I denne debattråd udtrykker skribenten alene deres egen holdning om emnet. Hold venligst vores debatregler i tankerne hvis du ønsker at deltage i debatten.

Beregning af varmetab

6
23. januar 2012 kl. 14:16

Hej Jens

Jeg fornemmer du mangler lidt data for beton og sand. Kun det første kan jeg levere.

Databog fysik/kemi: beton: 0,8 ... 1,6 W/(m*K)

Lampda/godstykkelse i meter = U-værdi

settingsDebatindstillinger
6
23. januar 2012 kl. 14:16

Hej Jens

Jeg fornemmer du mangler lidt data for beton og sand. Kun det første kan jeg levere.

Databog fysik/kemi: beton: 0,8 ... 1,6 W/(m*K)

Lampda/godstykkelse i meter = U-værdi

4
23. januar 2012 kl. 13:58

Nu er det ganske vist mere end 20 år siden jeg sidst har udført en varmetabsberegning, men jeg tror stadig reglerne fra dengang kan bruges.

I den dimensionerende varmetabsberegning er (ti - tu) = (20 - -12) = 32 men for varmetabet gennem taget bruges (ti - tu) = (20 - -17) = 37 for terrændæk i yderzonen (ti - tu) = (20 - -12) = 32 og terrændæk inderzone (ti - tu) = (20 - 8) = 12 (terrændæk er uden gulvvarme)

Der tages ikke højde for varmefordelingen i rummet kun de ydre temperaturer - og dog temperatur forskellen for vægge bag radiatorer skal beregnes med højere værdier - jeg kan dog ikke huske hvilke.

3
23. januar 2012 kl. 13:01

Det angiver "rammen" for hvad der må være af tab, men jeg har et bestående værksted, hvor jeg overvejer at varme det op, men vil vide lidt om på forhånd hvad jeg kan forvente at bruge af energi på det. Jeg har trævægge og loft, som er isoleret med rockwool, men gulvet er beton på sandbund og jeg tænker på om gulvet vil suge meget varme. Jeg kan finde en nogenlunde U-værdi for vægge og lofter, men ikke for betongulv på sand, hvor der ingen isolering er. Det bliver selvfølgelig svært at vide, hvad temperatur under gulvet er, men jeg vil bare regne med udendørstemperatur, for ikke at blive negativt overrasket ;-)

2
23. januar 2012 kl. 12:36

Hvor finder jeg U-værdier for forskellige væg-, loft- og gulvkonstruktioner? Jeg vil gerne beregne hvor meget der skal til at "fyre" mit værksted op. Jeg har rockwool i vægge og loft, men i gulvet, der er beton på sand, er der ingen isolering. Jeg regner med at jeg skal bruge formlen: F = U · A · (ti - tu). Jeg går så ud fra, at U-værdien for loftet tager højde for at varme stiger opad eller hvad? Har I nogen links til U-værdier? Jeg regner ikke med at jeg kan ramme det mere præcist end med 10-20% margin. Mvh Jens Rauff