Velkommen til ingeniørernes danmarkshistorie

Fri adgang til 380.000 sider teknologihistorie

Nu kan alle og enhver bladre i ca. 380.000 sider teknologi- og samfundshistorie, som rummes i de alle væsentligste ingeniørtidsskifter og andre naturvidenskabelige og tekniske tidsskrifter, der er udkommet i årene 1822 til og med 2006. Arkivet rummer desuden i nogle af de væsentligste teknisk relevante bøger, herunder to udgaver af 'Opfindelsernes Bog'. Disse sider udgør tilsammen ’ingeniørernes danmarkshistorie’. Du kan her finde oplysninger om de fleste større infrastrukturprojekter - såsom broer, havne, skibe, jernbaner, elværker, veje, kloakanlæg, kanaler, landvindinger, fabriksanlæg og f.eks. kulturbygninger. Desuden kan du f.eks. søge på person- og stednavne og følge den teknologiske udvikling og debatten herom i takt med samfundsudviklingen i denne interessante periode af Danmarkshistorien.

Gå til arkivet her.

Fantastisk materiale

Teknologihistorikeren Jan Pedersen fra Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet siger om projektet: »jeg må sige jeg er vildt imponeret ... Kvaliteten af gengivelsen af materialet er fremragende: Tydeligt og harmonisk billede; mulighed for at søge inden for resultatet; mulighed for at konvertere resultatet til PDF. Det er et fantastisk materiale I har gjort tilgængeligt med dette initiativ, og jeg håber meget, de senere faser også går igennem.«

Sådan skrev ingeniørerne danmarkshistorie

Vi prøvekørte Danmarks første automobil i 1896. I 1900 var dagens sensation 'telegrafering uden tråd' og i 1906 kæmpede vi for at få indført metersystemet, osv. osv. ... Du finder smagsprøver på interessante historier fra de gamle blade i Tidsmaskinen.

Ingeniørbladenes historie

Ingeniørverdenens bladudgivelser var i mange år en dramatisk affære, der bidrog sit til at gøre adskillige redaktører gråhårede i utide og adskillige advokater velhavende. Artiklen Ingeniørblade i krig og fred 1892 til 1975 fortæller vore mange blades historie fra begyndelsen og indtil det nuværende Ingeniøren blev dannet.