Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Velkommen til ingeniørernes danmarkshistorie

Værs'go': 325.000 sider teknologihistorie

Nu kan alle og enhver bladre i 325.000 sider teknologi- og samfundshistorie, som rummes i ti gamle ingeniørtidsskrifter, der udkom i årene 1892 til og med 2006 og som tilsammen udgør ’ingeniørernes danmarkshistorie’.

Gå til arkivet her.

Fantastisk materiale

Teknologihistorikeren Jan Pedersen fra Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet siger om projektet: »jeg må sige jeg er vildt imponeret ... Kvaliteten af gengivelsen af materialet er fremragende: Tydeligt og harmonisk billede; mulighed for at søge inden for resultatet; mulighed for at konvertere resultatet til PDF. Det er et fantastisk materiale I har gjort tilgængeligt med dette initiativ, og jeg håber meget, de senere faser også går igennem.«

Smagsprøver

Vi prøvekørte Danmarks første automobil i 1896. I 1900 var dagens sensation 'telegrafering uden tråd' og i 1906 kæmpede vi for at få indført metersystemet, osv. osv. ... Du finder smagsprøver på interessante historier fra de gamle blade i Tidsmaskinen.

Bladenes historie

Ingeniørverdenens bladudgivelser var i mange år en dramatisk affære, der bidrog sit til at gøre adskillige redaktører gråhårede i utide og adskillige advokater velhavende. Artiklen Ingeniørblade i krig og fred 1892 til 1975 fortæller vor mange blades historie fra begyndelsen og indtil det nuværende Ingeniøren blev dannet.