske jernbane. Med Rigsrevisionens øjne i nakken har han hevet skeletterne ud af skabet.

13. okt 2016 30