close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig vore nyhedsbreve, accepterer du også vores brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-koncernen lejlighedsvis må kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud med videre via telefon, sms og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

El

Solcelle-lovforslag vil øge salget af batterianlæg

Både lovforslaget selv og kilder i branchen vurderer, at overgangen fra time- til øjebliksafregning vil medføre ekstra salg af batterianlæg. Dyr og dårlig udvikling, mener politiker.

22. maj 2017 8

Intelligent Elforbrug, men ikke i praksis?

Poul-Henning Kamp

Den almindelige danske husstand har 25A mastesikringer. Tallet hænger sammen med at den den typiske husholdning har et trefaset komfur der bruger 10-16A på hver fase og en opvaskemaskine, tørretum...

Spørg Scientariet: Hvor meget elektricitet kan menneskekroppen holde til?

En læser er interesseret i at vide, hvor meget elektricitet, vi kan tåle, og om man kan vænne sig til at få stød. Det har vi forsøgt at finde svar på hos en række eksperter.

6. maj 2017 29

Nyt lovforslag tillader stadig, at fjernvarmekunder malkes

’Dybt foruroligende’ kalder fjernvarmedirektør et nyt lovforslag, der vil give kommuner mulighed for at bruge fjernvarmebrugernes penge i deres el- eller gasforsyning.

5. maj 2017 26

Højesteret slår fast: Elregning på 200.000 kr. var en fejl

Det var en fejl fra elselskabets side, at en elkunde i 2011 fik en regning på over 200.000 kroner for en periode på fire måneder, fastslog Højesteret fredag. En ufaglært montør kan have tabt måleren, lyder konklusionen.

4. maj 2017 56

Analyse: Store multiforsyningsselskaber er et effektivt alternativ

Ny analyse har set på effektiviseringsgevinsten i en sammenlægning af forsyningsvirksomheder på tværs af sektorerne i stedet for en konsolidering inden for hver af sektorerne vand, gas, varme og el.

4. maj 2017 2

Elbilaftale gør opladning på gaden markant dyrere

Investeringen i det offentlige ladenetværk til elbiler vil gå i stå, hvis Folketinget vedtager den nye aftale om elbiler.

4. maj 2017 141

Danske kraftværker fyrede løs, mens vi betalte for at komme af med vind- og solstrøm

Blæsevejr og solskin gav negative elpriser i hele Danmark mandag. Alligevel fyrede en del kraftværker op under kedlerne for at producere varme til stuerne - og endnu mere strøm.

2. maj 2017 68

Kølig blå himmel: Nu sætter de danske solceller igen rekord

I det klare og kølige forårssolskin producerede solcellerne først på eftermiddagen, hvad der svarede til 17 procent af det danske elforbrug.

1. maj 2017 36