Henrik Carlsen

Norsk charmevideo: F-35 er en 'forsikring'

Jeg labber indlæggene i mig; har før har brugt mange af argumenterne og jeg ønsker virkelig ikke, at vi fortsætter med F35'eren. Det set ud til andre føjer lidt fakta til mit postulat om, at stealth-fordelen er midlertidig; nu en tidsramme på max. 10 år. Derefter skal flyet kunne klare sig uden ... og det kan F35'eren ikke.

Rusland er vores umiddelbare potentielle fjende, men falder Euro-pa fra hinanden, kan det billede hurtigt ændre sig. Rusland behøver slet ikke bruge militær magt for at overtage os. Venter de lidt så er Gazprom nok.

Det kan godt være, at A-10'eren (som jeg engang så lege ude over øvelsesterrænet i Holstebro) er udfaset, men der tænkes i billige hårføre propelfly flere steder. Embraers bud hedder f.eks. Super Tucano. Tror gutterne i Afghanistan vil klappe i hænderne over sådan et par til hjælp når Taliban lægger sig i baghold (jeg vil også gerne have en).

10. juli 2012 kl. 12:26
COMALs historie (Version2)

Det er p.t. den bedste computer jeg endnu har haft. Fin rødmalet, i solide bukkede 3mm profiler. Gulbrun monochrom skærm, 2 stk. 8" diskettedrev der vejede ca. 15 kg hver og en baseenhed med det bedste tastatus som Cherry endnu har lavet. Her fik jeg banket god syntakspraktis ind i knolden og det var først i dette årtusinde jeg begyndte af flytte "begin" (delphi) ned på næste linje.

Desværre - og det ærgrer mig egentlig lidt nu - solgte jeg computeren. Den ville garanteret stadig virke. I øvrigt den eneste gang jeg har tjent penge på at sælge en brugt computer.

Senere, da jeg kørte på et system kaldet DOS (CP/M, CCP/M, DR-DOS og Multuser-DOS og .. OS/2 burde da også snart fejres (jeg', en dinosaur!)) sammenlignede jeg den matematiske formåen. Om det var Pi's decimaler eller Fibonaccital kan jeg ikke huske, men jeg er sikker på at Comal80 faktisk vandt over tilsvarende implementering i Poly-Pascal; dette til trods af at Comal jo er en fortolker.

4. juli 2012 kl. 11:56
Afsløring: Dårlig kodekvalitet lagde grunden for Polsag-skandalen (Version2)

Der er ikke noget værre end at sidde med det perfekt designede system og så nogen sælger det til en speciel kunde, med specielle ønsker. "Der skal BARE lige rettes her og så skal der BARE lige indsættes de felter her i den tabel og så skal der BARE lige gøres sådan når de taster sådan". Ligeså snart ordet BARE indgår, så rejser hårene sig i nakken. Man kan kæmpe alle de kampe man vil, men systemet er solgt og skal rettes til.

Det har også undret mig, at kunden aldrig overvejer at ændre sine arbejdsgange. Nogle gange stammer de helt tilbage fra dengang hulkortmaskinen stod i kælderen. Ikke en eneste gang har jeg oplevet at de objektivt har revurderet deres praksis (og jeg har spurgt, for det er meget vigtigt for mig, at mine systemer ikke indeholder den slags. Alternativt indført så fleksibelt, at det er funktionalitet som alle kunder kan vælge at benytte).

4. juli 2012 kl. 10:13
Snu pirater får rederier til at gå amok i indkøb af vandkanoner og pigtråd

Skal vi nu til det igen? Nåe ja, hvad er 3/4 år i denne sammenhæng; tråden lever endnu. Jeg assumptionerer rigtignok, at piraterne måske ikke tænker i samme baner som jeg og andre i dette fora. Der sker noget med tankeevnen når uddannelse kommer til (medmindre du er undtagelsen der bekræfter reglen, må du give mig ret).

Jeg vil gerne til Rom men det kan være turen til Herning er nok, og løser opgaven. I alt fald ser jeg meget gerne, at piraternes bagmænd kryber tilbage i deres huler (og det var altså metaforisk). Hvad nu hvis evolutionen lærer os, at at kaste fløjlshandskerne? At pladderhumanisme ikke dur? At sætte hårdt mod hårdt og punktere en piratjolle (øhh) eller to eller ... Du kan ikke sige at det ikke er en løsning før det er afprøvet. Det er i alt fald ikke en løsning at beværte tilfangetagne pirater fyrsteligt og derefter sætte dem i land. Dén løsning dur ikke. Jeg tror heller ikke de fyre, når nu de er snuppet, synes det er videre surt at blive anbragt i et vestligt kontrolleret fængsel hvor de får 3 gode måltider hver dag. Et eller andet sted skal man vise dem, at vi synes de gør noget forkert og der tror jeg afgjort på den konsekvente handling fremfor den bureaukratiske.

... i øvrigt har jeg slet ikke lyst til at tage tråden op. Det var det prætentiøse "assumptionerer" der triggede mig. Medmindre det bliver rigtig rabiat er det derfor min sidste kommentar her.

16. juli 2011 kl. 00:08
Raketdukken Randy tog 26 G ved "landing" på havet

Det virkede som en ret usikker affyring og som sådan må det være svært at se den som en succes. Raketten girede, roterede og selv efter styrefart virkede den stort set ude af kontrol. Hvis platformen er et problem må man stabilisere den ved forankring (der er dybt, ja) eller ved at placere raketten i en kadansk konstruktion (med et tungt lod (en ubåd?)) - eller affyre den fra Pennemünde. Et eller andet, så Peter og Kristian (et al) ikke ender med mellemnavnet "Skram" eller "Hovsa". I øvrigt flot at motoren brændte så jævnt denne gang. Slukkede den selv eller lukkede nogen for den famøse ventil?

7. juni 2011 kl. 11:49
Store Nørderne fra DR bliver hædret af Ingeniørforeningen

Jeg så en SM'er i Aalborg for et par år siden, altså bilen (sikkert bare Dario). Jeg er skam også bilentusiast men har ikke har haft rigtige biler at se eller skrue i (det var mere i motorcykler) - hvem gider pille ret meget ved en Mazda 626 eller en Punto?

.. så jeg bladrer i Hassings billeksikon, læser gamle Bilen Motor og Sport og kigger en del på YouTube.

Desuden er jeg måske lidt naiv for jeg anså den med ildfluerne for skør, men plausibel, måske præget af humoristiske reklamestunts. Blev 2CV en overgang ikke solgt med en Ronson lighter som ekstraudstyr (fortæl mig ikke jeg husker forkert på den også)?

15. februar 2011 kl. 13:20
Store Nørderne fra DR bliver hædret af Ingeniørforeningen

Jeg er (med al tydelighed) oppe mod bedrevidende. Du er hjemme i stoffet og har endda haft hands-on på bilerne, mens mine argumenter beror på hvad jeg har set i TV, læst i bøger eller set online. Jeg er ikke sur (presset måske) og finder tilgangen af informationer spændende.

Tanken var at afslutte her fordi korrespondancen rundsendes til uskyldige.

Æv, jeg var meget i tvivl mht. MacPhearson på baghjulene, men tænkte at der sidder jo skåle til støddæmpere både for og bag og at det lignede hinanden lidt. Slettede faktisk teksten "men du vil vel fortælle mig, at det kun bruges på forhjulene".

SM: Er det kun servoen der er flyttet frem? Hvad er det egentlig der går på tværs af gearkassen som nødvendiggør det? Det ligner nærmest en kølerslange. Der løber også en rem, så andet bliver også trukket. Bliver måske trukket af en anden aksel?

14. februar 2011 kl. 12:40
Store Nørderne fra DR bliver hædret af Ingeniørforeningen

Du har ret, en generator er nødvendig. Men den skulle ikke være stor og med TPV'en prøvede de forskellige motortyper, måske endda en glødetænder. Forgængeren til 2CV havde også plæneklippersnorestart. Det skulle være en meget, meget billig bil.

Hvad SM's motorrum angår viser videoen den ret underlige konstruktion (men den kender du sikkert bedre): http://www.youtube.com/watch?v=8tzyRdzEoA4&feature=autoplay&list=PLC1F44B15DF696F4E&index=3. Motoren vender gearkassen fremad, teknik flyttet helt i front og forbundet med en aksel. Gevinsten er god vægtfordeling og et meget rodet motorrum. De to grønne kugler (med hvid stribe). Er det trykkugler til affjedring?

Jeg troede ikke andre bilfabrikanter forfaldt til løsningen med at forskyde hjulpar. Den forekom min ualmindelig ... sjusket. Men den blev vel afløst af den mere kompakte MacPhearson (opfundet i 49' jvf. Wikip, og var inspireret af en fransk konstruktion, ahem ... ligesom de Dion var det, ahem igen)?

... og nu synes jeg ikke vi behøver koge mere suppe på den sag, vel?

14. februar 2011 kl. 11:31
Store Nørderne fra DR bliver hædret af Ingeniørforeningen

Et lille opslag i Hassings Billeksikon afslører mange mærkelige, men også innovative konstruktioner. Der var Renaulten hvor hjulene sidder 5-10 cm forskudt. Eller hvad med legenden Citroên SM (Darios bil)? Mærkelig motorkonstruktion hvor man tager en Masserati center-motor og propper den ned foran og med hovsa-aksler i motorrummet får man kraften ned til hjulene. Men bilen er fantastisk.

Du skriver kategorisk at ildfluerne er en and. Men, og jeg gentager, hvad nu hvis man kunne spare batteri og generator væk på en bil? Det kunne være et tidligt eksperiment på TPV'en: http://passioncitro.over-blog.com/article-25527345.html

Min oprindelige pointe var oprindelig heller ikke en hetz mod fransk ingeniørkunst, det blev bare sådan. Jeg syntes det var forkert, at Kåre og Emil fik en pris for en succes som som de ikke havde hovedansvaret for.

14. februar 2011 kl. 10:30
Store Nørderne fra DR bliver hædret af Ingeniørforeningen

kim: Ildfluer giver ikke ret meget lys og virker nok ikke godt om vinteren, men de var ikke underlagt andre regler end at andre skulle kunne se bilen. Der skulle bare være en eller anden lyskilde ombord og til at begynde var der kun en forlygte. I "lyset" af dette, kunne det være lettere plausibelt. De ville kunne spare en masse på generator og batteri (hvis der overhovedet var sådanne i ur-2CV'en), Der blev også lavet mange mediestunts i forbindelse med 2CV. Ildfluer i forlygten kunne være et af dem. Men det kunne også være Claudes forsøg nr. #3/1000...

Jeg kan huske fra førnævnte udsendelse, at de grumme arbejdsforhold var et argument for den tillukkede fabrik, men det maleriske billede af en arbejder med foden svøbt i klude, er tilpas skør til den godt kunne være sand. Vi taler om en fransk fabrik! Tænk på nogle af de biler de spyttede ud dengang, nogle flotte, andre rene tekniske katastrofer.

13. februar 2011 kl. 16:04
Store Nørderne fra DR bliver hædret af Ingeniørforeningen

kim: Det kan meget vel være at det er en 2CV-and, ligesom denne måske: I al den tid bilen blev produceret, havde de en mand med foden viklet i klæder, der gav motorhjelmen et spark så den faldt på plads (af bl.a. denne grund var adgang til fabrikken forbudt). Jeg har kun en gammel TV-udsendelse som kilde og dér blev det ikke pointeret, at det var en skrøne.

I et 30 minutters TV-vindue har jeg ikke lyst til at se et af Edisons første 990 forsøg (de sidste 10 kan være spændende). Det er relevant at påpege, at resultatet er nået via eksperimenter, men ikke at vise forsøg nr. 459, der fejlede.

Jeg synes brødrene er dilletanter fordi de viser eksperimenter der knapt kan hænge sammen (ikke ligesom de første SNørder som jeg fandt meget kompetente). De er ikke de værste, men absolut heller ikke de bedste.

13. februar 2011 kl. 08:22
Snu pirater får rederier til at gå amok i indkøb af vandkanoner og pigtråd

@Boris: Det er der ingen der gør, heller ikke jeg! Det har jeg allerede forsøgt at forklare. For historien jeg fortalte var det dog essentielt. Jeg er græsk-katolsk ligeglad da jeg mener al religion er selvbedrag; det er nogle bæster der skal stoppes men, og nu gentager jeg mig selv - historien duede ikke hvis ikke man vidste de var muslimer.

Det må være dig der antager, at jeg antager alle pirater er muslimer :-)

Har du en kopi af RS1? Sejt! Flot båd, men den stikker da ret dybt til danske forhold.

7. november 2010 kl. 13:32
Snu pirater får rederier til at gå amok i indkøb af vandkanoner og pigtråd

@Boris: I historien er religionen essentiel da straffen bl.a. var at spise urent svinekød, noget der jo ikke ligefrem var [i]kosher[/i] for de stakkels pirater. Din løsning er kun en smule mere civiliseret idet grundelementet stadig er at aflive pirater og bruge det til skræk og advarsel.

... men jeg er bange for det er hvad der skal til.

6. november 2010 kl. 08:53
Snu pirater får rederier til at gå amok i indkøb af vandkanoner og pigtråd

Det er måske gjort tidligere. Kan ikke huske de akkurate detaljer så historien kan være usand, men historien går på en amerikansk guvernør der havde problemer med muslimske pirater. Han fangede 50 af dem. Slog halvdelen ihjel og tvang de resterende til at spise svinekød. Derefter var der ro i området i meget meget lang tid.

Jeg er helt enige i at disse personer behandles forkert. De er ikke akademikere og skal have andre voldsomme "boller på suppen" for at begynde at tænke. De fleste håber endda at komme til et europæisk land for at blive retsforfulgt (jvf. historie fra Absalon)

5. november 2010 kl. 08:42
Snu pirater får rederier til at gå amok i indkøb af vandkanoner og pigtråd

Hvad ved jeg? Jeg kommer fra Vestjylland hvor 12-7'erne især hærgede!

Kunne godt regne ud det var noget andet Per mente (http://world.guns.ru/machine/mg02-e.htm), men da jeg endte i "bad standing" ved at foreslå Barrett m.m., så turde jeg ikke kommentere i samme stil men valgte en tangent. I øvrigt har jeg lovet at holde lav profil (for at beholde den) og smutter igen.

4. november 2010 kl. 15:46
Snu pirater får rederier til at gå amok i indkøb af vandkanoner og pigtråd

En 12-7ér i stævn, hæk styrbord og bagbord kan rydde gevaldigt op i sagerne! Kræver 4 mand på et par dages kursus!

Troede en 12'-7'er var en Fiat 127...

2. november 2010 kl. 09:40