close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

El

Verdens største datacenter skal ligge i en lille norsk by

Forventningen er, at datacentret på sigt skal bruge 1.000 megawatt for at få dækket sit behov til at holde serverne kørende.

16. aug 2017 9

Analyse: Regeringens energimål svigter elektrificeringen

En analyse fra Vindmølleindustrien viser, at regeringens mål om 50 procent grøn energi i 2030 vil føre til stor biomasseudbygning, men meget lidt sol, vind og varmepumper.

11. aug 2017 1

Teknisk uheld: Norges første elfærge ramt af hundredvis af aflysninger

Elfærgen mellem de to norske byer Lavik og Oppedal har alene i 2016 haft 300 aflysninger på grund af tekniske problemer. Myndighederne mener, det er for dårligt, men rederiet siger, at færgen er underdimensioneret.

8. aug 2017 15

Spørg Scientariet: Hvad kan bedst betale sig – standby, dvale eller slumretilstand?

En læser vil gerne vide, om det bruger mindre strøm at holde sin PC på standby i stedet for at slukke den. Det svarer Energistyrelsen på.

5. aug 2017 13

Velfungerende danske vindmøller flyttes til lande med højere elpriser

Høje elpriser og støtteordninger har gjort det til en god forretning at flytte danske vindmøller, der ikke længere får støtte, til udlandet - hvor de kan få ny støtte.

3. aug 2017 33

Populære tv-udsendelser spidsbelaster elværkerne

IFV-SEAS kan registrere et merforbrug på 30.000 kWh før og efter en meget populær tv-udsendelse, når husmødrene sætter vand over til kaffen.

30. jul 2017 3

Energiprognoser afslører: Vi har ikke hørt det sidste til danske datacentre

Ifølge Energinets fremskrivninger vil danske datacentre forbruge 3,6 terawatttimer el årligt i 2025. Det svarer til 20-25 datacentre på størrelse med dem, Apple forventer at have i drift i 2024.

19. jul 2017 79

To danske landmølleparker kan umuligt dække forbruget i Apples nye datacentre

Apple har bebudet, at selskabet vil producere sin egen grønne strøm til sine to datacentre i Viborg og ved Aabenraa. Men de to landmølleparker, som selskabet planlægger, kan ifølge prognoserne ikke dække forbruget, hvis de skal stå i Danmark.

14. jul 2017 131

Nu er det store spørgsmål til Apple: Hvor skal energien komme fra?

Endnu har hverken Apple, Facebook eller Google fortalt, hvor de vil købe den grønne strøm, som skal forsyne deres datacentre. Et kig til udlandet vil ikke nødvendigvis tilfredsstille kritikere. De frygter, at grønne datacentre vil gøre strømmen mere sort for resten af os.

10. jul 2017 49

Udgifterne til grøn omstilling igen faldet

Energistyrelsen har opdateret udgifterne til grøn omstilling oven på sin nye basisfremskrivning fra marts i år. Faldende VE-udbygning og højere elpriser har mindsket beløbene.

26. jun 2017 22