Elektronik

Danskerne har fået smag for private batterilagre

De første 1.000 danske kunder har allerede købt et batterilager til deres solceller. Det er sjovere at bruge sin egen strøm end at have pengene stående i banken, lyder et af argumenterne.

23. aug 2016 13

Droner er ikke klar til terror – endnu

Risikoen for droneangreb på civile har fået bred mediedækning. Men eksperter vurderer, at droner stadig har en række begrænsninger som terrorvåben.

23. aug 2016 12

Næste uge skal man have dronekørekort - men der er ingen godkendte droneskoler

Den nye dronelov stiller krav om dronebevis, hvis man er erhvervspilot. Men selvom lovgivningen træder i kraft 1. september, er der endnu ingen godkendte uddannelsessteder, hvor beviset kan tages.

23. aug 2016 16

Fire års ingeniørarbejde bag hårtørrer uden propel

En mikroskopisk motor der når 110.000 omdrejninger i minuttet på et halvt sekund er Dysons svar på et gammelt ønske fra de langhårede. Og håret kommer ikke engang i klemme.

22. aug 2016 30

Virtual reality udfordrer filmens historiefortælling: Film er ikke noget, vi ser – det er noget, vi bliver

Virtual reality åbner for en helt ny måde at opleve visuel kunst, formidling og underholdning på. I VR-­værker er seeren nemlig en del af værket – men det kan også blive for intenst.

21. aug 2016

Før var en lysfølsom sensor stor som en elkoger - nu kan den sidde på spidsen af robottens finger

MIT og USA’s militær skærer enorme bidder af såvel størrelse som pris på lidarer. Gennembruddet giver adgang til helt nye muligheder inden for selvkørende biler og robotteknologi.

18. aug 2016 5

Intel lægger computerkraften ind i VR-brillen

Verdens største chipproducent har præsenteret en prototype for en ny type VR-hardware. I kombination med Windows Holographic vil Intel tilbyde hardwaren som open source til headset-producenter inden for virtual reality

17. aug 2016

Internet i danske tog drukner i fællesmødernes syltekrukke

Aktindsigt viser, at teleselskaberne, DSB og Banedanmark diskuterer de samme pointer i årevis, uden at danskerne får ordentligt internet i deres tog. Ud fra de bedste intentioner om en perfekt løsning er alt rodet sammen, konstaterer tele-professor.

17. aug 2016 10

Børshandlernes nye bedste ven: Switch klarer køb og salg på 85 ns

Ingeniører fra Australien og USA har skabt en ny switch, der nærmer sig de fysisk mulige grænser for børshandler.

15. aug 2016 10

Næsten 100 millioner VW-biler kan låses op med billig minicomputer

Opdateret. Med en simpel trådløs radio og en minicomputer til 200 kroner har forskere påvist endnu en alvorlig sikkerhedsbrist i VW-koncernens biler.

12. aug 2016 48