Sponseret indhold

El-leverandør giver kunderne kreativ kontrol over strømforbrug med nyt API

API-Integration til smarthome-platforme, algoritme der forudser, hvornår strømmen kommer fra vedvarende energikilder, indsigt i forbruget på timebasis og en opfordring til dem der har evner og lyst, om at videreudvikle produktet med teamet. Energitech-selskabet Barry fortsætter med at vise nye veje som alternativ til traditionelle elselskaber.

Af TECH RELATIONS for Barry
Illustration: Barry

Energitech virksomheden Barry har de seneste år udfordret de traditionelle leverandører af strøm. Målet er, at give brugerne mere kontrol over deres el-forbrug og midlet er API-integration til smart homeløsninger, realtidsdata om strøm og forbrug samt adgang til direkte at handle på Nord Pool.

I oktober 2020 udkom den 1. version af Barrys API. Fra at eksistere som en app kan Barry nu tilbyde medlemmerne at “lege” med en vigtig brik i deres smart home puslespil.

Læs også: Ny el-leverandør giver kunderne kontrol over deres strømforbrug – Ingeniørens brugere inviteres med

Den 1. version af API’et indeholder blot et datapunkt, Nord Pool spot prisen (prisen på 1 kWh “rå” strøm) men i version 2 kommer, der nye datapunkter, såsom “forbrug i kWh”, “CO2 udledninger.

“Det vil sige, at du på baggrund af de data vi leverer kan aktivere dine strømforbrug automatisk: vaskemaskinen, opladning af elbilen osv, når strømmen er billig”, siger Christophe Lephilibert, der har ansvaret for Barrys lancering i Danmark.

Kort efter lanceringen gik flere af Barrys community-medlemmer i selskabets såkaldte “Playground” straks i gang med at bruge API'et. Og et af de mere ambitiøse projekter blev bygget af en bruger, Philip, som er lead mobil-udvikler i et dansk startup.

Screendumps fra Philips widgets, som han har bygget til Barrys API Illustration: Barry

Han har bygget en widget til iOS14, hvor han kan holde øje med spot-prisens udvikling. Han har endda selv udvidet data-kilderne ved at tilføje PSO og andre afgifter sådan, at den pris, der bliver vist, er den reelle pris for en kWh. Og endnu bedre: har har formået at forbinde API’et til en app som han bruger til at styre opladning af sin elbil (Tesla 3), så bilen nu bliver opladt automatisk i de timer, hvor spotprisen er lavest.

Co-creation i Playground

“Vi har mere end 850 medlemmer i vores Playground, og det er her vi finder de fleste typer som Philip. Vores mål er klart at være den fortrukne leverandør for Philip og hans ligesindede. Vi arbejder aktivt med at få vores brugere til at være med til at udvikle vores app og API sammen med os, og vi arbejder hårdt på at strukturere en proces, hvor vi kan integrere de input og koder vores brugere skaber - og ikke mindst at give dem credit for det, siger Christophe Lephilibert.

Læs også: Danskere skifter elselskab: Her er hvad de siger

Enkelte læsere vil måske huske, at Barry sidste år inviterede Ingeniørens brugere med på rejsen som kunder og med tilbud om co-creation.

Dengang som nu handlede om at give kunder bedre kontrol over deres el-forbrug. Måske fordi de ønsker at styre forbruget i en grønnere retning, købe og bruge el, når den er billig, eller i det hele taget bare udnytte de mange data og informationer, som de nye ‘smarte’ målere giver mulighed for.
»Hvis man ønsker, at ens strømforbrug er grønt og bæredygtigt, kræver det, at man tager ansvar for sit forbrug. Her kan vi hjælpe til med åbenhed og realtidsdata,« siger Christophe Lephilibert.

Men siden sidste år har der været lidt stille om Barry, der har brugt meget energi på internt at gøre sig klar til det franske marked. Dette har krævet en helt ny platform, der kan spille sammen med den franske infrastruktur. Det arbejde er nu klar og har givet luft til at arbejde videre med APIen som med tiden skal tilføjes flere datakilder.

I øvrigt har udviklingen af den franske app også betydet, at danske kunder med sommerhus i Frankrig nu kan styre strømforbruget i en og samme app, hvilket er helt unikt i Europa.

Barry tilbyder ingeniørens læsere 3 måneders gratis abonnement. Brug promokoden ING21. Hent app'en og vær med til at videreudvikle den smarteste energytech service, der passer til din livsstil.
Læs mere her