Byggeri

Highfive til Fingerplanen

Den aldrig vedtagne Fingerplan har formet byudviklingen i hovedstaden i 70 år. Ny forskningsudgivelse fortæller om fødselaren – som står over for radikal reform.

26. mar 2017

Leder: Giv nu vores skolebørn luft til at lære

24. mar 2017 11

Kronik: Derfor er spildtid på byggepladser en god nyhed

23. mar 2017 6

GALLERI: Se den kommende arkitektskole i Aarhus

Vargo Nielsen Palle, ADEPT og Rolvung og Brøndsted Arkitekter har i samarbejde med ingeniørerne Tri-Consult og Steensen Varming vundet konkurrencen om den første, nybyggede arkitektskole i Danmark nogensinde. Den nye arkitektskole forventes indviet i 2020. Den bliver på ca. 13.000 kvm og er budgetteret til i alt 261 mio. kr.

23. mar 2017 9

Rambøll vinder 850 mio. kroners Femern-kontrakt

Konsortiet, der har designet tunnelen, skal også rådgive Femern A/S i byggefasen, hvis byggeriet ellers bliver til noget.

21. mar 2017 1

Avis: Metroselskab tilbyder forlig, der gør Cityringen 850 millioner kr. dyrere

Metroselskabet har tilbudt den italienske entreprenør Salini 850 millioner kroner ekstra for at bygge Cityringen i København. Til gengæld skal italienerne frafalde deres krav om 7 milliarder kroner, skriver Berlingske.

21. mar 2017 11

Briter opfører verdens første modulære stibro i plast

En gaffeltruck og en lille kran er nok maskineri til at opføre en stibro baseret på et nyt modulært system udviklet af det britiske ingeniørfirma Arup. Hurtig og let opførelse samt lang holdbarhed gør den modulære plastløsning billigere end stålbroer.

20. mar 2017 7

Fem højhuse rives ned på grund af PCB-forurening

Det bliver så dyrt at rense fem af højhusene i Brøndy Strand for miljøgiften PCB, at det bedre kan betale sig at rive dem ned. Sådan lyder det fra boligselskaberne og Brøndbys borgmester.

16. mar 2017 8

Svindel og fejl stopper tilskud til hulmursisolering

En undersøgelse af huse, der er blevet hulmursisoleret, har afsløret så mange fejl, at tilskuddet til hulmursisolering bliver stoppet med øjeblikkelig virkning. Først når en ny løsning er fundet, vil ordningen blive genoplivet.

16. mar 2017

Folketinget frygter forsinkelser: Fjerner adgang til at klage over underjordisk museumsbyggeri

Frygten for forsinkende klager betyder, at et flertal i Folketinget vil fjerne muligheden for at klage over byggeriet af Statens Naturhistoriske Museum i København

14. mar 2017 24