close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Elektronik

Sandsynlighedsberegning af risiko for dødsfald skal forenkle tilladelser til droneflyvning

Ved at udregne risikoen for dødsulykker ved droneflyvning håber danske forskere at løsne de bånd, der i dag pålægger en dronepilot at have konstant visuel kontakt med sit fly.

25. maj 2017 6

Fransk testbane oplader elbiler, mens de kører

Det er lykkedes den amerikanske elektronikvirksomhed Qualcomm at oplade elbiler i fart. Dermed er de et skridt nærmere at gøre op med elbilernes rækkeviddeproblem.

25. maj 2017 10

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #7:Kvantecomputeren indtager sit overherredømme

Google lover at være klar med et 49 kvantebit-computersystem inden årets udgang. En kolossal praktisk bedrift, siger danske eksperter.

24. maj 2017

Landdistrikter til hovedstaden: Hold fingrene fra vores bredbåndsstøtte

Statens støtte til bredbånd er sidste år blandt andet gået til adresser i København. Det får landdistrikterne til at reagere og kræve nye kriterier for uddelling af de få støttekroner.

23. maj 2017 43

Myndigheder ‘undrer sig’ over nye mobilabonnementer

Danske teleselskaber må ikke opkræve et ekstragebyr for at bruge telefonen i udlandet. Men det er netop, hvad nogle selskaber er meget tæt på at gøre, oplyser Energistyrelsen.

22. maj 2017 10

Danske studerende går efter guldet til årets Eco Marathon

DTU Roadrunners er klar til at gentage deres verdensrekord fra 2015, efter et knækket baghjulsophæng satte dem ud af spillet sidste år. Samtidig har Team Aalborg Energy bygget en helt ny bil, der er inspireret af dråbens aerodynamiske form.

19. maj 2017 2

Simpel metode kan forudsige fejl i vindmøllevinger

Asymmetri i vingernes kraft skal bruges til at afsløre revner og fejl og gøre vedligeholdelsen nemmere.

18. maj 2017 4

ANALYSE: Roaming er gået fra en EU-vinder til taber-sag

EU-Kommissionens interesse for prisstigninger i Danmark handler om at undgå en mediekatastrofe for unionen, for EU har ikke selv nogen mulighed for at gribe ind.

17. maj 2017 18

DSB gør klar til at blokere streaming på togenes nye wifi

Når DSB i 2019 kan tænde for et spritnyt wifi-netværk i togene, forbeholder selskabet sig ret til at lukke for adgangen til streamingtjenester. Internetforbindelsen i togene skal først og fremmest bruges til arbejde.

17. maj 2017 32

Sydeuropæere skal betale for danske turisters mobiltrafik

Nu skal de lokale mobilbrugere betale for nordeuropæiske turisters roaming siger teleselskaberne. Europakommissionen kalder det opportunisme.

17. maj 2017 31