close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

E-Cat - LENR - Den nye energikilde

Hej
Jeg har siden 2011 fulgt Andrea Rossi’s E-cat på www.e-catworld.com og andre medier.

Der er sket en masse spændende har den sidste tid, hvilket får mig til at skrive dette indlæg, da jeg tror det kunne være interessant for mange flere mennesker at følge. Projektet har dog kørt rigtig længe, men synes her på det sidste, at det rigtig er begyndt at tage fart.

E-cat er en reaktor, som kan producere varme ud fra en fusion reaktion. Varmen produceret overgår mange gange den input der tilføres reaktionen og overstiger hvad man kan opnå med en kemisk reaktion.

Her er 2 nye nyheder som gør emnet ekstra interessant:

1: Andrea Rossi’s 1 års test (350 dage) af hans 1 MW E-cat installation, bestående af 4 reaktors, blev afsluttet 17 feb 2016. Den 1 MW plant producerer varme til en ukendt virksomhed. Resultatet af denne test kendes endnu ikke og en rapport af testresultatet bliver lige nu udarbejdet. Men i følge kommentarer fra Andrea Rossi, så virker det som om, at test blev en succes. Det er en 3 parts ekspert der ansvarlig for validering af testen.
Det er desværre ikke sikkert, at resultatet af denne test bliver offentliggjort.
Der skulle eftersigende i de 350 dage, have været videoovervågning på stedet 24/7 og konstante målinger.
Kilder som åbenbart har besøgt Andrea Rossi’s 1 MW plant siger, at den har en COP på 20-80, det er dog heller ikke bekræftet.
I kan læse meget mere om den 1 MW plant her:
https://animpossibleinvention.com/2016/02/...

2: Det er lykkes Martin Fleischmann Memorial Project, MFMP at udført en sand replikation af effekten (også kaldet the Rossi effekt) i denne måned. De har lagt en opskrift ud på nettet på denne replikation, således andre kan forsøge eksperimentet. Derfor bliver de kommede uger vildt interessante, hvis der er andre som kan lykkes med at bevise denne fusion reaktion.

I kan læse mere replikationen her:
https://animpossibleinvention.com/2016/02/...

Det er så mange oplysninger, at det kan være svært at finde rundt i, da meget af det også bliver vildt teknisk og overgå min meget generelle viden på området.
Det kan også være svært for udefra kommende, som ikke har fulgt Andrea Rossi, at tro på dette er sandt. Jeg er dog i løbet af de sidste måneders begivenheder blevet overbevist. Der er dog intet af ovenstående som er bevist af eksperter, derfor der intet er om det i de store medier.

Der er som sagt sket meget siden 2011, men en journalist ved navn Mats Lewan havde i januar måned lavet et webinar omkring emnet. En 1t 45min lang video, som dog også kan blive ret teknisk, men synes den er rigtig godt, da man hører hele historien fra start. Da videoen er fra januar 2016, så er de sidste par spændende ting omkring afslutningen på testen af den 1 MW e-cat installation ikke med og replikationen heller ikke fuldført. I kan se videoen her:
https://www.youtube.com/watch?v=IQ3S3YMH96s

Derudover har Andrea Rossi også lavet en E-cat X, som skulle kunne lave elektricitet direkte, i modsætning til E-cat, der kun producere varme.

Andrea Rossi har fået patent på hans E-cat og vist også E-cat X, som hører under samme patent.

Er der andre end mig, som har fulgt Andrea Rossi og hans E-cat? Og som evt. også er blevet overbeviste om, at det kun kan være sandt?

Kan se, at emnet med nævne mellemrum er blevet nævnt her på ing.dk.

28 maj 2013:
http://ing.dk/artikel/hemmelighedsfuld-ing...

11 november 2013:
http://ing.dk/debat/kold-fusion-en-realite...

Hvad der ellers har været skrevet om emnet på ing.dk
http://ing.dk/sog/e-cat

Hilsen
Rune Jørgensen

Virkelige ingen der har en kommentar til dette emne?

Jeg har fulgt emnet i flere år. Og er i stadig stigende grad overbevist om at e-cat er en pengemaskine, intet andet. Den tiltrækker investeringer, men producerer ikke en eneste joule energi. COP er lig med 1,000 eksakt. Der kommer kun det ud som man putter ind

Hvad der især har overbevist mig er følgende:

  1. Rossi sørger altid selv for instrumenteringen når der måles. Jeg har selv beskæftiget mig med måleteknik, og ser utallige muligheder for at snyde på vægten.

  2. Rossi forbyder specifikt enhver form for kalorimeter måling. Hvilket betyder at COP ikke kan måles. Et kalorimeter er det absolut mest relevante instrument her, men det er forbudt!

  3. Det nikkel som påstås at indgå i kerneprocesser ender med uændret isotopsammensætning. Det er ikke muligt hvis der faktisk er kerneprocesser. Så det er der ikke!

For at blive overbevist kræver jeg følgende opfyldt:
E-cat må ikke være tilsluttet nogen som helst ekstern energikilde, specielt ikke stærkstrøm. Dertil skal der foretages måling med kalorimeter. Det er for mig et absolut ufravigeligt krav! Som Rossi ikke opfylder.

  • 7
  • 0

Jeg følger med og har gjort det nogle år.
Jeg er ikke overbevist men kigger dog alligevel interesseret med.
Ecat x kommer næsten lidt for belejliget nu hvor testen på fabrikken er færdig samt at den har helt fantastiske egenskaber.
Man kan se de udtagne patenter som er offentlige.
Der snakkes også om klargøring til masseproduktion indenfor "kort" tid. Men jeg har ikke set nogen konkrete tidsplaner.

  • 1
  • 0