Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rasmus Pedersen

Rasmus Pedersen

Kommentarer

Re: Fedt at se i har været på

De har en YouTube kanal, som de (flittigt) bruger til at beskrive udviklingsbeslutninger for Sputnik raketten. Den kan varmt anbefales :-)

1. jul 2019 23:32CS oplevelser fra Paris Air Show 2019

Re: Pris?

Jeg mindes at en tilfældig 3D print hjemmeside på nettet estimerede noget i størrelsesordnen 50.000,-. Vi har ganske rigtigt fået kammeret sponseret, så det er svært lige at spå hvad det ville lande i eftersom vi har fået en del konsulenthjælp på siden også.

27. mar 2019 12:573d print i raketindustrien

Re: Flot motor, bliver spændende

Mere eller mindre alt er brændbart med ren ilt, selv stål. Vi bruger dog lattergas som oxideringsmiddel, så jeg tror ikke vi er helt så udsatte på den front.

27. mar 2019 12:563d print i raketindustrien

Re: Hvor mange procent af den

Hej Jeppe! Vi har dimensioneret efter en Isp som ligger lidt under 190s mod en maksimal teoretisk Isp på 214s. Det er omtrent 87% effektiv. Vores system er bygget efter en total impuls, så så længe at vi ser en effektivitet ved vores antagede værdi eller over, tror jeg ikke vi kommer i store pro...

4. mar 2019 0:40Et styks frisk raketmotor med ekspresfragt. What now?

Re: den komplette motor, hvis

Det kan jeg vist svare på :-) Motoren består af en AlSi10Mg legering, som er en særdeles varmebestandig aluminium. Vi har lagt drifttemperaturen til omtrent 180 grader i kammervæggen ved at bruge en lang kølekanal omkring motoren. Da den inderste kammerliner er 0,6 mm til 1,2 mm baseret på hvor ...

15. jan 2019 23:08Et styk raket, godt undervejs

Back-up til de allerede eksisterende projekter

Såfremt interessen i virkeligheden er der for at få de studerende engagerede i rumfart, så bør man tillade sig at udvide sin horisont fra kun satellitsystemer (da det faktisk ikke er alle studerende der synes dette er spændende) til alle de andre aspekter der også lægger sig opad rumfart. DanSTA...

4. okt 2018 13:40DEBAT: Hvordan får vi de studerende ind i dansk rumfart?

Re: 3D print

Men Thomas! Kobber har jo højere densitet end aluminium ;)

28. sep 2018 22:48Kan man udnytte en raketmotors spildvarme effektivt?

Re: Film køling

Hej Tommy, Som jeg skrev oppe i indlægget, så er injektormodellering noget som må vente til fremtiden. Vi er stadig ved at finde ud af hvilken type af injektor vi gerne vil have. Ingen tvivl om at filmkøling utvivlsomt kan give os noget positivt ift. varmefluxen.

28. sep 2018 17:05Kan man udnytte en raketmotors spildvarme effektivt?

Re: Hej Rasmus

Hej Flemming, Skitsen er ikke særligt sigende i og med man ikke kan se hvad der er mellem de to kammerskaller. For at regen-køling kan lade sig gøre med den her motor er jeg kommet frem til at alt IPA'en skal cirkulere rundt om motoren en lang "snegl". Der er derfor ikke behov for en manifo...

28. sep 2018 11:51Kan man udnytte en raketmotors spildvarme effektivt?

Re: Enheder

Godt fanget! Modellen er kørt afsted med 50 my, men jeg tog faktisk lige og lavede tjekket med 5 my. Det giver nogenlunde det samme netop fordi man introducerer et nyt varmeovergangstal. Får det rettet til 50 my. Tak!

28. sep 2018 10:23Kan man udnytte en raketmotors spildvarme effektivt?