close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

El

Ministerium frikender vindmølle-testcenter for flagermusdød - stik mod forskeres konklusion

En undersøgelse fra Aarhus Universitet konkluderer, at det kan være skadeligt for flagermusbestanden at bygge vindmøller i Østerild. Miljø- og Fødevareministeriet konkluderer det modsatte.

23. jun 2017 21

Nye elbiler klarer amerikansk crashtest med bravour

Både Tesla Model X og Chevy Bolt EV klarer sig bemærkelsesværdigt godt i amerikansk crashtest. Noget tyder dog på, at de europæiske prøvelser er en del skrappere.

22. jun 2017 11

Startproblemer: Elfærge-fest udskudt

Det skulle have været en stor dag for danske elfærger, men nu er introduktionen af de ombyggede elfærger mellem Helsingør og Helsingborg udskudt

20. jun 2017 12

Programmør: Giv energidata fri og hjælp den grønne omstilling på vej

FOLKEMØDE: Er strømmen grøn eller sort, og hvem bruger hvor meget el hvornår? Luk op for energidata, så vi kan træffe bedre omstillings-beslutninger, lød det fra brugere af energidata på Folkemødet.

16. jun 2017

Elektrisk fly-begynder vil tage kampen op med Boeing og Airbus

Med 25 ton batterier om bord vil Wright Electric sende fly med 150 passagerer ud på en elektrisk flyvetur. Men hvis batterierne ikke bliver meget bedre, kunne løsningen være et hybridfly.

16. jun 2017 9

Hollandsk flyekspert: Batterierne er stadig for tunge til rene elfly

SERIE: El er på vej ind i flyindustrien. Men før det virkelig rykker, skal batterikapaciteten tredobles. De første hybridfly til kommerciel luftfart vil sandsynligvis komme i luften i 2035.

15. jun 2017 16

Nu skal tyskerne åbne elkabler for dansk el-eksport

De danske og tyske energiministerier har aftalt, at elforbindelsen mellem Danmark og Tyskland gradvis skal åbnes for sydgående trafik. Det vil blandt andet mindske timerne med negative elpriser i Vestdanmark

15. jun 2017 10

Danske indenrigsruter passer perfekt til elektriske fly

SERIE: Korte afstande gør Danmark til det ideelle sted for helt eller delvist elektriske fly. Dansk luftfartsdirektør håber, at det kommer til at ske inden for de næste 20 år.

14. jun 2017 32

Luftfarten er på vej til at blive elektrisk

SERIE: Verdens største flyproducenter er i gang med at udvikle elektriske fly. I første omgang som hybrid-fly. Men på længere sigt vil kortere kommercielle ruter kunne betjenes med 100 procent eldrevne passagerfly.

13. jun 2017 47

Danmark er bedst til udvikling af grønne energi-teknologier

I perioden 2013-2016 var Danmark toppen af poppen blandt 40 lande, når det gjaldt evnen til at udvikle og fremme grønne energiteknologier, viser ny rapport fra WWF og Cleantech Group.

13. jun 2017