close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

El

Nu løbes det fleksible elforbrug omsider i gang

Med fleksible nettariffer og elpriser skal forbrugerne opmuntres til at indrette elforbruget efter en variabel elproduktion.

12. dec 2017 89

EU's vinterpakke kan true Viking-kablets økonomi

Hvis et forslag fra EU-Kommissionen om nyt elmarkedsdirektiv vedtages, vil det få samfundsøkonomien i Viking-kablet til at vakle. Minister tror ikke på flertal

8. dec 2017 4

Flowbatteriet: Nu gemmer de strøm fra sol og vind

Kina sætter strøm til flowbatterier på kommerciel basis. Det kommer vi også til i Danmark, mener forsker, som har besøgt kinesisk batterifabrik.

7. dec 2017 18

Forskere vil optimere flowbatterier til energilagring i stor skala

Flowbatterier har potentiale som centralt værktøj til lagring af energi. Men det kan betale sig at optimere teknologien og finde en erstatning til vanadium.

5. dec 2017 25

Kom med ud at sejle på Finlands første elfærge

Ingen dieselos, færre vibrationer og nær-lydløs drift er, hvad passagerer og besætning oplever på Finlands første eldrevne færge, den knap 100 meter lange Elektra.

1. dec 2017 2

Elektriske færger indtager Finland

Belært af erfaringer fra Norge satser Finland på hybridfærger med både batterier og generatorer. Næste skridt bliver udskiftningen af en lang række kabelfærger, som betjener de finske søer.

1. dec 2017 6

Ros til Vattenfall for valg af vindmøller til nye havmølleparker

Brancheforeningen Dansk Energi roser Vattenfalls valg af Siemens Gamesas nye havmølle med stort rotorareal, fordi den udnytter vinden bedre og giver vindkraften højere værdi

30. nov 2017

Energirammestatus, 1. måned

Poul-Henning Kamp

Min dataopsamling har kørt i en hel måned, så hvordan ser det ud i forhold til energirammen ? Vi tager behovet for opvarmning først: Ved 20°C på indersiden og -12°C på ydersiden siger energiramme...

Britisk rapport: Elbiler kan blive en gevinst for elnettet

Ny rapport forudser, at elnettet i Storbritannien i 2030 vil have ni millioner elbiler tilsluttet. Men i stedet for at være en belastning kan de blive en fordel for elnettet, hvis opladningen sker smart.

27. nov 2017 32

Tesla færdiggør australsk megabatteri før tid

Elnettet i provinsen South Australia får lidt luft, når Tesla op mod 1. december begynder test af et 100 MW batteri. Batterier kommer til at koste 311 mio. kroner, men hvis Tesla havde overskredet fristen 1. december, havde det været gratis.

23. nov 2017 24