Byggeri

Danske containerbyggere kan få gennembrud i Sverige

Over de næste to år skal der opføres 700-900 midlertidige containerboliger i Gøteborg. Danske virksomheder er involveret i 2/3 af projektet. Herhjemme står lovgivningen stadig i vejen.

21. okt 2016 3

Gamle altaners bæreevne ruster væk bag betonlaget

Manglende beskyttelse og sårbare konstruktioner fører til rust og svækket bæreevne i altaner. Og selv slem korrosion kan være skjult.

21. okt 2016 2

Gamle altaner med skjulte fejl risikerer at kollapse under ejerne

Tusindvis af altaner kan gemme på livsfarlige svagheder. Fagfolk opfordrer til eftersyn af altanerne og oplysning af de intetanende bygningsejere.

21. okt 2016

Nedgravning af metrostation kan gøre en ende på kaotiske forhold

Metroselskabets tre ejere har fundet 615 mio. kr til at bygge den nye metrostation ved Ny Ellebjerg under jorden i stedet for over. Det betyder, at man undgår en nedrivning, forbedrer stationen og gør forlængelse af metroen lettere.

17. okt 2016 21

Om tre år skal bygninger gøres klar til elbil-opladning

I 2019 skal nye eller renoverede bygninger forberedes til at få installeret elbilsopladere. Sådan lyder et nyt direktivudkast fra EU. Fra 2023 skal alle bygninger med mere end ti p-pladser desuden have mindst én ladestation.

17. okt 2016 67

Vikingeskibsmuseet: Fra 'uartig beton' over mesterværk til plimsoller

Lige fra de første tegninger af Vikingeskibsmuseet i Roskilde blev offentliggjort i 1964 til i dag har museets arkitektur været omdiskuteret. Nu kan byggestilen være medvirkende årsag til bygningens død.

15. okt 2016 7

Vikingeskibsmuseet tager vand ind og synker

Vandet trænger ind i Vikingeskibsmuseet fra jorden og fjorden, det drypper fra taget, og bygningen sætter sig og skævvrider de jernskeletter, der bærer de verdensberømte vrag. Museet vil nu have bygningen affredet.

15. okt 2016

Statens Byggeforskningsinstitut reddet

Transport- og Bygningsministeriet fjernede bevillingen til Statens Byggeforskningsinstitut på finanslovsforslaget. Men nu vil ministeriet tage besparelsen af bordet igen.

12. okt 2016 3

Danske arkitekter bag to store broer i Sydafrika

DISSING+WEITLING står bag designet af nye broer ved Sydafrikas østkyst. Broerne indgår i et nyt 410 km langt vejnet, som reducerer køretiden på strækningen med tre timer.

11. okt 2016 3

Bestyrelse vil fjerne fredning af Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet kan ikke finde penge til at restaurere den brutalistiske - og efterhånden noget medtagne - vikingeskibshal. Derfor har museet søgt om at få bygningen affredet.

11. okt 2016 21