close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Digital omstilling kræver fokus på standarder

Standarder spiller en vigtig rolle, hvis danske virksomheder skal kunne følge med digitaliseringen.

Illustration: Dansk Standard

Danske virksomheder bør i stigende grad deltage i standardisering og sidde med ved bordet, når morgendagens standarder på det digitale område bliver til - ellers risikerer de at blive hægtet af udviklingen. For det er her fremtidens markedskrav og rammerne for den digitale udvikling bliver sat. Sådan lyder rådet fra Dansk Standards standardiseringsdirektør, Jens Heiede:

»Hvis man vil følge med den digitale udvikling, er man nødt til at sidde med der, hvor tingene sker. Og det gør det i høj grad i standardiseringsorganisationerne, hvor fremtidens internationale og europæiske standarder bliver til«.

Læs også: Marianne Dahl Steensen: ”Digitaliseringen kalder på standarder”

Vær med til at sætte morgendagens markedskrav

Således er man netop nu i gang med at udvikle en lang række standarder på det digitale område, fx inden for Internet of Things (IoT) og blockchain.

»Der er bred enighed om, at blockchain vil få stor betydning for fremtidens virksomheder – og standarder på dette område vil spille en afgørende rolle. Derfor gælder det for danske virksomheder med kompetencer og interesse på dette område om at sikre sig viden og indflydelse på de kommende standarder. For på den måde er man med til at sætte morgendagens markedskrav«, siger Jens Heiede.

Vi skal være mere agile

Og det er ikke kun virksomhederne selv, der skal følge med udviklingen. Det er i høj grad også de internationale standardiseringsorganisationer, der skal være agile.

»Vi skal hurtigt kunne sætte nye, fælles internationale standarder, hvis vi skal sikre os, at der ikke kommer en myriade af standarder fra alle mulige forskellige aktører. Det er nemlig vigtigt, at der bliver sat nogle fælles standarder, som sikrer kvalitet, sikkerhed og interoperabilitet ikke blot på tværs af landegrænser, men også på tværs af industrier«, slår Jens Heiede fast.

Standarder sætter rammen for den digitale udvikling

Standarder er nemlig, ifølge standardiseringsdirektøren, nøglen til, at vi fortsat har en sikkerhed for vores produkter og ydelsers kvalitet og sikkerhed.

»Standarder er med til at lette bekymringen for, om det, man indkøber eller producerer, har den rette kvalitet og sikkerhed. Det handler fx om informationssikkerhed, der er eksponentielt stigende i takt med digitaliseringen, hvilket vi dagligt ser eksempler på i form af hackerangreb og cyberkriminalitet. Fra at være en simpel firewall er informationssikkerhed nu noget, der skal tænkes helt ud i alle produkter og i alle dele af virksomheden«, slutter Jens Heiede.

Læs mere om informationssikkerhed her: ds.dk/informationssikkerhed