El

Professor: Deleøkonomi på vej i elforsyningen

Privat ejerskab af solceller og batterier åbner muligheden for at decentralisere og demokratisere elforsyningen på en helt ny og ‘disruptiv’ måde, mener DTU-professor.

12. feb 2017 35

Kronik: Sådan effektiviserer vi forsyningerne uden tab af kvalitet

9. feb 2017 6

Energinet.dk: Vi får problemer omkring 2025

Allerede næste år bliver forsyningssikkerheden i Østdanmark dårligere, og i 2025 skal der findes helt nye løsninger, for at vi kan klare os, forklarer afdelingschef.

4. feb 2017 22

Hvor skal strømmen komme fra på en tåget og vindstille vinterdag?

Danmarks elforsyning bliver mere og mere afhængig af kraftige kabelforbindelser til udlandet. Det er et problem, fordi alle lande vælger denne vej, mener flere fagfolk.

4. feb 2017 177

SF vil tvinge rederier til at vælge elfærger

Hvis de små færgerederier ikke vælger elfærger næste gang de skal købe nye færger, så vil SF fratage dem det offentlige tilskud. Minister afviser dog at blande sig i valg af brændsel.

3. feb 2017 4

Kaptajn på norsk elfærge lider af rækkeviddeangst

Siden maj 2015 har elfærgen Ampere pløjet sig gennem bølgerne på Sognefjorden i Norge. Kaptajnen er begejstret for at slippe for diesel, støj og vibrationer, men kravet om opladning, hver gang færgen er i havn, kan godt give stress.

2. feb 2017 22

Træg start for rene danske batterifærger

Siden den norske bilfærge Ampere kom i drift i 2015, har der været stille omkring batterifærger. Men nu ser det ud til at lysne. Hybridløsninger synes dog mere attraktive for de små redere, siger dansk skibsbygger.

1. feb 2017 6

Siemens-analyse: Syv af ti danske små-færger kan sejle på el

En analyse fra teknologivirksomheden Siemens viser, at de fleste af de færger, som betjener de små danske øer, vil kunne konverteres til batteridrift og spare rederierne store beløb til brændsel og vedligehold. Leder af Færgesekretariatet mener, at de små rederier i første omgang vil satse på mere bløde hybridløsninger.

1. feb 2017 33

El fra solenergi beskæftiger flere end de fossile brændsler

En ny rapport om beskæftigelse i den amerikanske energisektor viser, at beskæftigelsen i solenergi for 2016 overstiger beskæftigelsen fra olie-, gas- og kulbranchen tilsammen.

31. jan 2017 26

Lovlig cannabis presser Californiens elnet

Legalisering af cannabis til privat brug i Californien kan ifølge studier fra andre stater øge presset på elnettet. En forsyningskommission undersøger derfor, om overskydende vedvarende energi kan afbøde presset.

30. jan 2017 14