close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold

Certex flytter rundt på tonstunge vindmøller: Vi søger ny teknisk chef

Når tonstunge elementer til eksempelvis vindmøller skal flyttes rundt, kræver det ofte specialudviklet løfteudstyr. Udviklingen stiller så store krav til ingeniører og teknikere, at løfteudstyrsspecialisten Certex nu søger ny teknisk chef.

Foto: Certex

Uanset om et element, der skal løftes, vejer fem kilo eller 1000 ton, kan det tage helt op til et år for ingeniørerne hos løfteudstyrsspecialisten Certex at udvikle et specialværktøj, der kan klare udfordringen. Mange af industriens løfteopgaver er nemlig så komplekse, at de ikke kan klares med en standardløsning.

Det gælder blandt andet inden for vindmøllebranchen, hvor det ifølge Certex’ Danmarks administrerende direktør Majbritt Petersen går rigtigt stærkt lige nu.

“Certex står f.eks. bag, når vindmølleproducenter skal flytte rundt på delelementer ude på fabrikkerne, og når møllerne skal installeres på land eller på vand. Samtidig udvikler vi løfteværktøjer til flere og flere kunder inden for eksempelvis betonindustrien. Derfor søger vi lige nu en stærk lederfigur med solid maskinteknisk baggrund, der kan stå i spidsen for denne udvikling,” siger hun.

Sikkerhed betyder alt

En typisk udfordring kan være at finde en løsning på, hvordan man forbinder en krankrog til et specifikt produkt, der skal løftes på et skib eller i en fabrikshal. Det kan lyde som en banal udfordring, men udviklingsprocessen kan vare helt op til et år.

“Den langvarige udviklingsproces handler blandt andet om sikkerhed. Viden betyder alt, når det gælder korrekt løft. For os er der intet vigtigere, for folks liv afhænger jo af det. Og så er der sådan noget som dokumentation. Når det færdige løfteudstyr leveres, er det CE-mærket. Og den endelige godkendelse sker først, efter vi har udført prøvebelastning,” fortæller Majbritt Petersen.

Et eksempel på en opgave kan være at udvikle et kompliceret løfteåg til løft af en generator på 150 ton i en produktionshal.

Som teknisk chef i virksomhedens Solution Center i Vojens får man ansvar for hele processen lige fra produktionsplanlægning, underleverandører, dokumentation, kundekontakt til motivation af medarbejderne. Samtidig vil man selv få operative opgaver og følge sine projekter hele vejen fra idé til færdigt produkt.

Sparring på højt teknisk niveau

“Certex er med, når det gælder løft inden for vindmøllebranchen. Derfor har vi brug for en teknisk chef, der kan arbejde struktureret og bevare overblikket med mange delopgaver. Man skal både have ledelseserfaring og være skarp til at opfinde nye løsninger på højt teknisk niveau i samarbejde med afdelingens ni ingeniører og teknikere,” siger Majbritt Petersen.

Man kommer også til at deltage aktivt i den øverste ledergruppe med økonomiske planer og udvikling af hele virksomheden – så ud over at være innovativ og nytænkende, skal man være indstillet på at arbejde målrettet med optimering og forbedringer.

“Hos os kommer en teknisk chef ikke til at sidde og nørde med standardprogrammer, serieproduktioner eller små dimser. For alle de løsninger, vi udvikler, er unikke. Så der er tale om en meget alsidig hverdag i en af de mest spændende brancher lige nu.”

Tryk hvis du har følgende kompetencer

Konstruktion
Ledelse
Udvikling
Hvorfor? Fordi det er til dig der...

  • elsker at blive udfordret på tekniske løsninger
  • har solid erfaring med ledelse og sparring
Brug et minut på at udfylde skemaet, og vi deler dine oplysninger med Certex A/S. Certex A/S vil kontakte dig for en uforpligtende snak, hvis dine kvalifikationer passer til stillingen.