Byggeri

Simulatorforsøg baner vej for unik skibstunnel

Simulationer og tests i vandbassin har givet ingeniører svar på, hvordan man kan sejle containerskibe gennem en smal tunnel.

24. sep 2016 31

Vesterhavet stiger 45 cm på 50 år og bryder gennem klitterne

Klimaforandringer får havet til æde mere af de danske kyster, viser ny fremskrivning. Hvis ikke vi øger indsatsen, bliver store områder bag Vestkystens klitter oversvømmet.

23. sep 2016 23

Danmark spilder milliarder på at beskytte kysten med overflødige høfder

En ny analyse viser, at de danske anlæg til at beskytte kysten er over 50 milliarder kr. værd. Hovedparten af pengene er brugt til tusindvis af høfder, der er en dyr metode til at flytte problemet med erosion.

22. sep 2016 31

Over 12.000 tyskere gør indsigelse mod Femern-tunnel

Protesterne mod det danske tunnelbyggeri i Femer Bælt vælter ind til de tyske myndigheder. Miljøorganisationer bebrejder dansk projektselskab for mangelfuldt materiale.

22. sep 2016 13

Byfornyelse på en ny måde: Læg et hus uden på huset

Nyt byfornyelsesprojekt vil gentænke den årelange tradition om kun at isolere og sanere utidssvarende bygninger. Samtidig sikrer projektet, at gamle byggerier opnår energisikring svarende til nybyggeri.

21. sep 2016 16

Sverige plages af avanceret vindmølletyveri

Tre gange inden for en måned har vindmøller i Sydsverige haft besøg af ubudne gæster, der har stjålet højspændingskabler. Herhjemme kender vindmølleindustrien til kabeltyverier ved opsætninger.

20. sep 2016 22

Statoil bag verdens varmeste geotermiske brønd

Dampen er 400-500 grader varm i den geotermiske forskningsbrønd på Island, som Statoil er i færd med at bore sammen med partnerne i The Iceland Deep Drilling Project.

19. sep 2016 5

Ny teknik forener energibesparelser og kamp mod legionella

Det kan lade sig gøre at spare energi ved at sænke temperaturen i varmtvandssystemer – uden at risikoen for legionellainfektion vokser. Men manglende kendskab og regler står i vejen.

17. sep 2016 19

Trods spildevandsprojekt til en halv milliard: Badestrand ved Kalveboderne har lange udsigter

En ny spildevandstunnel, der netop er boret færdig, vil ikke kunne sikre rent badevand ved Kalveboderne, erkender Københavns Kommune.

16. sep 2016 2

Fem år efter udvidelse: Mere kø på Københavns ringmotorvej end nogensinde

Køerne på Københavns motorveje vokser med rekordfart, selv om vejene bliver udvidet. Mere asfalt løser ikke storbyens trængselsproblemer, fastslår forskere.

16. sep 2016 35