close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Droner

Ny militærdrone kan flyve med skyhøj hastighed på mach 0,8

Forskere fra MIT har skabt en lynhurtig raketdrone til det amerikanske luftvåben. Med en maksimal hastighed lige under 1.000 km/t kan militærdronen blive en af de hurtigste på markedet.

4. dec 2017 4

US Army: Tordenvejr kan have afgørende betydning på slagmarken

Ny forskning kan være med til at beskytte højteknologisk militært udstyr som droner.

24. nov 2017

VIDEO: Autonome droner skal boltre sig i nyt kæmpe-telt på DTU

Droner og autonome køretøjer har fået et gigantisk telt på DTU, hvor de kan køre og flyve uden forstyrrelser fra vind, vejr og regler.

16. nov 2017 1

VIDEO: Kina testflyver enorm fragtdrone

Kinas tungeste fragtdrone blev testfløjet i slutningen af oktober. AT200 kan bære 1,5 ton og skal blandt andet bruges til sikre militærforsyninger til øer i det Sydkinesiske Hav.

14. nov 2017 15

Droner og 'pletsprøjtning' skal minimere brugen af sprøjtegift

Ved at få droner til at registrere mængden af ukrudt på en mark, skal det i fremtiden blive langt nemmere for landmændene at bruge den rette mængde sprøjtegift på markerne. Det kan betyde store fordele for miljøet og landmændenes pengepung.

1. nov 2017 3

VIDEO: Mini-drone flyver ind og ud af vand

RoboBee - Harvards eksperimentelle drone - har nu fået en opgradering, så den kan flyve ind og ud af vand.

30. okt 2017 6

Droner tæller græskar på marken

På Gyldensteen Gods har de fået hjælp af SDU's dronecenter til at beregne høsten af græskar. På sigt skal dronerne også tælle andet end græskar.

25. okt 2017

Opladende drone skal komme elbiler til undsætning

Amazon har patenteret en drone, som skal levere strøm til elbiler på farten.

24. okt 2017 7

Norske nano-droner vinder frem i verdens forsvar

En norsk droneproducent er, efter at være blevet opkøbt af et amerikansk firma, kun vokset. Deres mikrodroner er bittesmå og næsten lydløse og bruges til militære formål af blandt andet Norge og Australien. Nu lokker en kontrakt med den amerikanske hær.

20. okt 2017

Singapore indretter luftmotorveje for droner

For at forhindre transportdroner i at støde sammen eller ramme fugle, bygninger og mennesker har Singapore fået kortlagt hele byen i 3D og udpeget dronekorridorer mellem byens højhuse.

16. okt 2017