Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Søren Schack Hansen

Søren Schack Hansen

Kommentarer

Nu er jeg lettere forvirret!

Nu er jeg lettere forvirret! Vi har 3 tilstandsformer (+ plasma). Men se citatet nedenfor: At kalde det sennepsgas er ifølge Jørn Christensen misvisende: Der er tale om giftige dampe. Stoffet forekommer nemlig i flydende form, da kogepunktet er meget højt. Det tolker jeg som en forstøvet væske...

28. mar 2019 21:11Lastbil spilder sennepsgas på fynsk motorvej

Re: God artikel?

Dieselbiler kan ikke lide at starte, når det er koldt? Jeg har i 3 år haft fornøjelsen af en Toyota Verso - diesel. Den startede kvikt uanset vejret, hver gang! Og støjede bemærkelsesværdigt lidt, i øvrigt, selv ved høje hastigheder. Dækstøjen var større. Jeg kan ikke lade være med en lille maves...

31. maj 2018 22:23Test: Nissan Leaf gør dig afhængig af e-pedal

Re: "Skandale" ?

Ak ja, hvordan skal vi dog overleve al den strålingsfare? Og vi har oven i købet Radon i kælderen? Jeg tror, jeg vil trøste mig med en spegepølsemad med ekstra tyk skive for at berolige mig selv.

30. apr 2018 8:58Efter Mærsk-skandalen: Virksomheders lavradioaktive affald opbevares i strid med miljøregler

Re: Magnetisk nordpol...?

Du har fuldstændig ret - men i fjernsynet kunne man i går(12 april) høre en journalist ihærdigt fremføre, at den magnetiske nordpol lå tæt ved den geografiske - og få minutter efter kunne en professor ved Dtu (fik ikke fat i hans navn) bidrage til begrebsforvirringen med det samme udsagn. Akja!

13. apr 2018 19:46Jordens magnetiske poler byttede plads på mindre end 100 år

Oh, den herlige lyd af en stempelmotor!

Når man som jeg har siddet på indtil flere et-cylindrede, engelske motorcykler, ved man hvad lyden betyder for køreglæden - man kan jo fysisk mærke benzinmusklerne udfolde sig! Nu har jeg en Toyota Rav4 hybrid - og er glad for den; men lyden er ikke så fængslende! Der er forsvundet en dimension i...

26. jan 2018 15:47Formel 1 i København - Jeg må i terapi!

Re: Hvilken vinkel?

Hvor er det herligt for en pensioneret folkekolelærer at kunne læse noget fysik på høj-niveau - og forstå (vistnok) det meste! Tak for det. Fascinerende overskrift i øvrigt. Størrelsen af en kvantetilstand!

11. dec 2017 19:55Hvor stor er en “kvantetilstand”?

Re: Fagligheden!

Det sættes så yderligere i relief, at medens en benzinmotor overlever diesel i benzinen, ødelægges en dieselmotor af benzin; så studsen på benzinstanderenburde have været den største og ikke som nu den mindste!

2. dec 2017 11:24Leder: Stop nu med at lukke lort ud