close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Drikkevand

Nu skal det opklares: Hvor bliver mikroplasten fra bildæk af?

Teoretiske beregninger viser, at 60 procent af al mikroplast på land stammer fra bildæk, men ingen har målt partiklerne i vandet. Nu skal metoderne forbedres.

10. jan 2018 2

Ny sundhedsfarlig trend: Amerikanere vil have ubehandlet vand

Fødevaredillen ’raw water’ er vokset frem i USA, hvor forbrugere vil have ubehandlet vand frem for det, der kommer ud af hanen. Ekspert kalder tendensen sundhedsfarlig.

4. jan 2018 21

Nu gælder de nye drikkevandsregler – men branchen savner vejledning

De omdiskuterede ændringer i drikkevandsbekendtgørelsen træder i kraft fredag. Men på trods af at Miljøstyrelsen meddeler, at de vil vejlede om implementeringen af ændringerne, har branchen endnu ikke modtaget noget. Danva kalder det 'problematisk'.

26. okt 2017 1

EU-lande blokerer for ny godkendelse af Roundup-stof

Et mindretal af EU's lande har i dag blokeret for en forlængelse af tilladelsen til at bruge glyphosat. EU-Kommissionen vil nu forsøge at få opbakning til at forlænge tilladelsen for en kortere periode.

25. okt 2017 29

Politikere: »God, borgerlig-liberal politik« at fjerne krav om vandkontrol

Ønsket om et godt helbred må være incitament nok til at få foretaget de kontrolprøver af drikkevand, som fra på fredag ikke længere vil være et krav fra myndighederne. Det mener Liberal Alliances miljøordfører.

25. okt 2017 16

EU kan trække tæppet væk under nye danske drikkevandsregler

Miljøstyrelsen begrunder de stærkt kritiserede ændringer af drikkevandsbekendtgørelsen med krav i et EU-direktiv. Men det selvsamme direktiv står over for en revision, som kan trække det i den modsatte retning af de ændringer, Danmark nu gennemfører.

24. okt 2017 4

Miljøstyrelsens forsvar for nye regler om drikkevand bliver stemplet som politisk spin

Miljøstyrelsen udsendte i sidste uge en pressemeddelelse med et forsvar for de ændringer af drikkevandsbekendtgørelsen, som møder kritik i hele branchen. Men også selve pressemeddelelsen får nu kritik.

17. okt 2017

Kronik: Nye aktører skal skabe konkurrence i forsyningen

12. okt 2017 2

Naturfredningsforening: Skærpet vandkontrol er »et slag i luften«

Efter hård kritik melder Miljø- og Fødevareministeriet nu ud, at vandforsyninger, der leverer til mere end én husstand, alligevel skal kontrolleres. Forsyninger, der leverer under 10 m3 i døgnet, skal dog stadig fritages for kontrol. De forsyner 50.000 husstande.

10. okt 2017 5

400.000 danskere mister drikkevandskontrol

Med nye regler for kontrol af drikkevandet, vil vandforsyninger, som leverer mindre end 10 kubikmeter i døgnet, blive fritaget for kontrol af myndighederne.

10. okt 2017 21