close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lars Grønnegaard Pedersen

Lars Grønnegaard Pedersen

Kommentarer

Rotor poler

Måske har statoren samme poltal som blæseren har vinger. Motoren kunne måske tænkes at foretrække at stoppe med rotor polerne udfordringer stator polerne....

14. nov 2017 14:48 Spørg Læserne: Hvorfor stopper brændeovnens blæsere altid i samme position?

Indbyrdes, eller absolut?

Det er ikke helt klart, selvom mit umiddelbare indtyk er, at der er tale om at propellerne står ens, men ikke nødvendigvis i samme position fra gang til gang, eller hur?

14. nov 2017 14:30 Spørg Læserne: Hvorfor stopper brændeovnens blæsere altid i samme position?

Enheder?

Dette kan omregnes til: 5.2 / (20°C - -12°C) = 0.16 kW/C Der er vist ikke noget der hedder en C, eller en Celcius, men derimod, som det skrives andre steder i artiklen, en °C - en grad Celcius. Det besynderlige er, at det samme ikke gør sig gældende med Kelvin, 1K giver mening.

9. nov 2017 14:00 0.9 kWh/d per Celcius

Re: Proportioner

Det er ca. halvdelen af hvad den danske folkekirke bruger på et halvt år. Tilsigtet forvirrende angivelse?

2. nov 2017 19:57 Tesla taber penge – fordi det er svært at bygge biler

Godt at høre fra Jer

Ingeniørens blog-sektion har været noget afdæmpet på det sidste. Godt at høre at CS spræller lidt endnu. Mere af det, tak.

29. okt 2017 16:28 Nexø II HAT

Prisen for at lade være

Interessant at ingen, hverken i artiklen eller kommentarerne nævner, hvad det evt. vil koste, hvis vi ikke får has på den globale opvarmning. Det er måske fordi ingen rigtig ved det, men det bliver nok ikke gratis.

26. okt 2017 22:39 EU kan fordoble VE i 2030 uden ekstraomkostninger

Re: Polare opsendelser

De 400m/s man får fra Jordens rotation er ikke meget i forhold de 7km/s man skal ende med. Hvis man ønsker at ende i en polær bane, så hjælper Jordens rotation vel ikke - hastigheden fra rotationen er jo vinkelret på den banehastighed man skal ende med. Tværimod skal man vel aktivt modvirke d...

26. okt 2017 22:24 SpaceX-konkurrent vil opsende tre raketter i 2018

Glitch

Hovedartiklen om opdagelsen fortæller bl.a om et instrumentglitch der forekommer midt i den afgørende måling i et af LIGO-instrumenterne. Det fortælles at glitchet, som totalt overdøver selve måleværdierne, forekommer jævnligt, med få timers mellemrum. Selv om den slags glitcht forekommer i begge...

18. okt 2017 14:24 Lukket klub med over 3.000 forskere hemmeligholdt analyser af stjerne-sammenstød

Hvad ender det med?

Jeg synes ikke jeg har set nogen nævne hvad slutresultatet bliver: Er den kombinerede masse af de to stjerner nok til at der dannes et sort hul, eller får vi en stor neutron-stjerne?

16. okt 2017 21:03 Astronomer jubler over den første observation af sammenstød mellem to neutronstjerner

Re: Argumenter mod

Alternativt, så er simuleringen total, d.v.s. simuleringen startede ved Big Bang, og samtlige superstrenge simuleres. Der er bare det, at den sådan simulering jo ville kræve en computer adskillige gange større end det kendte univers. Simuleringen kan godt være ret begrænset, men overbevisende...

28. sep 2017 14:44 4 argumenter for, at du lever i virtual reality – og 4 argumenter for, at det er noget vås