I denne debattråd udtrykker skribenten alene deres egen holdning om emnet. Hold venligst vores debatregler i tankerne hvis du ønsker at deltage i debatten.

Big data og målrettet nedlukning?

1
18. december 2021 kl. 18:44

Nu lukker vi kulturen ned igen over en bred kam og måske mere følger efter. Tivoli, Zoo, biografer må holde for i kamp mod smitte... gætter vi på!
Problemet er at vi gætter på hvor smitte finder sted og skyder med spredehagl. Imidlertid ved vores mobiler og Google hvor vi har været (bliver brugt til markedsføring m.m.). Men hvis man kendte bare halvdelen af de 8-10.000 dagligt smittedes færden ville 'big data' kunne vise os et mønster og dermed målrette nedlukning bedre. Hvis ingen af de smittede har været i Tivoli de sidste 14 dage, så behøver vi nok ikke at lukke Tivoli etc.
Det er kontroversielt, men spænder vores berøringsangst for overvågning ben for os i en situation som denne? Er det go eller no go?

settingsDebatindstillinger
2
19. december 2021 kl. 20:30

Det er ligegyldigt hvad man vælger at lukke. Bare det er store steder med stor gennemstrømning af mennesker. Det handler om at mindske kontakten og at færre mennesker mødes. Det kan da godt være at ingen smittes i biografen men ved at blive hjemme mødes du ikke med vennerne, der skulle med, passagererne i bussen og slikbutikken osv.