close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Elbiler

Volkswagen vil bruge milliarder på at bygge elbiler

Volkswagen planlægger at bruge enorme summer på at udvikle og producere elbiler og genopladelige hybrider frem mod 2025. Og de vil særligt lægge pengene i Kina.

20. nov 2017 13

Fredagspodcast: Teslas lastbil, klimatilpasning og signalproblemer

I Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler det om Teslas nye eldrevne lastbil, en ny, præcis test for prostatakræft samt om udfordringerne med at sikre de danske byer mod stigende vandstand og regnmængder.

17. nov 2017

Nyt batteri kan oplades på ét minut og give 800 km rækkevidde

Forskere fra Fisker har netop indsendt en patentansøgning på et batteri, som er i stand til at give en elbil en rækkevidde på 800 km på et minuts opladning. Dansk batteriforsker kalder det for lidt af en julegave, hvis det virkelig kan passe.

16. nov 2017 34

Nu bruger verden flere penge på el end på olie

Elektrificering er en af fire store nybrud, som Det Internationale Energiagentur hæfter sig ved i sin nyeste udgave af energi-biblen, World Energy Outlook. Det er allerede en global tendens, vurderer det Internationale Energiagentur.

14. nov 2017 19

Rapport: Salget af fossilbiler halveres globalt inden 2030

Elbiler bliver den vigtigste teknologi i Europa og Kina og diesel går mod solnedgangen.

14. nov 2017 25

Nyt EU-krav til bilers CO2-udledning er for slapt

EU-Kommissionen foreslår at stramme kravene til nye bilers CO2-udledning med 30 procent. Dansk Energi roser forslaget, mens Det Økologiske Råd og flere medlemslande mener, at der sagtens kan strammes mere

8. nov 2017 29

Rækkevidde på 1.000 km: Firma vil ombygge Teslaer til brint

Et hollandsk firma vil tilbyde Tesla-ejere, der ønsker større rækkevidde, en ombygning af deres biler.

8. nov 2017 92

Tesla taber penge – fordi det er svært at bygge biler

ANALYSE: Med et underskud i tredje kvartal på næsten 4 mia. kroner, sætter Tesla ny bundrekord. Forsinket produktion af batterier og Model 3 er en af årsagerne. Imens har konkurrent succes med deres elbil.

2. nov 2017 33

Elbiler slår dieselbiler selv i lande med den sorteste strøm

Elbiler udleder langt mindre CO2 end dieselbiler, selv når man medregner produktionen af batteriet. Klimagevinsten kan dog blive langt større, når fossile brændstoffer udgør en mindre andel af elnettets energimiks. Det viser en ny livscyklusanalyse.

1. nov 2017 60

Musk viser 152 meter lang tunnel frem

Elon Musk viser det første billede af sit tunnelprojekt og lufter planer om at udvide projektet.

30. okt 2017 1