Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Boe Carslund-Sørensen

Boe Carslund-Sørensen

Rss
Personligt feed med nye kommentarer i tråde, du overvåger:
https://ing.dk/mit/0/kommentarer?token=SdXuNsSCLseZSeg20rnL_IR6pqwN8-SFlqdJgxCzM4Q

Kommentarer

Re: Usikkerhed om afregningsmetode

Køb og salg af el afregnes på timebasis fra senest 1/1-2020, mens afgifter mv. stadig afregnes på årsbasis - hvis altså at DENFO taber retssagen mod Klima-, Energi- ogForsyningsministeriet. Hvis DENFO vinder vender ordningen tilbage til det der blev lovet / lovgivet om.

22. jun 2019 10:10Syv ud af ti solcelleejere er tilfredse med deres anlæg

Når nu menneske spise

Når nu menneske spise planteædernes mad, skal vi så aflive planteæderne uden at spise kødet ?

17. jan 2019 18:51Ny rapport: Her er diæten, der redder både krop og klima

Iltning af fjorde mv.

I dag kommer hovedparten af varmen til fjernvarme fra direkte afbrænding for at skaffe varme, men da Danmark er omgivet af vand og mange fjernvarmeområder derfor er beliggende ved vand – fjorde, åbent hav, søer mv. – er det ved at bruge varmepumper og hente den vedvarende del af energien i vandet...

25. jul 2018 10:47Bundvendinger, dødt ålegræs og lugten af svovlbrinte: Danske fjorde nærmer sig en katastrofe

Piv piv piv

De kunne jo også have udskilt elproduktionen i et selvstændigt selskab, og når driften ikke længere er rentabel bla. pga. bortfald af tilskuddet, så lade det selskab gå konkurs. For underskuddet på elproduktion kan ikke lovligt væltes over på fjernvarmeprisen.

26. jun 2018 10:13Fjernvarmeselskab: Vi er tvunget til at lagre solvarme

Lokalplaner uden krav om at der mindst bygges lavenergihuse!

Når kun meget få kommuner i nye lokalplaner kræver, at der bygges mindst lavenergihuse, så hjælper det ikke ret meget, at fokus rettes mod varmebehovet i den eksisterende boligmasse.

25. apr 2018 10:12Kronik: Kortlæg energiforbruget i bygninger systematisk

Lagring af fluktuerende el

Kan man lagre den fluktuerende el i et medie, hvor der ikke kan levere det lagrede retur i samme form, men kun som lunken vand ? Nej, vi kan bortskaffe den fluktuerende overløbs-el via fjernvarme, men hvorfor så ikke brugen den til at fortrænge andre brændsler i f.eks. produktionsvirksomhederne,...

3. apr 2018 23:11Radikale: Vi skal producere lige så meget grøn el og varme, som vi forbruger

Re: Egentlig vanvittigt

"Og det kunne også være rart at vide hvad du definerer som”elproduktionsdelen”. Er det generatoren på en gasmotor eller er det forhold,æssigt, så det kun er en eller flere af cylindrene " Al det udstyr, som er unødvendig for varmeproduktionen, så det er inkl. gasmotoren, da varmeproduktionen kan...

13. feb 2018 17:33Små kraftvarmeværker håber på velvilje i nyt energiforlig

Re: Egentlig vanvittigt

Kun hvis beløbet har været højere end udgiften til afskrivning, renter, vedligeholdelse mv. - jeg tvivler faktisk på, at elproduktionen reelt har givet overskud de sidste mange år.

13. feb 2018 17:31Små kraftvarmeværker håber på velvilje i nyt energiforlig

Re: Egentlig vanvittigt

Tja - så må staten jo købe elproduktionsdelen ud af andelsselskaberne, for det vedrører ikke fjernvarmeforbrugerne, at elproduktionskapaciteten på de små værker skal stå til rådighed for at afbalancere elnettet.

13. feb 2018 14:45Små kraftvarmeværker håber på velvilje i nyt energiforlig