Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Claus Madsen

Claus Madsen

Rss
Personligt feed med nye kommentarer i tråde, du overvåger:
https://ing.dk/mit/0/kommentarer?token=SdXuNsSCLseZSeg20rnL_IR6pqwN8-SFlqdJgxCzM4Q

Kommentarer

Re: Økologisk eller ej.

Økologiske afgrøder sprøjtes allerede med levende mikroorganismer. Særligt hyppigt bruges Bacillus thuringiensis som producerer et insekticidt toxin som også udnyttes i GMO planter.

29. mar 2016 12:32Dansk forskergruppe vil bruge bakterier som sprøjtemiddel og gødning

Vestjysk konspiration

Det er godt nok strengt at nogle bønder har været inde og hælde gift i alle de Københavnske boringer, som det fremgår af kortet. Noget siger mig at vestjyder står bag.

3. mar 2016 11:18Intet overblik over forurening fra pesticider

Re: Pointen er noget vrøvl

Det grundlæggende argument kronikøren bringer på bane er "alle de andre gør det også". Det er så dårligt et argument at børn holder op med at bruge det i 7 års alderen. Dybt useriøs udlægning. Der er betydelige samfundsomkostninger og afledte negative miljøeffekter forbundet med den kra...

29. feb 2016 21:05Kronik: Dansk kvælstofudledning betyder kun lidt for havmiljøet

At sparke en åben dør ind

Kronikørens pointe er for såvidt erkendt i de officielle rapporter. Se f.eks figur 11 på s.39 her: http://naturstyrelsen.dk/media/136880/mvv_... Hvis nogen i pressen eller på borgen ikke har opdaget at det, så følger de ikke nok med.

29. feb 2016 17:09Kronik: Dansk kvælstofudledning betyder kun lidt for havmiljøet

Re: Urinstof

Begge ord har længe været brugt på dansk. Urinstof nu nok længst. Urinstof er inspireret af det tyske "harnstoff" mens urea bruges på engelsk. Man kan også kalde det carbamid. Det gør man f.eks. på tyggegummi pakkerne af en eller anden grund ;-)

29. feb 2016 10:39Spildevand blev ledt direkte i Lillebælt efter storbrand

Re: Absurd!

Det må du jo så mene. Enhver kan læse citatet eller hele teksten og selv vurdere.

28. feb 2016 22:27Gyllespredning får Danmarks søer til at gispe efter vejret

Re: Absurd!

@Jan. Nej, den indre Østersø har så lavt saltindhold at cyanobakterierne trives. Det fremgår også af Pouls link. Du kan se her hvor store opblomstringer det fører til: http://www.helcom.fi/baltic-sea-trends/env...

28. feb 2016 21:53Gyllespredning får Danmarks søer til at gispe efter vejret

Re: Absurd!

Poul, du har jo bare beskåret citatet så det passer bedre til din udlægning. Humlen er det der kommer bag efter: "...og ydermere kan kvælstoffikserende cyanobakterier kompensere for eventuelt manglende kvælstof ved at fiksere frit kvælstof fra atmosfæren." Dette er jo netop også Schindlers konk...

28. feb 2016 21:49Gyllespredning får Danmarks søer til at gispe efter vejret

Re: Absurd!

Tak for linket Poul. Jeg kan se at din kilde (DCE) sådan set er enig med Schindler og jeg: "I ferskvand er fosfor hovedsageligt det begrænsende næringsstof, da der generelt er overskud af kvælstof og ydermere kan kvælstoffikserende cyanobakterier kompensere for eventuelt manglende kvælstof ved a...

28. feb 2016 20:22Gyllespredning får Danmarks søer til at gispe efter vejret

Re: Absurd!

Hvad får dig til at tvivle? Skal jeg bare tro ligesom før oplysningstiden? Du må da kunne vise mig et forsøg eller en case som demonstrerer en god effekt af at reducere kvælstof alene, eller hvor man har reduceret P først og først fået en effekt ved efterfølgende at reducere N.

28. feb 2016 17:59Gyllespredning får Danmarks søer til at gispe efter vejret