Elektronik

Flyvende vandscooter kommer snart til salg

Amerikanske Kitty Hawk, som er støttet af Google-grundlæggeren Larry Page, præsenterede i går prototypen på et enpersoners vandfly, som kommer på markedet i løbet af i år. Kitty Hawk Flyeren er dog bare et af mange bud på fremtidens alternative luftbårne transportmidler.

25. apr 2017 3

Nu kan du 3D-printe glas ved stuetemperatur

Tyske forskere har gjort det meget lettere at lave 3D-printede glasobjekter med meget fine detaljer. Komponenterne kan bruges i lynhurtige computere og udstyr til bioteknologisk forskning.

25. apr 2017

Italiensk domstol anerkender sammenhæng mellem mobiltelefoni og tumor

Dom fra Italien genopliver striden om, hvorvidt mobiltelefoni kan forårsage kræft eller ej. Domstol har nemlig anerkendt, at omfattende mobiltelefoni var årsagen til en tumor. Afgørelsen kan føre til mange flere sager.

25. apr 2017 7

Dansk lampedesign skal sælge intelligent LED-driver

Nordic Power Converters indgik et samarbejde med en designer for at overbevise kunderne om, at deres nyskabende teknologi til strømforsyninger også har en æstetisk sidegevinst.

22. apr 2017 3

Elektriske impulser lader dig mærke objekter i VR-verden

Stimulering med elektroder af muskler i hænder og arme giver en mere realistisk oplevelse af at berøre virtuelle vægge med VR-brillerne på.

20. apr 2017

66 satellitter skal overvåge fly fra Malaysia Airlines

Det malaysiske flyselskab med den tragiske MH370-forsvinden vil nu følge sine fly over hele verden i realtid. Satelitter opsnapper ADS-B-signalerne.

20. apr 2017 11

Nu skal du tale med Facebook-vennerne i VR

Virtual reality er fra i dag en del af Facebook, der udvider Messenger-appen med VR-mødesteder.

19. apr 2017

Star Treks tricorder eksisterer nu officielt

En læge og ph.d. i ingeniørvidenskab vinder pengestærk, international konkurrence om at fremstille det mest effektive håndholdte apparat, der er i stand til at diagnosticere forskellige lidelser og transmittere data direkte til en læge.

18. apr 2017 1

Nu skal også høreapparatet på nettet

Hvorfor gå hele vejen ned til butikken for at få apparatet indstillet, når det kan gøres via nettet?

18. apr 2017 6

Spørg Scientariet: Hvordan opdateres antivirusprogrammer?

En læser undrer sig over, hvordan antivirusprogrammerne bliver holdt opdateret, og hvor på nettet der bliver fisket efter vira. Det svarer Kaspersky på.

18. apr 2017 5