Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se, hør og tys tys!

Dong og Nets er mere eller mindre overtaget af amerikansk kapital.

Op til salget blev det diskuteret, om det ville være sikkert at overlade så væsentlige dele af vort lands infrastruktur til store udenlandske investeringsselskaber.

Politikerne, der tog beslutningen om at sælge, forsikrede befolkningen om, at det ville være helt sikkert.

Helt sikkert!

Nu har en skønlitterær bog af en tidligere medarbejder i Allerkoncernen antydet, at der er blevet lavet en del forsider på SE og HØR ud fra oplysninger fra Nets om kendte personers kortbetalinger.
Informationerne er blevet brugt til sladderartikler, ligegyldigt personfnidder. Men politikerne nu dybt forargede.

De lader som om, at det kommer bag på dem. Men de bruger ikke eksemplet som bevis på, hvad Nets så i øvrigt kan bruges til, af dem som nu tilfældigvis måtte have råd til at købe det.

En almindelig middelmåde sociolog kunne sådan set have fortalt dem, at teknikken i sig selv kan være lige så sikker, som det skal være. Så længe at mennesket ikke er udryddet, og at dets funktion er betinget af mennesket, så vil teknikkens anvendelse være usikker!

I forvejen vidste vi, at NSA arbejder i landet på et juridisk grundlag, som regering og politikere ikke kan tåle at stå ved.

Grundloven, som i princippet skulle sikre privatlivets fred, er systematisk sat ud af kraft af regering og statsmagt. Det er sket med lyssky beslutninger, foretaget i hemmelighed for befolkningen, så vore venner på den anden side af Atlanten kan undersøge private virksomheder og personer for potentiel terroraktivitet, eller hvad man nu selv synes at man har brug for at vide danskerne.

Edward Snowden har afsløret og dokumenteret, at NSA med den danske stats viden har fuld adgang til de former for elektronisk kommunikation, som man kan finde ud af at bruge.

Men regeringen lader som om, at man ikke ved, hvad alle ved, og at der heller ikke er noget forkert i det, som alle ved, at man godt ved, men som man ikke kan tåle at stå ved at man ved.

Det er så befolkningens problem, at regeringen lader som om, at den ikke vil have vished for, hvad alle ved, lige som det også ville have været mediernes problem, hvis medierne endnu havde haft den funktion, som man bryster sig af at have ved højtider, dvs. når man højtideligt beskrivelser sig selv som om man stadig var den fjerde statsmagt.

Den tid, hvor man endnu kunne tale om demokrati og statens legitimitet med vægt i stemmen, dvs. om magtens deling, den er længe forbi. Men det er tys tys, skjult under SE og HØR – spalternes larmende ligegyldigheder.

Politikernes forargelse over SE og HØR’s anvendelse af sin tys tys kilde, der tappede oplysninger om især politikeres og andre kendtes gøren og laden via netkortoplysninger, kan kun bruges som illustration af politikernes egen sørgelige mentale og personlige forfatning. Forargelsen over at være udspioneret er påtaget, falsk, bevis på mangel på integritet, og hvis ikke, så vidner det bare om politikerens personlige dumhed.

De historier, som SE og HØR har bragt på baggrund af informationerne fra sin tys tys kilde, er ligegyldige. Allerkoncernen og dens medarbejdere skriver udelukkende for at blive hørt og set. Intet ud over behovet for at fange mediebrugerens opmærksomhed tæller her.

Tys tys kilden er så et eksempel, og ikke andet, på, at de mængder af viden, der forvaltes i virksomhedsregi, som fx Nets, er til falds for den menneskelige faktor, med hvad deraf følger.

NSA med hele sit gigantiske overvågningsprogram er på samme måde overladt til den menneskelige faktor. Det må man aldrig glemme, når man taler teknik og sikkerhed. Teknikken i sig selv kan være lige så sikker, som det skal være. Mennesket bliver aldrig god nok til teknikerens teknik. Derfor er atomkraft fx også noget lort.

Edward Snowden var og er et sådant menneske. Hans menneskelige fejl var, at han afslørede, hvad efterretningstjenesten ikke kunne tåle at stå ved offentligt, og han gjorde det af menneskelige årsager, alt for menneskelige årsager. Det påtænker man stadig at straffe ham for. Det fjerner opmærksomheden fra den egentlige forbrydelse, den som han afslørede på statens og sikkerhedstjenestens side.

Der er 40 000 andre ansatte i NSA. Disse ansatte kan bryde reglementet med helt andre motiver, lige som at organisationen, NSA, den amerikanske stat og den danske stat for den sags skyld, ikke tåler at stå ved de metoder, som man bruger i terrorbekæmpelsens navn, dvs. i udspioneringen af egne befolkninger og andres.

Stat og sikkerhedstjeneste har for længst indskrevet sig under den ondskab med de metoder, som man bruger i sin erklærede kamp mod ondskaben. Sådan er det, når der er noget på spil, som er større, end det der viser sig på platuglernes indre ”termskærminal”.

Nu fanges elendigheden ind i det påtagede opgør med SE og HØR. Alle hævder hyklerisk at de er enige om, hvor forargeligt det dog er, det som man har gjort for at finde lidt til sladderspalterne.

Men perspektiverne i Edward Snowdens afsløringer, NSA’s gigantiske overvågning af borgere her i landet, den implicitte dokumentation i SE og HØR-skandalen for den totale mangel på kontrol med Nets personoplysning, ja det gider medierne ikke fokusere på. Det ville nemlig være mere end ”SE og HØR”

Det kunne alt for hurtigt komme til at handle om substansen i deres performance og deres eksistensberettigelse.

Konklusionen, som vi så er kommet frem til alligevel, er, at der ikke er nogen substans, at de ikke har nogen eksistensberettigelse, at de har nok i at fange mediebrugerens opmærksomhed, og at alt, hvad der manifesterer sig inden for denne ”Se og hør mentalitet”, finder sted for et syns skyld, ”som om” at det var interessant. Men det er det ikke.
Dette ”som om” er alt, alt andet er tys tys!

https://www.google.dk/#q=kommercielle+medi...

http://ing.dk/sog/steen%20ole%20rasmussen

http://www.arbejdsforskning.dk/artikler.as...

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Mr. Snowdens letter:

Big things are happening in Denmark.

This week we’ve heard that the Danish weekly »Se & Hør« paid for access to the highly confidential private records of politicians and celebrities, subjecting the Danish elite to the same suspicionless surveillance ordinary citizens are facing every day from today's dangerously out-of-control spying services.

Former MP Morten Helveg Petersen remarked:

»I’m very disturbed. The notion that someone has monitored by credit card transactions… I almost don’t know what words to use. If that is the case, then I want the police to investigate the matter. […] It’s a blatant violation of every rule on the subject, [and] of my rights. This is very fundamental, following Snowden [‘s disclosures]«.

The Se & Hør allegations are a reminder that until the Folketing takes action to get to the bottom of the mass surveillance problem, our rights are risk. Anybody who writes an email in Aarhus, uses a credit card in Odense, or calls their mother in Copenhagen will have their private records intercepted, analyzed, and stored not just by unaccountable State Security Bureaus, but even private companies and newspapers.

The good news is that parliament has the power to act, and worldwide public support for ending mass surveillance has never been higher. The European Court of Justice just declared the key directive supporting mass surveillance unlawfully interferes with respect for private life and the protection of our personal data.

Even in the US, where politicians claimed that "strong oversight" meant NSA's mass surveillance would never be abused (before it was revealed that the NSA had secretly done exactly that), fully 70% of the public now agrees protecting our right to privacy is more important than spying, and that consensus is still increasing. And in an online poll conducted by Politiken nearly nine out of ten Danes -- an almost total consensus -- believe that the information I returned to the public showed that Denmark should grant asylum to whistleblowers who risk their safety on behalf of the public interest.

Denmark's parliamentarians haven't yet had a chance to show whether their votes represent the public's will, but that day is coming. The SF Party's Karina Lorentzen has proposed a public inquiry into this kind of spying, and Uffe Elbæk's B 69 Asylum bill (Alternativet / Enhedslisten) is due for a vote at any time. At the end of the day, I appreciate the support for asylum, and the people of Denmark will always have my gratitude, but my first goal has always been surveillance reform, not personal safety. I witnessed the rights of citizens worldwide being violated on a massive scale, and I knew what it would take to restore accountability to government: I raised my voice.

Now it's time to raise your voice, and free Denmark from suspicionless surveillance. Call your representatives and ask if they stand with the citizens or the spies.

 • 1
 • 1

The SF Party's Karina Lorentzen has proposed a public inquiry into this kind of spying, and Uffe Elbæk's B 69 Asylum bill (Alternativet / Enhedslisten) is due for a vote at any time

- imponerende indsigt i danske forhold helt derovre fra stepperne! :)
Nå, hr. Snowden har sikkert modtaget en del konsulentbistand vedr. affattelse af teksten - formentligt har hans hovedindsats bestået i at signere, sandsynligvis digitalt(?) Han har måske endda en NemID profil?? :)

 • 0
 • 3

Snowden skriver om bjerget under vand!
Som determineret af den fladpannede italesatte realitet, så forsøger man at lade "som om", at der ikke var noget at Se og Høre, som om at bjerget forsvandt, hvis man lod vandet løbe videre i åen!

 • 2
 • 2

Venstres tidligere spinmester, Henrik Qvortrup, er meget "skuffet" over, at han skal i spjældet, bare fordi har med fuldt overlæg har brugt ulovligt tilvejebragte oplysninger om de kendtes gøren og laden.
Og Poul Smidth konkluderer på journaliststandens vegne, at nu må man passe mere på, hvad det er man bruger i bestræbelserne på pirre sine brugernes svage sanser:
http://journalisten.dk/det-kan-medierne-la...

Journaliststanden befinder sig over for store kognitive udfordringer.

Man har over de sidste mange mange år alene sigtet til sin egen markedsværdi, som man har solgt under falsk varebetegnelse, nemlig faktatro formidling af lødig information om samfundet og det sande problemstillinger. Donald Trump vandt præsidentposten, stik imod massemediernes vilje og forsøg på at forhindre ham i det. Som marketingsmand, italesættelsens mester, den ultimative konge af de pålydende værdier for sine kun pålydende værdis skyld, dvs. indehaver af markedsværdier for disses skyld (rigmand) overgav han sig til kunsten, og vandt i politik, hvad han allerede havde vundet på markedet.

Hvad han vil med magten, det er alverdens journalister først ved at lære nu. Og det kommer nok til at tage hårdt på dem, at han muligvis vil lige præcist det, som deres arbejdsgivere havde som grund til at sætte dem til at svine ham til. Han vil ødelægge fortællingen om markedet, fortællingen om, at hvad der er godt for den ene på markedets betingelser, det er godt for alle andre. Den amerikanske drøm dør med ham som et sandt mareridt.

Journalisterne er fortsat fuldt optaget af at beskrive Trump som løgner og sig selv som sandhedsvidner: http://journalisten.dk/loegnen-har-vundet-...
(det er patetisk, for de har mistet al integritet, netop med deres jagt på markedsværdi for markedsværdiens skyld, det felt, hvor Trump er dem overlegne i den nye informationsverden)

Journalisterne interesserer sig ikke for den mere alvorlige form for spionage. Det ligger ikke i deres arbejdsgiveres interesse:
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/...
Den slags ubekvemme former for viden gider de slet ikke arbejde med, selv om det i alle henseender er langt mere alvorligt, end tys tys sagen.

Snowdens afsløringer af NSAs systematiske overgreb på almindelige borgerrettigheder her i DK og EU er aldrig blevet kendt for enhver, fordi det handler om en økonomisk verdensorden, hvor kontrollen med informationer af enhver slags er kilden til rigdom. Der er ikke se og hør-underholdning nok i stoffet. Så det gider journalisterne ikke arbejde med.

Når man så ser på det team, som Trump bygger op om sig, så står det soleklart, at de amerikanske sikkerhestjenester frem over bliver endnu mere mægtige og arbitrære forvaltere af det globale netværk af informationer. Mike Pompeos generalieblad er skræmmende, og med ham i front for CIA ser det sort ud.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/dona...

 • 1
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten