Byggeri

Realdania søsætter klimaforsøg i boliger

Tre nyopførte huse skal lægge ryg til eksperimenterende forsøg med nye byggematerialer, byggemetoder og tekniske løsninger i jagten på bedre indeklima.

27. aug 2016

Fra vores egen verden: Ingeniørforeningens tonstunge tag løftes på plads

Efter have hamret og banket, sømmet og skruet i ugevis er tagkonstruktionen nu blevet løftet på plads. Da først selve løftet gik i gang, gik det stærkt trods solid sidevind.

26. aug 2016 2

Flere problemer for Femern-tunnelen: Over 5.000 nye tyske indsigelser

Tyske miljøforkæmpere fik ret, da de forudså flere protester i anden høringsrunde om miljøgodkendelsen af Femern-tunnelen i forhold til den første. Det lægger et kæmpe arbejdspres på dansk projektselskab.

26. aug 2016 28

DTU: Dårligt indeklima hæmmer fortsat indlæringen i folkeskolen

For syv år siden blev der bevilget 22 milliarder kroner til forbedring af folkeskolens bygninger. Alligevel viser dugfrisk undersøgelse fra DTU, at koncentrationen af CO2 i landets klasseværelser fortsat er alt for høj. Og heldagsskolen gør det kun værre.

23. aug 2016 6

Forsikringsselskab fandt tagfejl i to ud af tre stalde

Efter mange snekollaps undersøgte Topdanmark i 2010 48 nyere stalde opført med brede træspær og fandt fejl i tværafstivninger i 67 procent af bygningerne.

21. aug 2016 3

Efter tagkollaps: Byggebranchen tager livsvigtige afstivninger alt for afslappet

Undersøgelsen af årsagerne til, at taget på en Netto i Dronningmølle styrtede ned, viser, at hverken ingeniøren eller håndværkeren havde helt styr på, hvordan taget skulle afstives.

19. aug 2016 6

Må København ofre sin klimaplan for at redde Amager Bakke?

Politiske begrænsninger på CO2-udledningen fra Amager Bakke kræver frasortering af plast, som vil forringe affaldets brændværdi. Spørgsmålet er, hvad politikerne vægter.

19. aug 2016 26

Efter tagkollaps: Supermarkeder ved endnu ikke, om deres bygninger er sikre

Omkring 100 supermarkeder er formentlig opført med den samme type træspær, som er kollapset tre gange. Derfor undersøger Coop og Dansk Supermarked nu kædernes butikker for lignende fejl. Men de har endnu ikke været alle bygninger igennem.

19. aug 2016 1

VIDEO: Supermarkedets tag brasede sammen på fem sekunder

Foreløbigt er ingen kommet alvorligt til skade under kollapsene. Men det er rent held. For når tagene kollapser, sker det hurtigt og stort set uden varsel.

19. aug 2016

Byggestyrelse advarer: Risiko for tagkollaps i op til 100 supermarkeder

Siden 2012 er tagene på tre supermarkeder kollapset, fordi de ikke var afstivet ordentligt. Byggeforskere frygter lignende fejl på flere af omkring 100 supermarkeder med samme type tag.

19. aug 2016 12