Elektronik

Politiet om Yousee-sag: Komplicerede tekniske undersøgelser kan tage måneder

En mand er stadig sigtet i sagen om Yousees nytårsnedbrud, men politiet ved endnu ikke, om der skal rejses tiltale mod ham. Samtidig kan tekniske undersøgelser vare flere måneder endnu.

19. jan 2017

Kommune i kovending: Skrotter fiber-kontrakt efter klage til EU

Massiv kritik og en klage til EU-Kommissionen har fået Ringkøbing-Skjern Kommune til at erkende, at et omstridt fiberprojekt i kommunen ikke har fulgt udbudsreglerne. Kontrakten og tilskuddet på 70 mio. kr. er derfor droppet.

19. jan 2017

Spørg Scientariet: Hvorfor er overvågningsbilleder så grynede?

En læser undrer sig over, at billeder af gerningsmænd fra lufthavne og andre offentlige steder er så grynede i kvaliteten. Det svarer Metroselskabet og Atea på.

17. jan 2017 5

Google-selskab dropper soldrevne internetdroner

Soldrevne droner fra Google-moderselskabet Alphabet kommer alligevel ikke til at levere internet i øde egne. Signalerne skal komme fra balloner, mener Alphabet, som lukker projektet.

17. jan 2017

Forskere vil sætte effekt-elektronikken på skrump

Danske virksomheder og forskere vil gøre for effekt­elektronik, hvad de inte­grerede kredsløb gjorde for transistoren: gøre det mindre, billigere og mere effektivt og pålideligt.

14. jan 2017 7

‘Ny’ ampere stiller nye målekrav

I dag måler man strømstyrke ud fra en kraftpåvirkning – fra næste år skal man tælle elektroner. Det stiller nye krav til målemetoderne.

14. jan 2017 19

Dimsernes mobiludbyder melder sig klar i Danmark

Sigfox-netværket, der vil koble millioner af enheder på nettet gennem et dedikeret trådløst netværk, er nu klar til brug i Danmark, efter at over 150 master er sat op over det meste af landet.

13. jan 2017 10

Spørg Scientariet: Hvor meget kan politiet grave i mobillogning?

Hvilke muligheder har politiet for at opklare drabet på Emilie Meng ved hjælp af mobillogning? Vores læser får svar fra formanden for IT-Politisk Forening.

13. jan 2017

Tusindvis af DAB-radioer bliver ubrugelige til oktober

Et ukendt antal tusinde DAB-radioer bliver ubrugelige, når danske radiokanaler skifter teknologi til oktober. Til gengæld får de resterende radioer flere kanaler at vælge imellem.

12. jan 2017 129

De første norske FM-sendere er nu slukket

Klokken 11.11 i dag slukkede den første norske FM-sender, og det norske FM-net har taget første skridt mod pensionen.

11. jan 2017 12