El

Forskere vil sætte effekt-elektronikken på skrump

Danske virksomheder og forskere vil gøre for effekt­elektronik, hvad de inte­grerede kredsløb gjorde for transistoren: gøre det mindre, billigere og mere effektivt og pålideligt.

14. jan 2017 6

‘Ny’ ampere stiller nye målekrav

I dag måler man strømstyrke ud fra en kraftpåvirkning – fra næste år skal man tælle elektroner. Det stiller nye krav til målemetoderne.

14. jan 2017 18

Klikker du 'grønt' eller 'sort'? Rapport udpeger klimabelastende streaming

Hvis du går op i miljøet, skal du måske begynde at overveje, hvor du får din underholdning fra. Ny rapport fra Greenpeace viser, at mange streamingtjenester og sociale medier kører på et energimiks af fossile brændsler.

11. jan 2017 1

Vestas skal bygge minimølle til afrikanske minigrids

Danida har søsat et minigridprojekt i samarbejde med DTU, VedvarendeEnergi og Vestas, der skal give flere afrikanere adgang til grøn strøm med en ny type vindmølle.

11. jan 2017

Avedøreværket ramt af brand på langtidslager

Et højt CO-niveau i et lager på Avedøreværket fik Dong Energy til at alarmere brandvæsenet. Efter flytning af lageret satte et skifte i vindretningen gang i den varme biomasse, så en reel brand udviklede sig.

9. jan 2017 6

Negative elpriser stoppede danske vindmøller i julestormen

Skævt elmarked: Danske havmølleparker lukkede ned i julens blæsevejr, fordi Sverige ikke ville tage imod dansk el. Det betød, at danske producenter måtte betale for at komme af med strømmen.

6. jan 2017 82

Verdens tyndeste ledning er tre atomer tyk

Amerikanske forskere har fremstillet nano-tråd med en tykkelse på bare tre atomer og med et isolerende lag af diamant. Tråden er ledende og kan bruges til at skabe nye materialer som for eksempel dioder og halvledere.

5. jan 2017 3

Sydjysk elselskab ansætter topchefs 25-årige datter som ansvarlig for it-sikkerhed

Version2 Bemærkelsesværdig ung profil bliver ansat som it-sikkerhedsansvarlig i energikoncern - en branche som har været under heftig kritik for sårbarhed og sikkerhedshuller.

29. dec 2016

Negative elpriser: Usædvanligt længe fik vi penge for at bruge julestrøm

Stormen Urd blæste så meget gang i vindmøllerne, at danskernes gennemsnitlige elpriser var negative i to døgn i træk. Et symptom på, at danske afgifter er helt skæve, mener vindmølleejernes forening.

28. dec 2016 173

Jørgen M. Clausen: »Om 25 år er saltkraft lige så almindeligt som vindkraft«

Danfoss-formand Jørgen M. Clausen mener selv, han er genetisk disponeret for at sætte ideer i værk – som f.eks. det saltkraftværk, der netop er kåret som Årets danske Ingeniørbedrift.

25. dec 2016 56