Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sven Åge Jørgensen

Sven Åge Jørgensen

Kommentarer

Re: Nej

Det er lidt vattet i et teknisk forum at skrive "flere studier viser". Sådan et statement hører hjemme i en politiker tale, fake news blog eller lignende. Fakta på tak!

14. maj 2019 10:31Spørg Fagfolket: Er kapsler med fiskeolie lige så nyttige som fisk?

Hurtig opladning

Ærgerligt, at det ikke er kompakt og kan bruges i små anlæg. Ellers ville man ret hurtigt kunne oplade bilers batterier ved at udskifte de to væskebeholderes indhold med "opladede væsker".

24. mar 2019 16:07Flow-batteriet er på vej frem

Re: Hvorfor bruger man ikke jævnstrøm?

Undskyld, jeg blander mig ind i noget, der egentlig ikke er mit gebet. Kenneth Nielsen nævner problemer med impedanstilpasning. Med AC/DC og DC/AC konvertere må det vel være muligt elektronisk DYNAMISK at tilpasse den tilsyneladende impedans for AC tilslutningerne.

20. apr 2018 17:20Efter kabellægning for milliarder: 170 km nye luftledninger på vej

Re: Magnetfelter!

Jeg har undret mig over, at der i diskussionerne om højspændingslederes kræftfremkaldende virkning altid ensidigt har været fokuseret på magnetfeltets virkning. Hvis man er tæt på højspændingsledere i fugtigt vejr, hører man en kraftig knitren. Det må jo skyldes gnister/korona. Danner det ikke oz...

20. apr 2018 12:15Efter kabellægning for milliarder: 170 km nye luftledninger på vej

Hvorfor bruger man ikke jævnstrøm?

Jeg er svagstrømsingeniør fra -72 og husker godt stærkstrømsundervisningens beskrivelse af problemerne med lange søkabler. Dengang brugte man jævnspænding på trods af meget dyre konvertere. I min naivitet troede jeg, at elektronikudviklingen havde gjort disse konvertere så meget billigere, så de ...

20. apr 2018 10:02Efter kabellægning for milliarder: 170 km nye luftledninger på vej