El

Sprækkerne i den franske atomkraft

Poul-Henning Kamp

Elprisen i det sydlige udland stiger for tiden: Det skyldes at ca. ⅓ af alle frankrigs atomreaktorer er ude af drift på skift. Problemet er de materialefejl der blev fundet på reaktorlåget til ...

Grøn energi dækkede 30 pct. af danskernes energiforbrug i 2015

Endelig energistatistik for 2015 viser, at sol, vind og biomasse forsynede os med 30 pct. af det endelige energiforbrug. Andelen af grøn strøm nåede helt op på 56 pct.

1. dec 2016 26

Nye beregninger: Biogassstrøm er fire gange så dyr som den næstdyreste teknologi

Tal fra Energistyrelsen bekræfter, at det er ekstremt dyrt at producere strøm af biogas i forhold til solceller og vindmøller.

29. nov 2016 18

Her er de vigtigste punkter i ny energiaftale

Et politisk flertal flytter nu betalingen for grøn energi væk fra elregningen. Energiaftalens kyst- og havmøller bekræftes, mens andre elementer droppes. En klimapulje skal reducere den øgede CO2-udledning.

18. nov 2016 10

Trods rekordlav havmøllepris: Derfor er kystnære møller stadig billigere

Uanset hvordan man regner, bliver strømmen fra Kriegers Flak dyrere end strøm fra de kystnære møller ud for Vestjylland, som regeringen lægger op til at droppe. Prisforskellen er dog meget lille.

10. nov 2016 21

Ny aftale tvinger elselskabernes monopolpriser 600 mio. kr. ned

Vores samlede elregning skal sænkes med op til 600 mio. kr. årligt med en bred politisk aftale om strammere regulering af elnetvirksomhederne.

7. nov 2016 14