El

Fagfolk: Løfterne i forsyningsstrategien holder ikke vand

Forsyningsstrategiens løfter om store besparelser og øget teknologieksport holder ikke, mener analytiker og virksomheder inden for miljøteknologi.

25. sep 2016 6

Tv-producenter snyder med softwaren for at omgå energitest

Samsung- og LG-tv's indstillinger er indstillet til at vise lavt forbrug i energitest. Så snart de tages i brug, stiger strømforbruget til det dobbelte.

23. sep 2016 9

Regeringens 2025-plan øger CO2-udslip med 9 procent

Nyt ministersvar viser, at 2025-planen vil øge den danske CO2-udledning fra 43,9 mio. ton til 47,7 mio, ton i 2020. Men kun 0,2 mio. ton er uden for kvoten og øger dermed reelt den globale CO2-udledning, anfører ministeren.

22. sep 2016 7

NKT i historisk opkøb for at levere Europas grønne højspændingsnet

NKT sender sin kabelforretning på børsen med opkøbet af ABB-division, der leverer jævnstrømskablerne til havmølleparker og har bestilt et kabelskib til at lægge dem på havbunden.

21. sep 2016 6

Mørkelagt businesscase forhindrer debat om elkabel til England

Energinet.dk vil ikke ud med tal bag millardinvestering i højspændingskabel til England.

9. sep 2016

Varmepumper en langt bedre forretning end milliardkabel til England

Der er fire gange så mange penge at tjene for samfundet ved at investere milliarder af kroner i varmepumper frem for i et nyt kabel under Nordsøen, viser konsulent­rapport. Vi skal have begge dele, siger Energinet.dk.

9. sep 2016 18

Professorer frygter kæmpe fejlinvestering: Drop kabel til England og invester i varmepumper herhjemme

Et 740 km langt højspændingskabel til næsten 20 milliarder kroner skal sende strøm fra danske kraftværker til England. Vi får langt mere for pengene ved at investere dem i Danmark, fastslår energiforskere.

9. sep 2016 38

Elkunder betaler millioner for kabler, som regeringen skrotter

Regeringen dropper at grave 1.300 km luftledninger i jorden. Men da statens elselskab for fire år siden købte elnettene, var en del af prisen en betaling for at forrente milliardinvesteringen i det nu droppede gravearbejde. Absurd, siger iagttager.

8. sep 2016 19

KNX eller ej

Poul-Henning Kamp

Jeg er nået til det punkt hvor jeg skal beslutte om vi skal have en "god gammeldags" elinstallation, eller den skal være smartere. Hvis den skal være smartere ser KNX ud til at være det eneste rel...

Nye tekniske krav blacklister husstandsmøller

Forventninger om titusindvis af nye solcelleanlæg og mange flere husstandsvindmøller frem mod 2030 har medført behov for nye tekniske forskrifter for husstandsmøller med asynkrone generatorer.

1. sep 2016 14