Busser

Kinas 'skrævende' bus står stille midt på vejen

Kæmpebussen, der skulle løse Kinas trafikproblemer ved at køre hen over trafikmylderet, holder nu stille for anden måned i træk. Midt på en offentlig vej, hvor den blokerer for kørsel.

9. dec 2016 15

Eldreven busrute i Sverige lades trådløst

Syd for Stockholm kører nu den første regulære eldrevne busrute i Norden. Opladningen foregår trådløst på den ti kilometer lange rute og vil være vigtig i fremtidens elektrificering af den offentlige transport.

7. dec 2016 20

Transportminister: Heldige passagerer nyder ekstraordinært lave priser

Udvalgte pendlere i hele landet kan næste år se frem til markante prisfald – eller prisstigninger. Men den kommende harmonisering gør overordnet set priserne mere rimelige for alle, siger transportminister Hans Chr. Schmidt.

25. nov 2016 11

Ny rabat i trafikpriser: Håndører til sjællænderne – mængderabat til jyder og fynboer

Der bliver langt større rabat til vestdanskerne i det nye takst-system. Kunderne i Østdanmark behøver nemlig ikke rabat for at tage toget, lyder begrundelsen.

16. nov 2016 8

Historisk stor trafik-ændring kløver Danmark tværs over

En omfattende reform af takster og zoner for tog og busser påvirker fra næste år brugerne af den kollektive trafik vidt forskelligt, alt efter om de bor øst eller vest for Storebælt.

15. nov 2016 5

Store prisstigninger forude: Jyske togpendlere bliver tabere i historisk takst-reform

Jyder og fynboer, der kører i tog, risikerer næste år prisstigninger på helt op til 94 procent, viser modelberegninger, som Ingeniøren har fået indsigt i.

15. nov 2016 34

Selvkørende busser i Holland taget ud af drift efter to dage

Et hollandsk forsøg med selvkørende elbusser er indstillet, fordi busserne har vist sig at være til fare for cyklister.

22. sep 2016 8

Elbus overrasker: Efter 150.000 kilometer er batteriet så godt som nyt

I den svenske by Landskrona har en bus nu kørt på kørestrøm og batteri i tre år med et minimalt slid på batteriet. Nu overvejer man at udskifte hele byens busflåde.

2. sep 2016 15

Takstjungle for tog og busser vokser

For at kunne indføre et fælles og mere enkelt takstsystem på Sjælland har trafikselskaberne set sig nødsaget til at tilføre endnu flere takstzoner.

1. sep 2016 41

Reform af tog- og buspriser bremses af forældet it

Den største reform af priserne i den kollektive trafik siden 1970'erne kunne sagtens være en realitet lige nu, hvis det ikke lige var for to faktorer: forældede billetsystemer og rabat til pensionister.

30. aug 2016 38