close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Drikkevand

Miljøstyrelsens forsvar for nye regler om drikkevand bliver stemplet som politisk spin

Miljøstyrelsen udsendte i sidste uge en pressemeddelelse med et forsvar for de ændringer af drikkevandsbekendtgørelsen, som møder kritik i hele branchen. Men også selve pressemeddelelsen får nu kritik.

17. okt 2017

Kronik: Nye aktører skal skabe konkurrence i forsyningen

12. okt 2017

Naturfredningsforening: Skærpet vandkontrol er »et slag i luften«

Efter hård kritik melder Miljø- og Fødevareministeriet nu ud, at vandforsyninger, der leverer til mere end én husstand, alligevel skal kontrolleres. Forsyninger, der leverer under 10 m3 i døgnet, skal dog stadig fritages for kontrol. De forsyner 50.000 husstande.

10. okt 2017 5

400.000 danskere mister drikkevandskontrol

Med nye regler for kontrol af drikkevandet, vil vandforsyninger, som leverer mindre end 10 kubikmeter i døgnet, blive fritaget for kontrol af myndighederne.

10. okt 2017 21

Eksperter: Kontrol med drikkevandet forringes med nye regler

Snart flyttes tjek af drikkevand ud til forbrugerens taphane - og dermed forsvinder kontrol med ledningsnettet.

9. okt 2017 5

Leder: Mikroplast-debatten kørte i grøften

29. sep 2017 3

Ophavsmænd forsvarer kritiseret mikroplastmåling

Flere eksperter har sået tvivl om de opsigtsvækkende resultater, der tidligere på ugen fandt mikroplast i dansk drikkevand. Nu svarer CPHbusiness Laboratorie og Miljø, som stod bag prøverne på kritikken.

22. sep 2017

Baggrunden for undersøgelse af mikroplast i postevand kan være fejlagtig

Politikerne vil have undersøgt, om der faktisk er mikroplast i drikkevandet. Men undersøgelsen, som udmeldingen baseres på, er ifølge professor præget af store usikkerheder.

21. sep 2017 4

Miniaturemodeller skal standse lækager fra vandrør

På Aalborg Universitet vil forskere bygge sig ud af problemer med læk fra vandsystemer. I et nyt laboratorium vil forskere finde huller i vandrør med miniaturemodeller af storbyers infrastruktur.

20. sep 2017

Miljøstyrelsen blev advaret om nyt grundvands-mareridt for ti år siden

Allerede for ti år siden fandt Tyskland store mængder af nedbrydningsproduktet desphenyl-chloridazon i grundvandet. Det fik Geus til at opfordre til at undersøge det danske vand, men det bliver først drøftet nu.

31. aug 2017 9