Busser

Københavns buslinje 5A bliver udskiftet med lang, hurtigere gasbus

København får i weekenden en ny Cityline 5C. Movia forventer at den BRT-lignende linje giver kortere og behageligere rejsetid på ruten fra Herlev Hospital til Kastrup Lufthavn.

21. apr 2017 33

Transportminister: Enklere takstsystem medfører dyrere billetter

Ole Birk Olesen medgiver, at takstreformen for rejser med bus og tog ingenlunde har resulteret i et gennemskueligt prissystem på alle strækninger. Pendlerklub dadler politikere for slet ikke at have sat sig ind i tingene.

22. mar 2017 24

Nordmænd vilde med elbus-forsøg

En hel række forsøg med elbusser i Norge skal give erfaring med flere forskellige koncepter. Kommunerne står i spidsen for forsøgene, mens staten bidrager med op til halvdelen af ekstraomkostningerne.

7. mar 2017 16

Blå partier opgiver mål om flere bus- og togpassagerer

Det er urealistisk, at halvdelen af væksten i trafikken skal finde sted i den kollektive transport, og derfor vil Venstre og Dansk Folkeparti skrotte otte år gammelt transportforlig.

2. mar 2017 24

Politiker: Nyt prissystem for tog og busser skriger til himlen

Både på Christianborg og hos trafikselskab bliver der rynket på næsen ad den største reform af priser i den kollektive trafik i 40 år.

27. feb 2017 38

Leder: Røde borgmestre må tage egen medicin

17. feb 2017 4

Selvhjælp til pendlere: Start din rejse fra en anden zone og spar penge

Pendlere regner, måler og hjælper hinanden på nettet, når de skal finde en god handel i det nyt takstsystem. Systemet er mere retfærdigt, mener Movia.

24. jan 2017 12

Enkle trafikpriser gør sjællænderne rundtossede

Kontrollører, buschauffører og ikke mindst passagererne selv har svært ved at finde hoved og hale i, hvad den kollektive trafik på Sjælland koster.

23. jan 2017 19

Kinas 'skrævende' bus står stille midt på vejen

Kæmpebussen, der skulle løse Kinas trafikproblemer ved at køre hen over trafikmylderet, holder nu stille for anden måned i træk. Midt på en offentlig vej, hvor den blokerer for kørsel.

9. dec 2016 15

Eldreven busrute i Sverige lades trådløst

Syd for Stockholm kører nu den første regulære eldrevne busrute i Norden. Opladningen foregår trådløst på den ti kilometer lange rute og vil være vigtig i fremtidens elektrificering af den offentlige transport.

7. dec 2016 20