Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Robert Mikkelsen

Robert Mikkelsen

Rss
Personligt feed med nye kommentarer i tråde, du overvåger:
https://ing.dk/mit/0/kommentarer?token=SdXuNsSCLseZSeg20rnL_IR6pqwN8-SFlqdJgxCzM4Q

Kommentarer

Acc. i vingetip lidt høj

Den beregnede acceleration i en vindmølles vingetip er fundet lidt høj synes jeg, 3900m/s^2 eller ~400g. Jeg finder med Vtip=90m/s og R=80m en omega på 1.125 rad/s og en acceleration på 101m/s^2 ~10g. Ellers fin artikel.

6. sep 2018 9:05Spørg Fagfolket: Findes der en grænse for rotationshastighed?

Aerodynamisk udformning af pendul massen

Den aerodynamiske modstand af pendul masse kan reduceres ved at lave den mere flad som en discos, kuglens modstand er ret stor. Endvidere er der stigende vindhastighed med højden, så wiren bør afskærmens.

27. jul 2017 0:11Appel til ing.dk læsere: Hvordan optimerer vi Foucault-pendulet?

Re: Husstandsvindmølle

Det er en høj hastighed... Bruger man Betz lov for omsætning af den kinetisk vind energi så er P=CP½rhoAV^3. Med A=20m^2, rho=1.2kg/m^3,P=4MW og et gæt på CP=½ så er V~87 m/s, stadig et meget stort tal og helt urealistisk. En hastighed på 3-5m/s er nok mere sandsynligt - så er det under 1kW...

26. sep 2016 11:43Kontroversiel vindmølle skal levere el til brintbusser

Møller i modvind

Vindmøller monteret på biler er en fin teknisk udfording der giver indblik i aspekter ved at bygge rigitge vindmøller, men det kan ikke bruges på gaden som The Blue Hornet forsøger. DTU har flere gange deltaget i evnets dedikeret til kørsel i modvind med en vindmølle som den drivende energi, se w...

20. maj 2012 1:59Elbil med egen vindkraft - giver det mening?