Byggeri

Alvorlige designfejl afsløret i skadet kæmpedæmning

Dårligt design, dårlig udførelse og dårligt vedligehold. Kritikken er ubønhørlig i en ny rapport om den enorme dæmning i Oroville i USA, der var tæt på at blive oversvømmet i februar.

26. apr 2017 12

Undersøgelse: Kommuner gør ikke nok mod oversvømmelser

Selv om alle kommuner har fået lavet klimatilpasningsplaner, mangler mange en plan for, hvordan de i praksis vil beskytte borgerne mod oversvømmelser.

24. apr 2017 6

Regeringen vil fjerne krav om at handicapsikre enfamilieshuse

Fremover skal enfamilieshuse hverken have niveaufri adgang til yderdøre eller toiletter i stueetagen. Forslaget vil ramme handicappede og gangbesværede, mener organisation.

20. apr 2017 9

Forsinkelse på Femern-godkendelse begrænses til halvt år

De tyske myndigheder vil som lovet være færdige med at behandle Femernforbindelsens miljøgodkendelse næste sommer, lød det i dag fra den slesvig-holstenske transportminister Reinhard Meyer, da han besøgte København

18. apr 2017 3

Regeringen vil betale tyske myndigheder for hurtigere behandling af Femern-ansøgning

12.600 tyskere har klaget over Femernforbindelsen. For at fremskynde klagebehandlingen tilbyder den danske regering nu at give de slesvig-holstenske myndigheder penge til at ansætte flere sagsbehandlere.

18. apr 2017 12

Minister lukker smuthul der tillader dårligt indeklima på skoler

En uigennemtænkt lovformulering tillader en CO2-koncentration i skoler, der reelt er 50 procent værre, end lovgiverne havde tænkt. Hullet bliver lukket hurtigst muligt, lover den ansvarlige minister nu.

10. apr 2017 3

Her vil de radikale lægge ny københavnertunnel

Ved at nedgrave H.C. Andersens Boulevard og Åboulevarden i København vil Det Radikale Venstre gøre plads til en fem kilometer lang strækning, som partiet kalder ‘Den Grønne Boulevard’. Den skal rumme parker, boliger og legepladser.

7. apr 2017 20

Efter dyrt metroforlig: Den kritiske del af byggeriet står stadig stille

Selvom Metroselskabet efter langstrakte forhandlinger har betalt Cityringens entreprenør CMT 850 millioner kroner, står arbejdet med at færdiggøre stationerne stadig stille. Striden kan ende med, at MT Højgaard ryger ud af byggeriet.

7. apr 2017

Danmarks højeste bygning skal bores ned i leret

En 128 meter høj bygning er på vej på Aarhus Havn. Men undergrunden er fyldt med plastisk ler, der deformerer let. Derfor er planen, at den tunge bygning skal stå på borede pæle.

6. apr 2017 15

Kronik: Ny klausul kan gøre op med direkte krav i byggeriet

6. apr 2017