El

EU-lande blokerer for frit elmarked

Den europæiske energiunion udfordres af medlemslande, der lukker ned for energiforbindelserne imellem nationerne, afslører ny rapport. Vicekommissær erkender problemet.

18. jul 2016 23

Kabel til Polen skal afhjælpe risiko for strømafbrydelser i Østdanmark

Et kabel til Polen er én af de løsninger, som Energinet.dk kigger på for at sikre el-effekt nok i Østdanmark, hvor situationen allerede nu er presset. Det fremgår af ny forsyningssikkerhedsredegørelse fra Energinet.dk

1. jul 2016 56

Spørg Scientariet: Hvor skal fjernvarmen komme fra, hvis al el produceres af vindmøller?

En læser har spurgt, hvor fjernvarmen skal komme fra, hvis elektriciteten fremadrettet kommer fra vindmøller i stedet for fra elproduktionen. Dansk Fjernvarme svarer.

27. jun 2016 36

Nasa afslører planer om nyt elektrisk fly

X-plane skal bane vejen for nye elektriske fly med sine 14 propeller.

26. jun 2016 8

Bliver det Danmarks nye eltog?

Twindexx fra Bombardier og ICE 4 fra Siemens er ifølge Ingeniørens oplysninger blandt favoritterne i DSB’s søgning efter velafprøvede elektriske tog til de danske skinner.

24. jun 2016 17

FOTOS: Se de syv bud på Danmarks nye eltog

Rådgivningsvirksomheden Atkins har for DSB kortlagt markedet for eltog, der er færdig­udviklede, kan tilpasses 2017-kravene til ‘teknisk interoperabilitet’ (TSI), passer til dansk infrastruktur og klima og kan køre på dobbeltstrøm. Ingeniøren bringer her et udpluk af kandidaterne.

23. jun 2016 30

DSB garderer sig mod ny IC4-skandale: Eltog bliver en velafprøvet hyldevare

DSB’s indkøb af 275 elektriske togsæt bliver en tre gange større investering end de problemplagede IC4-tog. Derfor vil DSB for alt i verden undgå en gentagelse af det fejlslagne projekt og går efter et velafprøvet tog.

23. jun 2016 46

Svensk energiaftale: Mere atomkraft og vedvarende energi

Ny energiaftale letter vilkårene for kernekraft og øger målene for vedvarende energi. Det vil betyde lavere elpriser i Norden og øge behovet for støtte til VE, vurderer Dansk Energi.

15. jun 2016 31

Intelligent hus, 15 år senere

Poul-Henning Kamp

For 15 år siden da vi købte vores nuværende hus, skulle hele elinstallationen udskiftes fordi en gør-det-selv klaphat havde været løs. Jeg brugte en del tid på at researche "Intelligent Hus" løsni...

Omdiskuteret PSO-afgift daler markant i 3. kvartal

Højere elpriser og mindre vind sænker PSO-afgiften i 3. kvartal med 4,4 øre og dermed til det laveste niveau i to år, oplyser Energinet.dk

10. jun 2016