Byggeri

Analyse: Nu skal metroen stoppe sit italienske mareridt

Et slagsmål med entreprenøren Salini truer med at forsinke og fordyre metrocityringen, som for alt i verden skal undgå en åben krig.

21. jan 2017 14

Ny metode sparer tid og armering i betonbygninger

Lynhurtige computere har gjort det muligt at gøre brug af beregningsmetode, der kan halvere armeringsforbruget i betonbyggeri og speede projekteringen op.

21. jan 2017

Nyt regneprogram skal gøre dansk beton grønnere og billigere

Det er muligt at bygge betonelementhuse med meget mindre armering. Men det er kun specialister, der kan lave beregningerne. Det skal et nyt innovationsprojekt lave om på.

20. jan 2017 8

Lunt kloakvand skal varme bystyre og badegæster

Varmevekslere i byens kloakledning skal varme rådhus og svømmehal i Stavanger. Teknikken er gennemprøvet. Men herhjemme står afgifter og ansvarsdiskussioner i vejen.

16. jan 2017 3

Flere ingeniører sætter æstetiske aftryk på bygninger og byrum

Ingeniører er i stigende grad med, når de første, afgørende streger til nyt byggeri slås. Det giver smukkere og mere bæredygtig arkitektur, mener civilingeniør, der selv er partner i stor tegnestue.

14. jan 2017 2

Metro-direktør åbner for forhandlinger om italienske milliard-krav

For første gang åbner Metroselskabet for at betale dele af de milliarder, som det italienskledede konsortium, der bygger Cityringen, kræver. Transportministeren er bekymret.

13. jan 2017 6

Politikere chokerede over metro-ballade: De er i kløerne på nogle vanvittige italienere

Transportpolitikerne er stærkt foruroligede over, at den italienske entreprenør kan afpresse Metroselskabet, og at metroen nu risikerer både at blive forsinket og fordyret.

13. jan 2017 31

Arbejdet på Cityringen gået i stå og entreprenør kræver 7 milliarder kroner

Det italienske entreprenørselskab bag Metrocityringen er så presset, at Metroselskabet har måttet låne italienerne én milliard kroner. Alligevel er der risiko for milliardhøj ekstraregning og yderligere forsinkelser.

13. jan 2017 29

Rambøll, Alectia og CF Møller fyret efter budgetskred på supersygehus

Opdateret: Byggeriet af det nye supersygehus i Køge vil blive 300-350 mio. kr. dyrere end budgetteret. Blandt andet fordi decentral varmeforsyning og robotbetjente lagertårne alligevel ikke kan bruges. Region Sjælland har nu opsagt totalrådgiverkontrakten.

11. jan 2017 12

Ups: København hæver ved en fejl stormflodskoten én meter - men måske bliver fejlen fastholdt

Nye bygninger i København skal bygges til at kunne klare en stormflod svarende til en 100-årshændelse i år 2100, har kommunen fastslået i et nyt notat. Efter protester undskylder kommunen med, at der er tale en et udkast, der blev offentliggjort for tidligt. Men kravet kan godt bestå alligevel.

9. jan 2017 7