Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Velkommen til ingeniørernes danmarkshistorie

Værs'go': 325.000 sider teknologihistorie

Nu kan alle og enhver bladre i 325.000 sider teknologi- og samfundshistorie, som rummes i ti gamle ingeniørtidsskrifter, der udkom i årene 1892 til og med 2006 og som tilsammen udgør ’ingeniørernes danmarkshistorie’.

Gå til arkivet her.

Fantastisk materiale

Teknologihistorikeren Jan Pedersen fra Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet siger om projektet: »jeg må sige jeg er vildt imponeret ... Kvaliteten af gengivelsen af materialet er fremragende: Tydeligt og harmonisk billede; mulighed for at søge inden for resultatet; mulighed for at konvertere resultatet til PDF. Det er et fantastisk materiale I har gjort tilgængeligt med dette initiativ, og jeg håber meget, de senere faser også går igennem.«

Smagsprøver

Vi prøvekørte Danmarks første automobil i 1896. I 1900 var dagens sensation 'telegrafering uden tråd' og i 1906 kæmpede vi for at få indført metersystemet, osv. osv. ... Du finder smagsprøver på interessante historier fra de gamle blade i Tidsmaskinen.

Bladenes historie

Ingeniørverdenens bladudgivelser var i mange år en dramatisk affære, der bidrog sit til at gøre adskillige redaktører gråhårede i utide og adskillige advokater velhavende. Artiklen Ingeniørblade i krig og fred 1892 til 1975 fortæller vor mange blades historie fra begyndelsen og indtil det nuværende Ingeniøren blev dannet.