close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

El

Elbiler skal hjælpe små byer med at udglatte belastningen

I et elnet med solceller på tagene og elbiler i garagerne vil et dansk-tysk forskningsprojekt bruge elbilernes batteri til at udglatte udsving i produktion og forbrug. Det kan give økonomiske fordele for forbrugerne og spare netudbygninger.

11. okt 2017 15

Derfor gik strømmen på Øresundsforbindelsen

Strømafbrydelsen, der lukkede Øresundsforbindelsen en times tid fredag, opstod under et planlagt elarbejde, da teknikerne forsøgte at slå nødstrømsanlægget fra.

9. okt 2017 6

Det danske elnet klarer nemt 100.000 elbiler

Norske erfaringer med alt for mange elbiler i svage dele af elnettet vil ikke ramme Danmark. Vi forbereder os nemlig på at flytte opladningen og bruge elbilernes batteri som lager.

6. okt 2017 66

Nødstrøm svigtede: Øresundsforbindelsen lukkede en time

Forbindelsen mellem Danmark og Sverige blev lukket en time fredag ved middagstid. Årsagen var et strømsvigt, som påvirkede overvågningssystemer og belysning. Men teknikerne ved endnu ikke, hvorfor forbindelsens nødstrømssystemer ikke satte ind.

6. okt 2017 14

Elbiler overbelaster det norske elnet

Det norske elnet er mange steder for svagt til de mange nye elbiler. Det bliver nødvendigt med nye kabler, transformere og sandsynligvis også batterilagre for at klare efterspørgslen

4. okt 2017 85

25A Mastesikringer

Poul-Henning Kamp

Der er naturligvis ikke nogen master mere, men alle elinstallationer har stadig mastesikringer, hvis de da ikke ligefrem stadig har hovedbly. Standarden, normen, eller måske er det blot sædvanen, ...

Dansk Energi: Vind og sol gør ikke kraftværker overflødige

Kraftværkernes brancheorganisation, Dansk Energi, påpeger, at termiske kraftværker stadig bliver beordret i drift mange gange hvert år for at sikre elforsyningen.

28. sep 2017 30

Københavns første elværk fik folk til at græde i Gothersgade

KØBENHAVN 850 ÅR: Det var en overvældende oplevelse for københavnerne at opleve de elektriske gadelygter blive tændt i 1892. Borgerrepræsentationen så dog ikke store perspektiver i benyttelsen af elektrisk kraft til motorer.

29. aug 2017 1

El-overfølsomme nordmænd slipper for intelligente elmålere

Ligesom danskerne skal nordmændendes gammeldags elmålere udskiftes med intelligente målere. Men mange nordmænd frygter målernes radiosignaler.

25. aug 2017 16

Kronik: Nordiske tiltag til gavn for elbiler på vej

24. aug 2017 12