El

Vandkølede batterier sikrer lynladning af elfærger på Øresund

Der skal 1.200 kWh el om bord på få minutter, når to af HH Ferries’ færger på ruten Helsingør-Helsingborg næste år går over til batteridrift. Det kræver automatiseret ladning og et unikt kølesystem til lithium-batterierne.

27. aug 2016 16

Enorm dypkoger skal give københavnerne mere grøn fjernvarme

Dong Energy vil installere en 80 MW elpatron på Svanemølleværket i København. Den skal levere spidslastvarme til byens fjernvarmesystem og er den fjerde store elpatron på Dongs kraftværker.

24. aug 2016 21

Solcellebatterier er stadig for dyre

Det vil ikke kunne betale sig at gemme solcellestrømmen, før batterierne bliver billigere, og forskellen mellem salgs- og købspris på el bliver større end i dag. Ny rapport fra Teknologisk Institut sætter tal på solcellerne.

22. aug 2016 25

Batteri skal hjælpe elnettet i ny københavnsk bydel

Udglatning af effektspidser bliver hovedopgaven for det batteri, Dong Energys elnetselskab Radius har bestilt til Københavns Nordhavn. Men også hurtigopladning af elbiler og udbalancering af lokalt produceret vedvarende energi skal give Radius erfaringer til fremtidens elnet.

15. aug 2016 7

Ny runde i slagsmålet om vores milliardskat for at spare på energien

Betaler vi el- og varmeselskaber for at udføre besparelser, som der bliver snydt med, og som alligevel ville være blevet udført? Det skal Rigsrevisionen efter en lang årrække med kras kritik nu svare på.

12. aug 2016 7

Endnu en stor norsk ordre til Vestas

Alt tyder på, at Vestas lander endnu en stor ordre i Norge. Denne gang på 112 MW.

11. aug 2016

Find dit hjems strømslugere

Forskere fra MIT har udviklet en ny teknologi til at måle strømforbruget i separate elektriske apparater ved blot at måle på hjemmets indkommende strømforsyning. Sensorerne kan ud fra hvert enkelt apparats elektriske signatur bestemme apparaternes forbrug og forbrugsmønstre.

7. aug 2016 24

EU-lande blokerer for frit elmarked

Den europæiske energiunion udfordres af medlemslande, der lukker ned for energiforbindelserne imellem nationerne, afslører ny rapport. Vicekommissær erkender problemet.

18. jul 2016 93

Kabel til Polen skal afhjælpe risiko for strømafbrydelser i Østdanmark

Et kabel til Polen er én af de løsninger, som Energinet.dk kigger på for at sikre el-effekt nok i Østdanmark, hvor situationen allerede nu er presset. Det fremgår af ny forsyningssikkerhedsredegørelse fra Energinet.dk

1. jul 2016 56

Spørg Scientariet: Hvor skal fjernvarmen komme fra, hvis al el produceres af vindmøller?

En læser har spurgt, hvor fjernvarmen skal komme fra, hvis elektriciteten fremadrettet kommer fra vindmøller i stedet for fra elproduktionen. Dansk Fjernvarme svarer.

27. jun 2016 36